Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk ve Devrim

Enver Ziya Karal

Atatürk ve Devrim Sözleri ve Alıntıları

Atatürk ve Devrim sözleri ve alıntılarını, Atatürk ve Devrim kitap alıntılarını, Atatürk ve Devrim en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk'e göre, özgür düşünceye yolu tıkayan engellerden biri toplumdan, öteki de insanın kendisinden gelmektedir. Toplumun yarattığı engel gelenek, insanın kendisinden gelen ise tutkudur.
Sayfa 157Kitabı okudu
Atatürk'e göre laiklik, geniş anlamıyla, sosyal özgürlük problemidir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
Atatürk'ü erişilmez insan tipi yapan etken nedir? O, bu etkeni daha 1908 yılında, Suriye'de bulunduğu sırada arkadaşı Müfit'e şu üç kelime ile açıklamıştı: "Yarının adamı olmak".
Sayfa 146Kitabı okudu
Her şeyden önce akıl ve mantık kanıtlarına dayanmayan gelenekler, kurallar ve örgütler bırakılmalıdır. Düşünce ve toplum güçlerini engelleyen kaynaklar temizlenmelidir.
Sayfa 158Kitabı okudu
Halkımızın çoğunluğunun, cumhuriyetin duyurulduğu sırada onun ne olduğundan ya da ne olmadığından habersiz bulunduğu doğrudur. Fakat, cumhuriyet döneminde yetişen ve bugün aydın geçinenler arasında onun hangi koşullar içinde ve ne pahasına kurulmuş olduğunu bilmezlikten gelenlere ne demeli?
Bir defa, Atatürk'e gösterilmek istenen anormal alışkanlıklar, belgelendirilmeyen zan ve tahminlerden ibarettir.
Sayfa 148Kitabı okudu
Reklam
Hilafet Kurumu'nun Osmanlı'ya Yükü
Bize halifelik geçtikten sonra...asker ve memurlarımızın dört aylık almadıkları zamanlarda bile Mekke ile Medine'ye para gönderilmesine dikkat edilmiş ve çıplak gezen askerleri giydirecek yerde Hicaz'da kutsal mezarlara örtüler armağan olunmuştur.
Cumhuriyetçilik, devletçilik ve halkçılık sosyal devletin aşırı ideolojilere kaymayacağının teminatıdır.
Sayfa 141Kitabı okudu
Denilebilir ki; Türk inkilabı mücerret mantık noktasından değil, fakat ilmin esasını teşkil eden, devrin zaruretleri ve şartları tesirinde ilmi bir mebdeden hareketle vücut bulmuştur.
Sayfa 177Kitabı okudu
İnkilap bize ne mi getirdi? Hür bir irade ile iki kanat. Bu kanatlardan biri düşünce hürriyeti, öbürü de vicdan hürriyetidir. Hür irade düşünce hürriyetine dayanır, vicdan hürriyeti ile de yükselir. Gerçek manada ilmi ve dini gerçeklere ancak ve ancak hür iradenin bu iki kanadı ile ulaşılır.
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk:
İnisiyatif, haddini bilmezlik düzeyine vardırılmamalıdır. Vardırıldığı takdirde, herkes amir olur.
Modern devlet kurmak, bilim işi midir? Yoksa bir sanat eseri midir?
Sayfa 145Kitabı okudu
Kurtarmadığını görmek ne acı
Halkçılık, laiklik, devletçilik Atatürkçülüğü statik bir hale getirmekten kurtarıyor...
Sayfa 142Kitabı okudu
Ziya Gökalp:
Devrimin amacı: cansız gelenekleri yıkmak, bütün değerleri ve kudreti canlı kavramlar üzerine toplamaktır.
Kanım şudur ki, onun asker kişiliği belirmedikçe, yeni Türk devletinin kuruluşu kavranılmayacağı gibi, geliştirilmesi amacı da kestirelemez.
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.