2022
İthaki Yayınları

Teşekkürler Azizim
2022 16. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2022 09:46
Acemi Cadı ve Tatlı Hayat gibi dizlerden tanıdığımız deneyimli tiyatro oyuncusunun kaleme aldığı muazzam bir kitap. Son zamanlarda otantik içeriklerin mekanı olan severek izlediğim Flu TV röportajları esnasında yahu bu adamı nasıl gözden kaçırmışım dediğim derya deniz birisi Celal Kadri Kınoğlu. Onu dinlerken yaşadığı heyecan hayat doluluğu gözlerindeki heyecandan etkilenmemek insanın elinde değil. Tüm kitabı resmen kendi sesinden okudum. Celal Kadri'nin Tiyatro oyuncusu olmadığı mühendis olduğu hayat nasıl olurdu sorusunun okuyucu karşısında hayat bulduğu hayatının büyük bir kısmını okumayla geçirmiş bu adamın iz bırakmak için bir roman yazmak ister ve serüven başlar . İçi dolu dolu olan bitirince yüzümde tatlı bir tebessüm bırakan bir kitap oldu. Her kitap severe naçizane tavsiyemdir. Lütfen şans verin Sevgilerimle...
2022 61. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2022 00:00
Selam sevgili okur! Ben bir roman okuyayım, hem akıcı olsun hem sade yalın bir dili olsun hem de ardında güzel bir tad bıraksın diyorsanız tam size göre bir Armağan. Özellikle tutkulu okurların içerisinde kendini bulacağı bir kurgusu var. Bunlara ilaveten farklı yazarlarla tanışabilir ve müzik listelerinde yeni isimler ekleyebilirsiniz. Celal Kadri alenen tavsiyede bulunmuyor ama aralarda bahsettiklerini not almanızı tavsiye ederim, sonradan pişman olabilirsiniz Yaşadığı hayattan, okudukları dan, dinlediklerinden ve öğrendiklerinden torununa bir armağan bırakmak isteyen entelektüel bir karakter var karşınızda. Bunu yapabilmesi için bir asistana ihtiyaç duyuyor ve bu arayışı ile okumaya başlıyorsunuz. Romanın sayfalarında ilerlerken Celal beyin de ne kadar donanımlı olduğunu görebiliyorsunuz Son derece keyifli, akıcı ve bol not aldığım bir roman oldu benim için. Dünya edebiyatından ve Türk edebiyatından sevdiğim isimlere rastlamak ayrıca mutlu olmama neden oldu Bazı sayfaları tekrar tekrar okudum. Birine hediye almak istediğimde ilk aklıma gelen kitap olacak. Kesinlikle tekrar tekrar sayfalarını karıştırmak isteyeceğim bir kitap oldu. Herkese keyifli okumalar dilerim. İsterseniz YouTube kanalıma da bakabilirsiniz. youtube.com/c/EL%C4%B0FBEGE...
Puan vermedi·184 syf.·
2022 24. kitabı
Kitap asla sıkılmayacağınız bir yazı stili ile yazılmış ve tabi daha önce üzerinde düşünme firsatı bulmadığımız derin konuları değerlendirme imkanı sunuyor. O kadar etkilendim ki, Fransızca ödevimde kullandım :) Sonu çok tatlı bitiyor bu arada.
Celal Hoca
2022 65. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2022 20:38
Çok naif bir kitap. Entelektüel seviyesi yüksek, yazarın hem kızına armağanı hem de sevdiği yazarlara, müzisyenlere vb saygı duruşu gibi. Akıcı bir dili var, içinde aniden çok güzel ve keskin bir yorumla sizi vurabiliyor. Çok güzel tespitleri var. Sonlara doğru şaşırtıyor, spoiler vermeyeyim:) Güzel, okunası bir kitap. Otobiyografik temellere de dayandırılmış olduğunu görüyorum, tavsiye ederim.
2023 3. kitabı
Edebiyata ve sanata kendini adayarak yalnızlığıyla baş etmiş bir adamın “ben varım” diyen bir varoluş hikayesi. Bir iz bırakma serüveni. Her birimizin zaman zaman üstünde düşünüp cevabını bulmaya çalıştığı soyut kavramları akıcı ve sade bir dille, okurla sohbet eder gibi paylaşan yazar Celal Kadri Kınoğlu’na sonsuz teşekkürler. Bazı cümleler kitabı kapatıp düşünmeye sevk ediyor sizi. Bunun keyfini çıkarın sevgili okurlar
Yumuşacık
2022 1. kitabı
Oyunculuğuna hayran olduğum birinin merakla beklediğim kitabi. Kitap güzel başladı. Ortak sevilen yazarlar,müzisyenler,grupların isimlerini görmek keyifliydi. "Yumuşacık" kelimesinin çok fazla kullanılıyor olmasi beni biraz rahatsız etti. Hızlandırılmış seks kısmında alaka kuramadım. Çocukluk anıları keyifli, naif, tatlı geçişlerdi. Hikayenin bunun dışında kalan kısımlarında ise ilk gençlik yıllarında birinin günlüğünü okuyorum gibi hissetirdi.
2022 43. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2022 12:28
Gerçekten de bir armağan bırakmış Sayın Kınoğlu onu tanımak isteyenlere. Edebiyat, caz, felsefe hakkında ufacık (aspirin niyetine) ama işe yarar, derli toplu güzellikler akıcı bir kurguya yedirilmiş. Ben çok keyifle, not alarak okudum. Siz de okuyunuz.
