2020
BB Kitap

2021 3. kitabı
Sevgi, hüzün ,aşk ,umut ve ölüm gibi konusu olan şiirlerin bulunduğu duygu yüklü bir kitap.. Herkesin rahatlıkla okuyabileceği , kendi duygularından birşeyler bulabileceğini düşünüyorum..
2020 23. kitabı
Merhaba arkadaşlar, bugün güzel bir siir kitabı yorumu ile geldim.Her konu hakkında şiirlerin olduğu, bazen acıklı bazen huzurlu şiirlere denk geliyorsunuz. Gelelim ana yapı taslarina Yazarın kelime ve cümle yapısı evet güzel ama şiir içinde kelime ve cümlelerin içinde ister istemez duygu arama çabası içinde kalıyorsunuz. Sanırım benim tarzım olmayan bir hitap şekli vardır yazarın. Cümlelerin birbirine benzemesi, kelimelerin cümle içinde anlam kazanamaması da buna dahil. Sözün özü, yazarın okucuya hitap etmesini, kısa ve öz şiirler olması, kolay okunabilir olması ve anlaşılır bir o kadar da akıcı bir dil kullanması da her halükarda takdiri kazanıyor efenim. Sizlerin de rahatlıkla okuyabileceği bir kitap önerisi bırakıyorum.
2020 57. kitabı
|Arayış| #kitapyorumu #ayşegülöneriyor 5/5 • Mutluluk Baksam, Dünüme ve yarınıma... Zamana hükmedebilsem, Geri çevirsem zamanı . Zamanın başlangıcına varsam. Ol!Demesine şahit olsam tanrının. Kainatın genlerini ,ilmik ilmik ben örsem. Onsekizbin alemin,bütün güzelliklerini görsem. Kendim yazsam hikayemi. İstediğim zamana sığsam . Yine de olmayacak hayallerim olmalı . Bence mutluluk budur. • Merhaba Her durumun, duygunun ve yaşantının bir şiiri vardır. Bu kitapla birlikte kelimelere ruhumdan üfleyip duygularıma anlam vermenin mutluluğunu yaşadım diyen yazarımız ;Duygular şiire dönüştü. Yüreğimden kelimelere aktardığım duyguların gönüllere dokunmasını diliyor.Okuduğum her şiir yüreğimde bir yer edinirken,kaleminin inceliği ve akıcılığı ile başarılı şiirlerin olması beni mutlu etti.Şair iç dünyasından başlayıp ,dış dünyanın toplumsal sorunlarını,sevgi ve özlem anlam arayışları ile okuyan herkesin duygularına karşılık vermeye çalışıyor. Şiir okumayı çok seven birisi olarak keyifle okudum.Bana ve yüreğime hitap eden öyle güzel dizeler vardı ki. Şairimizin babasının kırk yıl önce annesine yazdığı şiirin de kitapta yer alması beni duygulandırmadı değil. Biz @birkahve_birkitapp_ İle #arayış şiir kitabını keyifle okuduk. Sizleri de duygularınızın kelimelere döküldüğü satır aralarında kaybolmaya davet ediyorum.Keyifle okumalar . @ersinkadirgunes yüreğinize ,kaleminize sağlık. #alıntı İçimde güneşler batarken, Hak ediyor muyum ağlamayı? Belki de hak ediyorum.
Şiir
2020 170. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2020 13:02
Şiir kitabı ile karşınızdayım. Kısa sürede okunabilecek harika şiirler olan yazarın kalemi anlatımı çok hoşuma gitti. Tavsiye ederim. 94 sayfadan oluşan kitap huzur veriyor okurken insana. Kitabın kapak tasarımı ayrica güzel diyebilirim.
Şiir kitabı
2020 84. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2020 12:43
Merhaba kitap severler; @birkahve_birkitapp_ moderatörlüğünde ,@bbkitap 'dan çıkan @ersinkadirgunes 'in kaleme aldığı #Arayış isimli imzalı şiir kitabını okudum. Hayatın bir parçası olan gerçek yaşanmışlıkları şiirlerine yansıtmış olan şairimizi taktir ediyorum.İrkilerek okumama sebep oldunuz.. Şimdi size irkildiğim bir şiirle veda edeceğim... Bir kez daha şükür etmenin ne demek olduğunu hatırlamama neden oldu... SOKAK ÇOCUĞU Görünmeyen mahalleler vardır, Şehrin kenarlarında... Görünmez çocuklar vardır, Kırmızı ışıklarda. Gazetelerde adı duyulmaz. Yasalar tanımaz onları. Onların adları çocuk bile değildir. Çocukların çalışması yasak... Sokak çocuğudur onlar. Kah mendil satarlar, Kah su, Bazen sadece dilenirler, Oyun yaşında... Oyuncak beğenmeyen cocuklar, Onları görmez bile... Görenler rahatsız olur, Kirlidir kıyafetleri, Adları yoktur bu cocukların, Belki vijdandır adları, Bir vijdan kaç paradır? Bazen on liradır belki...
