Aslan Avı

Destek Yayınları
9786254419096

2023 4. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2023 09:47
"Aslandan kurban olmaz. Kurban inekten olur." diyordu videolarının birinde Sedat Peker. " Ben size bildiklerimi anlatıcam. Siz de bana aslanı avlatacaksınız." . Kitaba seçilen isim, çıkış noktası itibariyle çok vurucu ve dizgide düzenlice sunulmuş sekanslarla gerçekten de av ve avcının durmadan yer değiştirdiği, puslu, kanlı ve acımasız bir" based on a true story" tadında ya da tatsızlığında bir dosya ve belgeler dizisi. . Kurgu bir roman anlatır gibi başladığım bu inceleme, malesef romanlara taş çıkartacak bir tuzaklar silsilesi, yakın tarih entrikaları, omurgadan yoksun çıkar ilişkileri ağı, devleti kemiren kirli pazarlık panayırları ve üst düzey üçkağıt dersleriyle dolu. . Tarzını, fikriyatını, külliyatını sevmesem de Erk Acarer'in yürekli bir gazeteci olduğu su götürmez ve samimiyetine de inandım. . Sedat Peker'e gelince fikrim şu : . Peker'in de dediği gibi "Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz." . Bu sofrada onca sansarın, çakalın ve tilkinin içinde aslan olarak kalabilmiş,  aslan kalmakta ısrar etmiş, aslanca mücadele edebilmek uğruna birçok kozunu dahi masaya sürmemiş bir karakter Peker. Bunu,girip çıktığı tüm kirli siyasi ilişkilere, mafyatik, acımasız, karanlık pazarlıklara rağmen, toplum önünde her şeyiyle yüzleşip hesaplaşabilmekten kaçınmayacak bir kişisel tarih bırakabilmiş olduğundan anlıyoruz ardında. Tam olarak gücünü aldığı yer de burası bence ki ne kadar dik, onurlu ve hem kişilik, hem zeka hem de donanım anlamında backgroundu sağlam bir duruş sergilediği bence aşikar, tüm bu "kurban edilme" süreci boyunca. . Bir şiir asalım duvarına bir aslan yalnızlığının,Kaptan'dan, final olarak, kim av kim avcı muallakta, bu aslan avı hatırasına.. . tut ki gecedir karanlık sıvaşır ellerine camlardan birden kırmızıya döner trafik ışıkları kükürtlü dumanlar
Araştırma
Aslan AvıErk Acarer · Destek Yayınları · 2023112 okunma
Derin devlet,mafya ve siyaset ağı
2023 11. kitabı
Sedat Peker'in de dediği gibi bu işte hepiniz ortaktınız bir aile'idiniz. Seçim süreci öncesinde BEA'dan yayımladığı tweet'lerle Türkiye'nin gündemine bomba etkisi yaratacak kanıtlı belgeli videolu konular bıraktı...
Siyaset & Politika
Korkunç Belgeli Gercekler
2024 47. kitabı
Kitaba konu olan olayları zaten takip etmiştim. Ama yazarı benim için videoları izlenmesi zor biri cunku yine bana göre dağınık anlatıyor. Kitabı elime aldığımda aynı daginikligi görürüm diye korktum ama öyle olmadı. Öncelikle çok derli toplu bir kitap. Notlar alarak okudum. Hem olaylar hem insanlar etkileyici ve kan dondurucu. Tek eleştirim şu; yazar kendisine Sedat Peker ile görüştüğü için eleştiri yapanlara ki haksız oldukları ortada kitabın sonunda seslense çok daha iyi olurdu. Tamamen akış açısından. Onun dışında roman gibi okunacak gerçek hikayeler. Vergilerin nereye aktığını görmenin en kestirme yolu.
2024 Okuma Raporları
Aslan AvıErk Acarer · Destek Yayınları · 2023112 okunma
Kitapta bilgilerin eksik veya şüpheli olması konusu
2023 156. kitabı
Kitabı okurken başlarda güzel ama sonradan yazarın Soner Yalçın özentiliği ve egosunu alttan alta hissettirdiğini görebiliyoruz.Ayrıca kitabı okurken pek çok şaibeli yer gördüm kendim de iktidar yandaşı olmasam dahi her iktidar karşıtı söyleme doğrudur diyemem araştırılması gerek lakin yazarın her söylediği şey belgeli değil.Özellikle Jitem ve eski "derin" devlet ile ilgili iddiaları oldukça temelsiz ve oldukça sıkıntı teşkil eden şeyler.Kitap okunabilir ama içindeki bilgilerin çok güvenilir olduğunu düşünmüyorum.
Düşünce
aslan gibi bir kitap
2023 3. kitabı
kitapta anlatılanlar tüyleri ürtpertiyor. suçlama yapmadan olayları kanıtlarıyla anlatıyor. susurluktan çok da farklı bir gidişat yok ve anladığım kadarıyla düzen hiç değişmiyor her ne kadar figürler değişse de ki bu hikayede susurluktan beri değişmeyen figürlerin de hikayelerini göreceksiniz
Düşünce

Erk AcarerYazar · 11 kitap
1972 yılında İstanbul'da doğan Erk Acarer, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Sosyal Antropoloji Bölümü'nden mezun oldu. Global, Milliyet, Sabah gibi gazetelerde çeşitli görevlerde, FHM dergisinde yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Matruşkadan Tayyare, %100 İstanbul, Darül Fesad (Osmanlı Masalı), Cellatbaşı (Taht Şehrinde Zaman), Çizgi ve Anekdotlarla Atatürk serisi (4 cilt) ilk iki cildi olan "Mustafa Değil Mustafa Kemal"" ve "Laik Türkiye" haricinde TÜGİAD için hazırladığı "Genç Girişimcilerin Yaşanmış Başarı Öyküleri İŞİN SIRRI" ve "Genç Girişimcilerin Başarı Sırrı"yayınlanan kitaplarıdır. Halen Cumhuriyet Gazetesinde gazeteci olarak görev yapan Erk Acarer evli ve bir kız çocuğu babasıdır.