·184 syf.·
2026 13. kitabı
'Sanat aci ceken insan ruhuna sunulmus bir armagandir.' diyerek kendi incelemesini kendi yapiyor zaten kitap. Metni katman katman acip güldüre güldüre aglattin. Neden sadece bir kitabin var diye hayiflanip dursam da sana, sen cok güzelsin Celal Kadri Kinoglu!
2022 3. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2022 18:32
Kitap Celal Hocanın hayat koleksiyonunda eksik olan son taşı. Hocayı çoğumuz Tatlı Hayat dizisindeki İrfan karakteriyle tanıyoruz. Hocanın derinliğine şahit olmak isterseniz Ebru Tuay ile youtube da yaptığı söyleyişileri izleyebilirsiniz. Kitap hocanın gerçek hayatta yarım bıraktığı İTÜ Makine Fakültesini bitirdiği paralel evrende geçiyor diyebiliriz. Kahramanımız edebiyata , sanata , felsefeye , caza ilgi duyan bir entellektüelin kendine asistan araması ile başlıyor. Aradığı asistan Alev isminde bir kız olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın devamı Alev 'in soruları ve hocanın cevapları şeklinde geçiyor. Kitabın bana düşündürdükleri , bir insan ne kadar ilerleyebilir sorusunun cevabı niteliğinde. Tiyatro , dizi ve film oyuncusu , yönetmen , senarist , yazar , caz sanatçısı vb. Kitabı okurken bize dayatılan hayatı ve Celal Hocanın yaşadığı hayatı karşılaştırdım. Yani üniversite oku , çalış , evlen, ev al , araba al , çocuk büyüt şeklinde görevlerden oluşan bir hayat mı? Yoksa bunların hepsini yaparken sanat , sinema , kitap , tiyatro , müzik gibi inci taşlarının serpiştirildiği bir hayat mı istiyorum? Kitabın 135. sayfasında da bu konuda bizi uyarıyor ; ''Doğru meslek? Başarı ve para hırsımızı tatmin etmekten ziyade, bizi anlamlı bir mutluluğa davet eden ve yaptıkça huzur veren iştir.'' 5 yılda bir tekrar okunacak bir kitap. Bir nevi uyarı niteliğinde; koşuştururken yaşamayı unutma ikazı yapıyormuş gibi. Zaten kitabın 132. sayfasında da ''Tatminsizliğin , kendi gerçek hayallerini unutup, başkasının hayatını yaşamaya çalışmadan kaynaklanabilir.'' diyor yazar bize.
2025 31. kitabı
Armağan, kitabın isimsiz kahramanının gazeteye verdiği bir ilanla başlıyor. Alışılmışın dışında olan bu ilanla kahramanımız tüm anılarını, okuduklarını, yazdıklarını, dinlediklerini ve yaşadıklarını ölümsüzleştirme ve böylece hayatını bir sanat eserine dönüştürme arzusunu gerçekleştirmeye doğru bir adım atıyor. Hayatının çoğunu iki yüz metrekarelik evinin altmış metrekarelik salonunda geçiren bu yaşlı adamın tek isteği; geçmişini, çocukluğunu, yaşadıklarını, okuduğu kitapları ve dinlediği müzikleri belleğinde tutabilmek. Bu yüzden bunları onun adına bir araya getirip düzenleyerek kitap hâline getirecek bir asistana ihtiyaç duyuyor.Beyefendi kızına ve torununa kıymetli bir armağan olarak sunduğu eseriyle unutmaktan delicesine korkan şahsına da hiçbir şeyi unutmamayı armağan ediyor. Yazarlar, eserler, ünlü filozoflar ve şarkılar… Hepsi belleğinde canlı ve hepsi elinde, somut bir miras olarak kayıt altında. Zaten Kınoğlu bir söyleşisinde “Bir düşkünlüğüm var hatırlamak meselesine,” diyor.

Celal Kadri KınoğluYazar · 1 kitap
16 Aralık 1964 tarihinde İstanbul 'da dünyaya gelmiştir. Babası doktordur. İlk okulu, Şişli On Dokuz Mayıs İlkokulu’nda okudu. Liseyi Gaziantep’de tamamladı. Lisede iken bir piyes yazdı, ve sahneye koydu, takılanların, kaçanların yerine de çıktı, sınıfı gülmekten kırdı. Görgüsüz Almancı rolü, müsamere hayatının başlangıcı oldu. Ailesi doktor olsun isterken makina mühendisi olmaya karar verip 4 sene mühendislik okuduğu halde sonra da tiyatrocu oldu. Üniversite yıllarında bir tiyatro grubu kurdu. İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde 4 sene okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 4 yıllık eğitimini sınıf atlayarak 3 yılda tamamladı. Profesyonel oyunculuk hayatına Kenter Tiyatrosu'nda başladı. İlk oyunu Albert Camus'un "Düşünce Tragedyası' Caligula'dır. Daha sonra 1990 yılında Devlet Tiyatrolarının açtığı sınavı kazanarak 3 sene Diyarbakır, 7 yıl Bursa Devlet Tiyatroları'nda çalıştıktan sonra, 2000 yılında İstanbul'a geldi. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. TV'de 2001 yılında yayınlanan Tatlı Hayat dizisindeki İrfan rolüyle bayağı sevildi. Daha sonra Acemi Cadı dizisindeki Müdür Dilaver ve Deli Ferit rollerini oynamıştır. Ayrıca geçtiğimiz 20 yıl boyunca çok sayıda genci konservatuar ve tiyatro okullarına hazırlamıştır. Ödülleri : Kır'la "Lions" ödülü aldı. Caligula'yla "Yeni Kuşak Afife" ödülü aldı. Celal Kadri Kınoğlu evli ve bir kız babasıdır.