''Göğsün Daralıyorsa Bir Yol Daha Var Mutlaka... Aşk'la Bul Beni, 'Ben' Her Yerdeyim.''

Aşkın Nuru

Nur Seher Aslan
21 Şubat 2024
P Kitap Yayıncılık

2024 51. kitabı
Okunma: 09 Mart 2024 21:23
Her kitabın kendini doğru zamanda okutmak gibi sihirli bir marifeti var biliyor musunuz? Tam da #ramazan başlamak üzereyken #hercumaşiirgecesi rutinime #aşkınnuru geldi konuk oldu. Kapakta diyordu ki “Göğsün daralıyorsa bir yol daha var mutlaka… Aşk’la bul beni, ‘ben’ her yerdeyim.” Hangimizin göğsü daralmıyor ki? İnsanız, her duygu bizim için. Kimi gün kahkahalarla gülerken kimi gün nefes alamadığımızı hissediyoruz. Böyle zamanlarda herkesin kendine özel bir iyileşme yöntemi oluyor. Herkes şifasını farklı yerde arıyor. Şifanın ne olduğu, nerede olduğu değil önemli olan koy vermemek kendini ve tutunacak doğru dalı bulup sıkıca sarılmak yaşama. Kimimiz kitaplara sığınıyoruz kimimiz yazıyoruz ve bazen de yazılanlar şiir olup dökülüyor kaleme. @nuraslan72 1990 yılından beri İsveç’te yaşayan ve yaşamın hakkını veren dolu dolu bir kadın. Hayatın merdivenlerini teker teker çıkmış ve tırnaklarıyla kazıyarak inşa etmiş şu anda oturduğu mevkiyi. 13 yaşında başlamış çalışmaya ve temizlik işçiliğiyle girdiği çalışma hayatında şu anda benim gördüğüm müthiş başarılı bir iş kadını. Üstelik gurbette yapmak başarmak bunca şeyi çok daha zor ve değerli. Bence yakın zamanda bir #tedx konuşmacısı olup milyonlara anlatmalı başardıklarını ve aldığı birbirinden şaşırtıcı eğitimi. Şiire gelince; Nur Hanım annesine verdiği sözle karar vermiş yazdığı şiirleri kitap haline getirmeye. Hayatta ne kadar başarılı olursak olalım bazen de çukurlar çıkar karşımıza ve işte Nur Hanım da hayatın ona kazdığı çukurlardan çıkarken Rabbine uzatmış elini.Yüreğinin yangınlarını, sevinçlerini, kederlerini, hasretlerini, aşkın en taşkın hallerini ve aşkın en saf hali Rabbine olan aşkla şifa niyetine yazmış. Kitap aslında bir yol haritası, anlayana bir kılavuz, isteyene bir yoldaş. Anlatacak çok şeyi olan bir
2024 25. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2024 21:11
Aşk öyle derin bir duygudur ki duyunca bile ismini kalp atışı değişir umut dolar insanın içi. Ki bu aşk yaradana duyulan ilahi sonsuz aşk ise tarifi imkansız , duygusu sonsuz, kelamı yetersiz olur. Ne desen az, neye baksan onu, her halinde onu yaşarsın. Bu coşkun duyguları yaşatan manevi yönden doyurucu, ayetlerin ışığında anlatımlarıyla aydınlatıcı, şiirleriyle gönlü ferahlatıcı bir kitap #aşkınnuru Ramazan ayında son günlerde başladığım okuma öyle hoş