Arkadaş

7.610 üzerinden
684 kişi
Arkadaş...
2020 20. kitabı
merhabalar; Bu kitabın geniş açıklamasını youtube kanalımda farklı bir bakış açısıyla anlatmaya çalıştım. İzlediğiniz ve desteklediğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. İzlemek için :youtu.be/ka7EvabTi0Y İnsanın iç düşünceleriyle davranışlarının en kılcal yerlerine kadar tespit edilmiş hikayelerle bezenmiş güzel bir kitap.Sanki her toplumda aynı şeyleri yaşar gibi hissediyorsunuz. Kitap üç ayrı hikayeden oluşmaktadır. Yol Arkadaşım Bir zamanlar insan olan yaratıklar Çelkaş Okumakla ve Sağlıcakla Kalın...
2017 54. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2017 21:57
Maksim Gorki'nin "Arkadaş" adlı eseri... Kitap 3 ayrı hikayeden(öyküden) oluşmaktadır. -"Yol Arkadaşım" -"Bir zamanlar insan olan yaratıklar" -"Çelkaş" Her üç öyküyü birbirleriyle kıyaslayacak olursak.. hemen hemen üçü de birbirine benzer öyküler ama farklı kesişim noktaları da var elbette.. En çok "Yol Arkadaşım" öyküsünü sevdim. Şakro ve Maksim. Birbirlerini tanıdıkları günden itibaren, birlikte her yeri dolaşmaları... Hayatta kalmak için verdikleri hayat mücadeleleri... Bazen Şakro'nun huysuzlaşması... Bazen de aralarında geçen tatsız tartışmalar... Her şeye rağmen beğenerek okuduğum bir kitap. Bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap. Tavsiye ederim..
ArkadaşMaksim Gorki · Akvaryum Yayınevi · 20113,000 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2020 313. kitabı
İnsanlar hayatlarını yazıya döküyorlar Tanık oldukları acıları Ve mutlulukları anlatıyorlar bu anladım Yazarların yazdıkları hep kendi hayat çevresi oluyor Mesela Gorki küçük yaşta yetim kalmış okuyamamış Uzun süre sefalet içinde acı bir hayat sürmüş Gorki takma adını kullanmış Ve bu kelime acı anlamına geliyor. Bu kitapta Gorki fakir insanların hayatından kesitler sunuyor bize Başarılı bir kitap Hikaye sevenlere tavsiye ediyorum Varolun
2021 14. kitabı
Uzayıp giden hayat yolunda, yolumuzun kesiştiği insanlar bizim için önemlidir. Yollarımızın kesiştiği insanlardan bir bölümü arkadaş olarak hem hayatımızda hem de yüreğimizde yer eder. Yıllar sonra kimisi tebessümle hatırlanır, kimisi de acı bir yüz ifadesi ile… Gorkinin bu eserinde yabancı bir insan hayatının başka bir insanın hayatını nasıl etkilediğine şahit olacaksınız. Siz de kendi arkadaşlarınızı düşünüp onlar hakkında bir yargıya varabileceksiniz. Acaba yüreğim için doğru bir insan mı diye düşünecek ve cevabına göre yüreğinizin kapılarını ya açacak ya da kapatacaksınız. Maksim Gorki, Arkadaş’ta, 19. yüzyıl gerçekçiliğinin en olumlu geleneklerini ilerici bir romantizmle birleştirerek toplumsal mekanizma tarafından dışlanmış “serserileri” konu almış; gerçekçiliği ve insansı bir sıcaklığı çarpıcı bir biçimde kaynaştırarak dünya edebiyatında yepyeni bir çığırın öncüsü olmuştur. Genç Gorki’nin bu gerçekçiliğinde yeni bir toplumsal bilincin uyanması ve insanca bir düzene duyulan ateşli tutku tüm çarpıcılığıyla yansır. Arkadaş, Gorki’yi anlamak için mutlaka okunması gereken bir kitap.
2024 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 13:04
Kitap üç farklı hikayeden oluşuyor hikayeler gayet sade ve akıcı bir dille yazılmış. İkinci hikaye biraz sıkıcı olsada benim icin genel olarak güzeldi. Maksim insanı, insan doğasını, fırsatçılığı, arkadaşlığı, çıkar iliskisini, merhameti ve umursamazlığı güzel hikayelerle okuyucuya sunmuş.
İnceleme