Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk' ten Anılar

Kemal Arıburnu

Atatürk' ten Anılar Sözleri ve Alıntıları

Atatürk' ten Anılar sözleri ve alıntılarını, Atatürk' ten Anılar kitap alıntılarını, Atatürk' ten Anılar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fakat zekânı unut, daima çalışkan ol!
"Türkiye Cumhuriyetinin özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitabediyorum: Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün Batı nihayet teknikte bir yükselme gösteriyorsa, ey Türk çocuğu, o kabahat da senin değil, senden evvelkilerin affolunmaz ihmalinin bir neticesidir. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin malûm, fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol."
Sayfa 195
“Kendi gidince ilerleme ve hareket durur sanmak bir gaflettir.”
Reklam
"Benim adım Ata değil, Atatürk'tür! Bazı gazeteler neden böyle yazarlar?"
“Unutmayınız ki, Mustafa Kemaller yirmi yaşındadır”dedi.
Değişik.
İstiklal mahkemeleri savcısı Ali Kılıç anlatıyor.. Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri girdiğimiz zaman Atatürk'ün önüne sırmalı elbiseler giyinmis bir imam dikildi. Atatürk ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırarak, "Dua etmeden girilmez!" dedi. Atatürk, "Bu yurt Mehmetciğin süngüsü ile kurtarıldı ve bu meclis onun gayretiyle kuruldu. Yoksa senin duanla değil. Çekil oradan!" dedi ve imamı eliyle iterek meclise girdi.
"Ben her şey değilim, ben hiçim. Ben hiç olurdum, eğer bu millet bana böyle inanmasaydı..."
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Atatürk
"Benim adım Ata değil, Atatürk'tür! Bazı gazeteler neden böyle yazarlar?"
Sayfa 109Kitabı okudu
"Arkadaşlarım, bu elimdeki rakıyı evvelce padişahlar da halifeler de içerlerdi. Ben ise sevgili milletimin önünde ve onun şerefine içiyorum."
Sayfa 256 - Mustafa Kemal Atatürk, İnkılâp YayınlarıKitabı okudu
Bir gün sofrada felsefe konusu açıldı.Hazır bulunanların hepsine ayrı ayrı sordu.Çeşitli açıklamaların hiç birini beğenmedi. Bu defa kendisinden açıklama rica ettiler.Karşılığında "Felsefe; çölde sıcak kumlar içinde cayır cayır yanan, tutuşan,dili damağı kuruyan turistin ufukta oluşan ılgımı su sanarak arkasından koşmaya benzer" dediler.
Sayfa 137Kitabı okudu
Atatürk, yeni kelimeler için şöyle dedi: "Onları ortaya atmak gerekir. Milli duygumuz hangisinden hoşlanır ve onu kullanırsa, o zaman sözlümüze koyalım"
Sayfa 243 - Afet Inan'ın anısıKitabı okudu
Reklam
Bir halk toplantısında, bir genç ona şu soruyu sordu: —Paşam, sana diktatör diyorlar. Ne dersin? —Ben diktatör olsaydım, sen bana şimdi bu soruyu soramazdın!
Sayfa 46 - İnkılâp YayınlarıKitabı okudu
Sınırlarını,en son Türk kuşaklarının kanlarıyla yoğurup çizdiği bir Türk vatanında,o vatan kavramını anlamlandırdı. O bir ölüm haberi karşısında, yurt toprağında şu hitapları bana yazdırmıştı (1930): "Türk toprağı! Sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Hepimiz senin için canımızı veririz. Fakat sen Türk milletini sonsuz hayatta yaşatmak için, feyizli kalacaksın. Türk toprağı! Sen, seni seven Türk milletinin mezarı değilsin. Türk milleti için yaratıcılığını göster."
Sayfa 196 - Afet Inan'ın anısıKitabı okudu
"Niçin Kastamonu'yu seçtiğimi bilmezsin. Dur, anlatayım. Bütün iller beni tanırlar. Ya üniforma ile ya fesli, kalpaklı sivil elbise ile görmüşlerdir. Yalnız Kastamonu'ya gidemedim. İlk önce nasıl görürlerse öyle alışırlar, yadırgamazlar. Üstelik bu il halkının hemen hepsi asker ocağından geçmişlerdir. Söz dinlerler, munistirler. Adları bağnaza çıkmışsa da anlayışlıdırlar. Bunun için şapkayı orada giyeceğim."
Sayfa 288 - İnkılâp YayınlarıKitabı okudu
"Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, ahalisi vardır... demeyecektir. Hemen el koyacaktır. Elle, taşla, sopa ve silahla... Nesi varsa onunla, kendi yapıtını koruyacaktır."
Sayfa 252 - İnkılâp YayınlarıKitabı okudu