bir yer bıraktı ki gönlümde anlatması güç. Aşk ile yazılan, aşk ile oku denilen tesadüf olamayıp doğru zamanda okunan huzur veren bir eser iyi ki okumuşum. Sizlerde manevi yönden doyurucu bir kitap önerisi isterseniz mutlaka okuyun derim. Sizlere güzel bir şiir bırakıyorum Kiminde güneşi gördüm, Kiminde karanlığı gördüm, Bir gece öldüm, bir sabah dirildim, Aşkı gördüm, Aşık oldum, Aşk beşer de var sandım, Aşktan yanıldım, Ebedi sandım, Aşktan aldandım. Hakk'ı gördüm, meşk oldum, Öldüm de, öldüm. Ölen de bendim, Öldüren de benden, Aşka gömüldüm, Bir idim, bin oldum, Bin bir yüzde, O'nu sevdim, Sanatıyla hoş oldum, Aciziyetimle yok oldum, Kudretiyle var oldum,
2024 17. kitabı
Merhaba Dostlarım Mübarek Ramazan Ayı'ın maneviyatına yakışır dopdolu muhteşem bir kitap okudum. Bu kitapla sevgili Özlem nin önerisi ile tanıştım sana ayrıca teşekkür ediyorum canım İçerisinde Muazzam Şiirler, ders niteliğinde özlü sözler, hadisler, ayetler, göğsünüzü Aşk ile doluracak, duygu yoğunluğu hissettirecek cümleler var. Bu eseri elinize aldığınızda büyük bir emek ve zaman harcanmış olduğunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Mâneviyat deryasında yüzmek isteyenlere tavsiyemdir mutlaka okuyun, sevgiyle kalın.
2024 52. kitabı
AŞK'LA BUL BENİ "BEN" HER YERDEYİM Merhaba sevgili kitap dostlarım nasılsınız? Bugün sizlere sevgili yazarımız Nur Seher Aslan kaleminden o kadar güzel bir kitapla geldim ki hem manevi açıdan, hem ruha dokunan ilaç gibi bir eser AŞKIN NURU bu kitap aşkla yazıldı aşk'la okundu sizinde seveceğinize canı gönülden eminim. Hocamın deyimiyle sizlere de bu kitap AŞK OLA. Oku bu kitabı seslenişi vardır, Aşkla niyaz eder, duaları vardır. Kelâma gelmemiş, sevinçleri ve kederleri yüreğinde sakladığı sırları vardır. Oku bu kitabı, Hak'tan selâmı vardır. Yazarın dediği gibi Aşka gelinen bu satırlar sence bir tesadüf mü? İçerisinde maneviyatınızı arttıracak şiirler, ilahi aşk için yazılmış eserler, dualar, ayetler, ve bir çok insanı derinden etkileyen istifade edilmesi gereken bir çok güzelliği içinde barındıran bu eseri ben çok sevdim seninde seveceğine eminim hatta bir tane çok sevdiğim benim için değerli olan bir dostuma da sipariş verdim. Haydi kalk ayağa, uyanma zamanı, ölüm dediğin nedir. Allah'a varmaktan daha diri ne olabilir. Hiçbir şey için "benim" deme. Hak'tan gayrı, hiçbir kimse için boyun eğme. Hayatında hiçbir kimse için, ömür boyu beraberiz deme. Allah kimi kulunu sarayda, kimi kulunu da bir odada tutar. Bu Allah'ın adaletsizliği değil, kulunun imtihanıdır.
