Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk , Din ve Laiklik

Şahin Filiz

Atatürk , Din ve Laiklik Hakkında

Atatürk , Din ve Laiklik konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
6/10
2 Kişi
10
Okunma
1
Beğeni
446
Görüntülenme

Hakkında

Küçük ama son derece önemli saptama ve bildirimleri içeren bu kitap, 21 Şubat 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi'nde "Atatürk, Din Ve Laiklik" adıyla yapılan açık oturumun tutanaklarıdır. Bu açık oturumda ülkemizdeki irticai gelişmeler din bilginleri ile tartışılarak olup bitenlerin arkasında ne var, işin içyüzü nedir, ortaya konulmuştur. Açık oturuma katılan dört konuşmacımızdan üçü, Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Prof. Dr. Nadim Macitve Doç. Dr. Şahin Filiz, İmam-Hatip Okuİu mezunudur. Macit ve Filiz, İlahiyat Fakültesi'nî bitirmişlerdir ve şu an ikisi de iki ayrı İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesidirler. Sarıkoyuncu ise, Cumhuriyet Tarihi üzerinde uzmanlaşmıştır ama uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı'nda üst düzeyde görev yapmıştır. Kısacası, başbakanın istediği gibi, üçü de "ulema"dandır. Ve yine kendiliğinden anlaşılabileceği gibi üçü de "Sünni"dir. Sünni bakış açısı dışında Alevilerin de bu gelişmeleri nasıl değerlendirdiğini Alevi yazar ve araştırmacı Cemal Şener dile getirmiştir. Açık oturumu Prof. Dr. Çetin Yetkin düzenlemiş ve yönetmiştir.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 11 dk.Sayfa Sayısı: 77Basım Tarihi: Nisan 2008Yayınevi: Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Yayınları
ISBN: 9789944021937Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 53.3
Erkek% 46.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Şahin Filiz
Şahin FilizYazar · 13 kitap
01.03.1965 Bolvadin/Afyonkarahisar’da doğdu. 1988’de S.Ü. İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 1991’de Felsefe ve Din Bilimleri’nden mastırını, 1995’te doktorasını tamamladı. 2000 yılında yine Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nde doçentlik unvanını alarak aynı Fakültede 20 yıl görev yaptı. 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne profesör olarak atandı ve halen bu görevini Bölüm Başkan yardımcısı olarak sürdürmektedir. 1992’de merkezi ABD’de bulunan bir kuruluşun davetlisi olarak Inter-Religious Seminar’a bir buçuk aylık süreyle tartışmacı ve dinleyici olarak New York’a davet edildi. 1993’de çalışmalarına İngilizce kaynaklar yanında Arapça doküman toplamak üzere 6 aylığına Kahire’ye gitti. 1995’de, Almanya’da bulunan Türk toplumunu ulusal dil ve kültür alanlarında aydınlatmak üzere üç ay süreyle Berlin ve Frankfurt’ta bulundu. 1997’de merkezi Kudüs’te bulunan The Elijah Summer School’un davetlisi olarak Modernizm ve İslam, Türk Din Anlayışı ve Dinler ve Kültürler Arası Etkileşimleri konu alan bir dizi panel, konferans ve sempozyumlara katılmak üzere 1 ay süreyle İsrail’de bulundu. Filiz, 2000 yılında Harvard University, Department of Near Eastern Languages and Civilizations’da post-doktorasını yaptı. Araştırmalarıyla ilgili bir dizi seminer ve konferanslar verdi. Şahin Filiz,  S.Ü. İletişim Fakültesi’nde Felsefe ve S.Ü. Sosyoloji Bölümü’nde Felsefe, Felsefe Tarihi, Türk-İslam Düşüncesi ve Sosyoloji ve Etik derslerini; 1989’dan 2008’e kadar S.Ü. İlahiyat Fakültesi’nde İslam Felsefesi, Türk Düşüncesi, Çağdaş İslam Düşünürleri, Karşılaştırmalı Batı ve İslam Düşüncesi ve Yeni Çağ Felsefesi derslerini vermiştir. Uzmanlık alanı ve kapsamı: Felsefe, İslam Felsefesi, İslam Tasavvufu, Türk Düşüncesi, Modern Batı Düşüncesi, Felsefe Tarihi, Prof Dr. Şahin FİLİZ’in yayınlanmış telif ve çeviri olmak üzere on beşin üzerinde kitabı ve yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Yurt içi ve dışında çeşitli konferans, panel ve sempozyumlara katıldı.