Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Arap Siyasal Aklı

Muhammed Abid el-Cabiri

Arap Siyasal Aklı Gönderileri

Arap Siyasal Aklı kitaplarını, Arap Siyasal Aklı sözleri ve alıntılarını, Arap Siyasal Aklı yazarlarını, Arap Siyasal Aklı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
448 syf.
5/10 puan verdi
Arap Siyasal Akılın Tarih
Peygamber s sonra da ki süreçler ve günümüze kadar gelen bir siyasi aklı kırılmaları ve günümüzde de ki yansımaları... Neden böyle oldu gibi soruları soran Câbiri ve tarihsel bir okuma bize sunmaktadır.
Arap Siyasal Aklı
Arap Siyasal AklıMuhammed Abid el-Cabiri · Mana Yayınları · 202019 okunma
"geçmiş, suyun suya benzemesinden daha çok geleceğe benzer" İbn Haldun
Sayfa 55 - Mana Yayınları
Reklam
448 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Arap Siyasi Aklı
Arap Siyasi Aklı İslam Arap toplumuna gönderilmiştir. Dolayısıyla onların uygulaması, hayat anlayışı hayat felsefesi çok önemlidir. Cabiri ise son dönemlerde yetişmiş ve bunun üzerine önemli çalışmalarda bulunmuş bir akademisyendir. Kültürü siyasi bir eylem olarak görüyor. Bu kültürü de sosyal ve siyasal çalkantıların dışında ele almak
Arap Siyasal Aklı
Arap Siyasal AklıMuhammed Abid el-Cabiri · Mana Yayınları · 202019 okunma
Menfaat her şeyin üstünde ne yazıkki!
Niçin? Zengin­ler daha dindar ve "putlar"a daha mı bağlıydılar? Zenginleri -genelde- ilgilen­diren, mallarıdır.
Tarih Okumaları
Kabile" olgusu etkisini, aynı kabile içinde, hatta iki öz kardeş arasında bi­le gösterir.
Reklam
Muhammed bin Abdullah, hem bedeni, psikolojik ve akli oluşumu yüzün­den öteki insanlar gibi bir beşerdir, hem de Cebrail aracılığıyla vahiy alan Al­lah'ın bir elçisidir.
Tanıksız ve göndermesiz olarak, "beyaz" üstüne yaz­mak, yeterli olmadığı gibi, düşüncesizce konuşmaktan da emin olamayız.
Özetle, Arap siya­si aklının cahiliye döneminde esasen kabile ve ganimetle, peygamber döne­minde ise öncelikle inançla sınırlandığını, Emev'iler döneminde kabile, ilk Abbasiler döneminde akide rolü öne çıkmakla birlikte, fetihler döneminde bu üç belirleyicinin birbiriyle girişik olduğunu söyleyebilirsek de, bu belirleyicile­rin anlamının sonraki dönemlerde değişmiş olduğunu söylememiz gerekir.
İbn Haldun'un "asabiyet" dediği şeydir. Bugün biz ona yönetimde, siyasi veya sosyal bir davranışta, insanların güvenini ve saygısını kazanmış, ya da bir tür serbest demokratik temsile sahip bilgili ve yetenekli kişiler yerine yakından ve uzaktan "akrabalar"a dayanan yöntemden sözederken "aşiretçilik" (aşfüriyye) diyoruz.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.