7.3/10
Okunma
Beğeni
3.129
Görüntülenme
Çağdaş edebiyatımızın çok yönlü yazarı Özen Yula, elinizde tuttuğunuz Arızalı Kalpler adlı öykü kitabıyla 2001 yılında, Türkiye’nin en saygın ödüllerinden biri olan Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanmıştı. İlk yayımlandığı günden beri okurların ilgisini hiç kaybetmeyen bu kitap, sıradan hayatlarımızın içindeki fırtınaları, felaketleri ve arızalanmış yaşamlarımızı, kalplerimizi fısıldamaya devam ediyor. Kentlerden kasabalara, doğal depremlerden, duygusal dünyamızdaki depremlere, oradan da toplumsal sarsıntılara uzanıyor Arızalı Kalpler. On bir şiddetindeki depremlerin sarsıntısını okurlara hissettirmekten geri kalmayan zarafet ve incelikle yazılmış bu öyküler her edebiyatsever için...
150 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ocak 2005

150 syf.
Puan vermedi
"Arızalı kalp"ten "arızalı kalpler"e... XX. yüzyılda ülkesinden ayrılan bir delikanlı, XXI. yüzyılda genetik alanında tanınmış bir bilim adamı olarak uçakla ülkesine dönüyor. 1980 yılının güz gecesi Güneydoğu’da bir şehirde bir çocuk bu uçağı görüyor gökyüzünde. İkisi arasında ise yeni devrin memleket hikâyeleri, sıradan insanların çıktıkları kederli yolculuklar, kesişen yaşamlar, kaçışlar, gidişler ve dönüşler yer alır ."kitap,
Arızalı Kalpler
sıradan hayatlarımızın içindeki fırtınaları, felaketleri ve arızalanmış yaşamlarımızı, kalplerimizi fısıldamaya devam ediyor. Kentlerden kasabalara, doğal depremlerden, duygusal dünyamızdaki depremlere, oradan da toplumsal sarsıntılara uzanıyor Kentlerden kasabalara, doğal depremlerden, duygusal dünyamızdaki depremlere, oradan da toplumsal sarsıntılara uzanıyor Arızalı Kalpler. On bir şiddetindeki depremlerin sarsıntısını okurlara hissettirmekten geri kalmayan zarafet ve incelikle yazılmış bu öyküler her edebiyatsever için... Çağdaş edebiyatın çok yönlü kalemi yazar
Özen Yula
güçkü ve enerjık yazımı ile keyıfli bır kıtabı gerıde bıraktık "Arızalı Kalpler adlı öykü kitabıyla 2001 yılında, Türkiye'nin en saygın ödüllerinden biri olan Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazanmıştı. Edebiyat severlere sunulmuş çok keyıfli bır kıtap #okuyun&#okutun
Arızalı KalplerÖzen Yula · Everest Yayınları · 200927 okunma

Özen YulaYazar · 15 kitap
Özen Yula, Eskişehir'de doğdu. Lise eğitimini ABD'de Oregon'da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Tiyatro Anabilim Dalı'nda tamamladı. Bir süre New York'ta bulundu. Oyunları İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Fince, Lehçe, Japonca, Rusçaya çevrildi; turnelerle Almanya, Avusturya, İngiltere, Hollanda, Japonya, Mısır gibi ülkelerde sahnelendi. Ay Tedirginliği ile sonuncu Bonn Bienali'nde ve Viyana'da 'kontext:Europa' Festivali'nde Türkiye'yi yazar olarak temsil etti. Gayri Resmi Hurrem Berlin'de Tiyatrom Topluluğu tarafından sahnelendi; Bulgaristan'da okuma tiyatrosu yapıldı. Aşk Evlerden Uzak Lehçeye çevrildi; Polonya'da Dialog dergisinde basıldı. Sahibinden Kiralık Sorbonne Üniversitesi'nde karşılaştırmalı çeviri olarak yapıldı. Bir hikayesi İngilizceye çevrildi; Kanada'daki Descant dergisinin Türkiye Özel Sayısı'nda basıldı. İki arkadaşı ile yazdığı Eksik Defter, Tuhaf Kitap İngilizce, Fransızca, Türkçe olarak basıldı; Lüksemburg'da satışa sunuldu. Şimdi İstanbul ile Ankara'da yaşıyor. Serbest yazarlık ve tiyatro yönetmenliği yapıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.