2024 32. kitabı
Aleme yayılsın, Aşkın Nuru, Uyandır nuranı, uyandır umudu, Aşka düşenin, yoktur gururu, Allah gönlündekini, sana verecek. Merhabalar Ramazan ayından yeni çıkmışken,nefsimizi terbiye ile geçen bir aydan sonra huzurunuza huzur katacak bir kitap önerisiyle geldim. İçeriği öyle dolu ki çok beğendim. Yaradılış gayemizi hatırlamamızı, kalbimizi gerçek sahibine teslim etmeyi öyle güzel anlatıyor ki. Ayetlerin meallerinin eklenerek mesajın verilmesi insana daha ne bekliyorsun diyor adeta. Dünyanın bir sınav yeri olduğunu unutuyoruz çoğu zaman. Aklımızda sürekli daha iyi ev, daha iyi araba, daha üst mevki derken gerçeği tozlu raflara kaldırıyoruz sanki. İşte bundan değil mi sebebini bilmediğimiz huzursuzluklar..Yolumuz dikenlerle çevrili ama sonunun cennet bahçesi olduğunu unutuyoruz. Emeksiz rahmet olmaz der ya büyüklerimiz ,kaybedecek bir ânımız bile yok. Sahip olduğumuz her şeyin bize bir emanet olduğunu bilip sahibine layıkıyla teslim edenlerden olabilmek için daha neyi bekliyoruz? Her şeyin O'ndan geldiği, O'na gideceği bu yolda nefsi köreltip tam teslimiyetle varabiliriz huzura. Hâlâ yenemediyseniz nefsinizi ilk adım bu kitabı okumak olsun. Sonra en değerlisini okumaya O'nu ne kadar sevdiğinin hesabını verebiliyorsan, O da sorcaktır sevgisinin hesabını senden. Bunun içindir, imtihanın içinde, onca imtihan. Kaderin kadar yaşayacak, kederin kadar yorulacak ve olgunlaşacaksın. Durmak, düşünmeye kapı açmaktır. Durmak haddi aşmamaktır. Basamaktır tevazuya. Durmak, durulaşmaktır. Öfkeyle, hırsla, kibirle, mevkiyle, sabırla, şükür ile sınanmaktır durmak. Durmak yol ayrımıdır, doğru ve yanlışın ayrımıdır.. Hayat, bir gülüşün, sağlığın, huzurun, bir iyiliğin, bir şükrün ardında can bulur.. Çok sevdim, tavsiyemdir
Puan vermedi
Merhaba Bugün sizlere hem ruhunuzu hem gönlünüzü ferahlatacak bir eserle geldim. Şiirler ve kısa yazılardan oluşan kitap benim beklentimin çok üstünde olduğunu baştan söylemek istiyorum yazar kendi tekamül yolculuğunda bir noktaya ulaşmış ki artık yaşadıkları kendini aşmış ve kendi arayanlara rehber olmuş.Hayat bir yolculuk anne karnında başlayıp kendimize doğru giden ama bu yolu nasıl yürüyeceğimiz bize kalmış hırsla,kinle mi yoksa Aşk’la mı? #alıntı Dur diyordu, yüreğim DUR! Duru durağı bilmeyen nefsime . Aşkın şarabını tadabilmek için DUR. Ortalık yangın yeri ve herkesin bir derdi Vardı, medet umduğu yaratılandan. Yorulduk ama yoğrulduk mu? Zordur gurbette ilahi Aşk.Ezan sesini duymaya hasret kalırsın. Hep uzaktasın, hep uzak. Allah aşkıyla yanan yürekler,“Bilenler”den oldu.“Sen“ hangi yoldan gidenlerdensin? Dikeni için gülden vazgeçen mi, yoksa gülü için, nefsini terbiye eden mi? Düşür gönlüme, düşürmek istediklerini ki kalemim söze gelsin.Gelsin ki nasıl bilmek istiyorsan öyle yazayım seni. Kendini bilmek istemeyene, kendini bildirmez. Düşüncelerini, duygularını saflaştırmanın,kalbine inmez Kur’an. Rabbim beni sen anla,anladığını da anlat onlara. Ya ben bu kostüme fazla, ya da bu kostüm bana dar anla. Hal bilmezle yoldaş olmak, yola zulüm değil mi.Yol vereceksin gidene, gönülden gönüle geçmiyorsa eğer. ince düşündüğümüz için, en çok incindik. İncitmemek için sustuk.Gözümüzün içine baka baka, incinen dallarımızı kıra kıra, büyüdük sandınız, küçüldüğünüzü bile fark etmeden nasıl da yol aldınız. Bilmedik.Tanıdık dedik insanları, halbuki her insan, yanıltır insanı Yolda kaybolmadan, yürüyüp geçme vakti. Takılıp kalmadan kişilere, olaylara, yol alma vakti. Zira yolcu yolun da olmalı ki yol uzamasın. Zordur gönül işi. Gönülden geçmedikçe, gönüllere
2024 83. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2024 16:42
"AŞKIN NURU" İhlas ve aşk ile sana geldim, al tozumu Kaldır ki kalbimdeki mührü, Gönlüme Aşk süzülsün, Süzülsün ki senin bendeki Nur'un gözüksün. Yazdıran sen ol Allah'ım, bense boş bir kağıt, Yazdır hak olanı, gönüllere şifa olsun. Rabbime niyaz ile selam ve dua ile. Besmele ile başlayıp "Allah en doğrusunu bilir" cümleleriyle biten maneviyat yüklü tasavvuf kitabı Aşkın Nur'u. İnsanlığın öldüğü, yaşayanın sadece insan ve insan topluluğu olduğu şu dönemde ne de çok uzaklaştık bizi, biz yapan değerlerden. Aslımızı, nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi düşünmeden yaşıyoruz âdeta. İnsanın maddiyatı arttıkça maneviyatı, manevi değerleri daha da mı azalıyor sanki? İnsanız fakat ne kadar kuluz, kulluk ediyoruz Rabbimize? Düşündüren, sorgulatan cümleler. Bir boşluk, bir arayış, bir çağrı, bir iç karmaşıklığı. Birçoğumuzun sorunu onca kalabalık içinde yalnız kaldığımızı hissetmemiz belkide. Kimimizin kendi tercihidir yalnızlık, kiminin ise kaderidir yalnızlık. Herbirimizin Yaradan'ı arama şekli farklıdır. Kimi dergâhta, kimi zikirde, kimi duasında, kimi ise kendi gölgesinde arar.Sabrın, şükrün, duanın azaldığı dönemlerde bile bizi terketmeyen o sonsuzluğa sığınmak. Umutsuzluğumuzda, dibe vuruşlarımızda ilahi kudretten ilham almak. Kalbimizde, ruhumuzda, gönlümüzde, manevi hazza ulaşmak, o doyumsuzluğu tatmak, Yaradanla hemhal olmak için yol gösterir bize bazı kitaplar. Menzilimizin nereye gideceğini bilmeden yol alırız. Bazen yolda kalırız, bazen yolda karşılaştıklarımızla yolumuzdan saparız. Ama ne olursa olsun özümüze döneriz. Kapısından, yolundan geri çevirmeyen Rabbimizden güç alırız. Her satırında kendimizi bulacağımız, Rabbin kuluna seslenişi, ayetlerde neyi anlamamız gerektiği, kul kendinden geçse de kulundan vazgeçmeyen Rabbimizin olduğunu hatırlatan tasavvufi
2024 92. kitabı
Aşkın Nuru Nur Seher Aslan Merhaba arkadaşlar Okumuş olduğum #askinnurunundoğuşu eseri,çocukluğundan itibaren #türküler e gönül vermiş bir ailenin içinde büyüyen yazarımız @nuraslan72 ın,ilkokuldan itibaren #siirler e olan tutkusu ta ilkokuldan lise yıllarına kadar her milli bayramlarda severek okuduğu şiirlerle harlanmış. Bir gün anneciğine okuduğu şiirlerden annesinin çok etkilenmesiyle,bu şiirleri bir kitapta toplamasını,rüyalarını kalemlerin süslemesiyle annesine verdiği sözle Rabbimin lütfuyla,Rabbine olan ilahi aşkla bu eseri kaleme almış. Yazarımıza ilahi aşkı anlatma yolculuğunda bir cok hocası ve ailesi feyz vermiş. Eseri peyderpey okurken yazarımızın yüreğinin yangınlarına,heyecanlarına, sevinçlerine,kederlerine