2020 5. kitabı
Şiir denince akla hep aşk gelir. Bazıları için şiir , vatan aşkı bazıları için yare duyulan aşk bazıları için Yarada duyulan aşk ve hepsinin en güzel duygularla gönülden taşıp yazıya dükülmesidir şiir... Yazarımız tüm aşklara duyulan güzel duyguları harmanlayıp bizlere sunmuş . Kim okursa kendine bir şiir bulacak türden bir şiir kitabı sizleri bekliyor.. Ben ikinciye döndüm açıp açıp okuyorum
Şiir
2020 59. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2020 20:51
Kalemini ,kelimelerini ,cümlelerin dizilisleri ... Sıkmadan ilerlemek ,duygusallıkla boğmamak,tek bir şey hakkında yazmamak... Şairleri anlatmak için yine şiir yazmak Eserinde sadece aşk yok, günümüzün sıkıntıları, inanç üzerine, yasam üzerine, mutluluk üzerine, huzur üzerine... Kısacası bir insanı insan yapan her sey üzerine yazmış, yazdıkça çoğalmış, çoğaldıkça dağılmış... Kalemine saglik sevgili yazarim.Dizelerine sağlık
2020 63. kitabı
Şiir kitaplarını okumayı çok seviyorum. Ve yeni kalemlerle tanışmayı da. Elime aldım ve bir çırpıda bitirdim kitabı. Şiirler güzel noktalara parmak basarak yazılmıştı. Polisimize, sağlık personelimize ve daha bir çok noktaya değinen şiirler vardı. Bu yönü ile benim kalbimi kazandı. Yine bazı kitaplarda da dediğim gibi ağır ilerleyen kitaplarınızda bur duraklama olarak okuyup tekrar kitabınıza devam edebileceğiniz bir şiir kitabı. Ya da kitabınız bitmiştir bir soluk olsun diye çevirebilirsiniz sayfaları.
2020 61. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2020 13:41
Şiirlerde yazarın iç dünyasını anlamak onun yazdığı her satırdan anlam çıkarmak bana çok keyif veriyor. Şiir okumayı seven biri olarak Ersin Bey'in kitabını da keyif alarak okudum. Sonda bulunan yazarın babasının, annesine yazmış olduğu şiir yer aliyor. Babasının şiirine yer verilmis olması güzel bir düşünce olmuş. Ayrıca her şiir için yazıldığı tarihin not düşülmesi farklı bir hava katmış.
·96 syf.·
2020 56. kitabı
Arayış/Ersin Kadir Güneş . . Her insan anlaşılmak ister. Anlaşılmaz cümleler kurmak niye? . . Ve bir şiir kitabının daha sonuna geldim, yazar yüreğinden dökülen kelimeleri şiir olarak sunmuş biz okurlara, ortaya bu şiir kitabı çıkmış, şiir diliyle yaşanmışlıklarda dile getirilmiş kitapta, yüreğiniz şiir tadında olsun.Her daim kitapla kalın. . . Acıdan kaçıyoruz. Oysa acıyla olgunlaşır insan. Karamsarlık değil bahsettiğim. Umutta olmalı. Her gülüş biraz eksiltir bizi. Bencilleştirir. Somurtalım değil, kastettiğim. Acı da olmalı. Acısı olmayan, başkasını anlamaz. Hatta sevemez bile. Bir başkasının acısıyla, acımıyorsa için, Onun gözyaşları, senin gözünden akmıyorsa, Seviyorum diyemezsin. Yalnız kalıyor acı çekenler. Sonra, başkalarını da yalnız bırakıyor. Ben de yalnızım. Bir köpeğim var. Bir de kedim. (Acının Günlüğü)

Ersin Kadir GüneşYazar · 5 kitap
Ersin Kadir Güneş, Şiir-Deneme, Öykü ve Roman kategorilerinde eserler yazmış popüler bir yazardır. Ersin Kadir Güneş, 1 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara’da tamamlamıştır. 1998 yılında Keçiören İmam Hatip Lisesi’nin ortaokulundan mezun olmuştur. Lise eğitimine Yenimahalle Teknik Lisesi’nde devam etmiştir. 2005 yılında Bilecik Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Elektronik bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra dikey geçiş yaparak İşletme bölümünü bitirmiştir. Özel sektörde çeşitli işlerde çalışmıştır. 2010-2012 yılları arasında TCDD’de makinist olarak görev yapmış ve şu an bir kamu kurumunda Bilgisayar İşletmeni olarak hizmet vermektedir. Ersin Kadir Güneş’in Arayış, Lebriz ve Zaman Tüneli olmak üzere üç şahsi kitabı bulunmaktadır. Mustafa Tenker Yayın Grubunun Derlediği Antoloji- Derleme Kitaplarında yer almıştır. “Hür Mektep Serisi, Derdimiz Edebiyat Yazarlık Atölyesi Serisi, Gökyüzü Edebiyatı, Edebiyat Karnavalı, Edebiyat Matinesi, Aden Lina’ya Mektuplar, Usta Şair, Yer Altı Edebiyatı, Kral ve Kraliçe Edebiyatı, Hayatımız Edebiyat, Şipşak Çocuk Edebiyatı” adlı kitaplarında yazısı bulunmakla birlikte birçok gazete ve dergilerde ( Dar Ağacı Sanat) aylık yazıları yayınlanmıştır. İlk Eseri “Arayış” şiir kategorisindedir. İçeriği toplumsal konular ele almaktadır. (2020) – BB KİTAP İkinci Eseri “Lebriz” şiir kategorisinde olup, kitabını eşine ithaf etmiştir. (2021) - BB KİTAP Üçüncü Eseri “Zaman Tüneli” öykü- roman kategorisindedir. İçeriği; Beyninin %100’nü kullanan insan topluluklarının hikâyesini anlatmıştır. (2021) – BB KİTAP 2021 yılında yayınlanan “Lebriz” ve “Zaman Tüneli” kitabı okurları tarafından çok ilgi görmüş ve okurların beğenisine sunulmuştur. Yazarın, “Zaman Tüneli” eseri aynı zamanda bilim kurgu-fantastiktir. İçeriğindeki diğer öyküler ise okuyucuya her ne olursa olsun, “Savaşmaktan, başarmaktan ve mücadele etmekten” asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulamıştır.