Aşkımın Güneyinde; Aysu Sevtekin kaleminden, Parma Kitaptan basımı yapılan,147 sayfadan ibaret hikaye kitabı.
İçerisinde; Deniz Gibi Ol, Aşkımın Güneyinde, Aşkımın Güneyinde Vuslat, Aşkımın Güneyinde Bahar, Umutlarımızı Tazeleyelim Maviyle, Bir Kadın Tanıdım, Zifiri Geceden Beyaz İnciye, Sistemin Çarklarında, Gecenin Karanlığında Işığı Arar Gözlerim, Dans Etmek Gibidir Yaşamak ,Sahne Sizin, O Güzel Kelebekle Sevgiyi Müjdelerken, Yangının Ortasında Kalbe Ekilen Sevgi Tohumu, Güneş' in Bahçesinde, Siyah Gecenin Mavi Sabahı, Güneşin Kıyısına Yürüyüş, Sokakta Şiirin Tadı Var, Gittiğin Her Yerde Özlemin Kokusu ve Adadaki Çığlık olmak üzere, bizleri içsel yolculuğa çıkaran, 18 hikaye mevcut.
Yazarımızın ilk eseri olmasına rağmen, dilinin sadeliği, kaleminin akıcılığı ile sanki ilk değil de; yıllardır yazıyormuş hissi uyandırıyor.
"O maske gibi yüzüne geçirdiği tebessümü bile sahte. Ses tonu bile değişiyor bizimle konuşurken. Ezmek için böyle yapması gerekiyor çünkü. Adam ezdikçe mutlu oluyor, haz alıyor. Sorsan, dünyanın en babacan insanı ama."
Ruhu sancıyordu. Sadece beden değildir ki acı çeken, ruh da fiziksel ağrı çekermiş dedi kadın kendi kendine. Zihni hiç susmuyordu bu gece.
Yeşilçam müzikleri kulağında, duvarda nostaljik resimlere bakarak kahvesini yudumlamaya başladı. Üst üste kaybettiği sevdikleri, anılarla belirdi gözlerinde. Güçle ayakta kalmaya çalışırken aslında hâlâ olanlara inanamadığını, zorlandığını fark etti. Bir anda gözlerinden yaşlar akmaya başladı. Duyguların bastırılmadan yaşanması gerektiğine inanırdı hep. Müziklerle yalnız kaldığında, farkında olmadan içinde biriken tüm o acı, çaresizlik ve yalnızlık hissi karların erimesiyle çağlayan şelale gibi akıyordu ruhundan dışarı.