eşlik etmek benim için büyük bir mutluluktu. Mana boyutunda kendisine ders veren hocalarını ve eserin tum masraflarını karşılayan rahmetli babacığını hürmetle yad ettim. Allah aşkıyla şifalanmaya,huzura ihtiyaç duyduğunuz her an #aşkınnuru yüreğinize ılık ılık esecek arkadaşlar Birbirinden kıymetli #şiirlerle #ayetlerle zenginleştirilmiş eserimizi tum #ilahiaşk la sulanmış yüreklere #tavsiyedir Kalın sağlıcakla “Hal bilmezle yoldaş olmak,yola zulüm degil mi? Yol vereceksin gidene,gönülden gönüle geçmiyorsa eğer…” & “Allah istemezse yaprak dahi kıpırdamazmış …” & “Çık artık kuyulardan,tuzak kur nefsine ve ayrılma Yaradan’dan…” & “Kalplerimizin pasını edebimizle,ahlakımızla,amellerimizle,tövbelerimizle, irfanımızla,sabrımızla,tedbirli bir teslimiyetimizle, imanımızla,parlatabileceğimizi hatırlat bizlere Yarabbi..” Özlem @nuraslan72 PKitap Official #aşkınnuru #tasavvufişiirler #okuyanterazi #okuyanteraziokuyor
2024 54. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2024 00:00
Göğsün daralıyorsa bir yol daha var mutlaka... Aşk'la bul beni, 'Ben' her yerdeyim. Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım söze. Ramazan ayında okuduğum ama elimde olmayan sebeplerden dolayı paylaşımı bugüne kalan manevi iklimin en güzel hali diyebileceğim harika bir kitapla geldim. Yazar öyle büyük bir Aşk'la yazmış ki okurken yüreğinizde hissediyorsunuz bu büyük Aşk'ı. Hepimiz bir şekilde ararız Yaradan'ı. Bulanlara ne mutlu. İşte bu arayış içindeki yüreklere yol gösteren, ayetlerle ve tasavvuf şiirleri ile ışık tutan bir kitap. En güzel tarafı yazılanların yüreğinin yansıması olması. Bir ömür baş tacı olacak baş ucundan ayrılmayacak manevi iklimleri her daim hatırlatacak harika bir kitap tavsiyesi bırakıyorum. Gönülden tavsiyemdir. Kitapla ve Aşk'la kalın. Aşkın Nuru Nur Seher Aslan
Tasavvuf

Nur Seher AslanYazar · 0 kitap
1972 yılı İstanbul doğumluyum. İki çocuk annesiyim. 1990 yılından beri İsveç'te yaşıyorum. İstanbul Bakırköy Ticaret Lisesi mezunuyum. İsveç'te birçok farklı eğitimler aldım. 13 yaşımdan itibaren hemen hemen her okul tatil dönemimi çalışarak geçirdim. 1990-1992 yılları arasını hem dil eğitimi alarak hem de temizlikte çalışarak geçirdim. 1992-2000 yılları arasında bir giyim mağazası zincirinde butik şefi olarak çalıştım. 2003-2005 yılları arasında İsveç devlet kurumu olan Yaşayan Tarih Forumunun açılışında organizatörlük görevi, başkan yardımcısı sekreterliği ve ekonomi asistanı olarak çalıştım. 2005 yılında bir İsveç film şirketinde kostümörlük yaptım. 2005- 2008 yılları arasında İsveç Büyük Millet Meclisinde Sosyal Demokrat Partisinde 16 milletvekiline sekreterlik yaptım ve parti içinde farklı projelerde de görevler aldım. 2008-2009 yılları arasında İsveç Gazeteciler Sendikasında yönetim kurulu sekreteri olarak görev aldım. 2012-2013 yılında İsveç'te proje alan Türk-Alman inşaat/tünel yapım şirketinde idari koordinatör olarak çalıştım. 2014 yılında yaşlı ve hasta bakımevi şirketinde koordinatör olarak çalıştım. Aynı zamanda bu yıl içerisinde aile restoranımızda işletmecilik yapmaya başladım.