Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?

Cüneyt Arcayürek

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? kitap alıntılarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Süleyman Demirel hakkında...
Süleyman Demirel bir değil iki rekorun sahibidir. Altı kez (iki kez askerler tarafından) iktidardan uzaklaştırılmış, yedi kez iktidara gelerek bu ülkede başkalarına nasip olmayan bir rekora da imza atmıştır. İkinci rekoru imam-hatiplerle ilgili. 327 yeni imam-hatip açan tek başbakan Süleyman Demirel'dir.
Kenan Evren, 1982 anayasası
... Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönemde imam-hatip okullarının öğretimi, meslek öğretimi olmaktan çıktı. ... Devletin, din eğitimi yapması, anayasada zorunluluk haline getirilip, anayasaya zorunlu din dersleri konuldu.
Reklam
Demirel'den inciler
... Tevhid-i tedrisat kanunu bir semavi kitap değil ki. ... Şayet kuran kursları veya din eğitimi bu kanuna ters düşüyorsa, yanlış olan din eğitimi değildir; tevhid-i tedrisat kanunudur. (tevhid-i tedrisat: eğitim birliği)
FETÖ nün 2000 lerdeki hedefleri
“Gülen grubu planlı, programlı, sinsi çalışmalarının önünde tek engel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini görmektedir. … TSK ya karşı uyguladığı politika, hoş görünme, TSK ya karşı bazı politikacılardan alınmış tavizlerle, polisi güçlendirme, böylece denge sağlama, etkinleştiği polis camiasını gerektiğinde TSK ya karşı kullanma şeklindedir…
Sayfa 325Kitabı okudu
Bu gün kendine reformcu diyen korkak ikbalcilere bakınız: Türk çocuklarının on binlercesine medrese ilkokullarında medeniyet düşmanlığı ve Türkiye halkının milyonlarcasına cami kürsülerinde Atatürk devrimleri düşmanlığı telkinleri yapıldığı bilinirken susmakta değil midirler?..
Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uyumakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini millet ve devlet işlerine karıştırmamaya çalışıyoruz. Kaste ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz ve buna asla meydan vermeyeceğiz. Atatürk.
Reklam
30 Ağustos 1996, Karadayı;
Genelkurmay Başkanı; o geceki açıklamalarında TSK adına duyarlı olduğu konuları da sıraladı: Biz orduyu siyasetten uzak tutuyoruz. Çünkü bir elimizi sokarsak, kolumuz, bütün gövdemiz siyasetin içine girer. Bu çok yanlış olur. Böyle bir şey söz konusu değildir. Üç konuda hassasım. Önce laiklik. Bu konuda hiçbir şekilde taviz söz konusu olamaz. 66 Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Demokrasinin, uygarlığın, çağdaşlığın temelidir. Bakın bu yalnızca askerin, ordunun meselesi değildir. Bu, bu ülkede yaşayan herkesin meselesidir. İleriye, çağdaşlığa gitmek isteyen herkesin meselesidir. Tekrar ederek söylüyorum, siyasetle ilgili değiliz. Biz bu Cumhuriyet'in temel kurallarında hassasız. Diğeri demokrasi. Biz demokrasiye zarar vermemek için terörle mücadeleyi özenle götürüyoruz. Yoksa bir anda gereğini yaparız. Bu anlamda eşkıya ile teröristle pazarlık bizim için söz konusu bile olamaz. Üçüncüsü ise devlet ve ülke bütünlüğü ile halktır. Biz halka bir zarar gelsin istemiyoruz..."
Sayfa 299
1959, Menderes'in son dönemi
Kuşlardan daha erken Kalkarım ben her sabah Hemen derim gönülden La ilahe illallah Durgun deniz uyanır Mavilere boyanır O da Allahı tanır La ilahe illallah (ilköğretim alfabe-okuma kitabından) ...
Atatürk devrimleri hakkında..
Mustafa Kemal Paşa, çağdaş bir cumhuriyete yönelen devrimlerini 1922 ile 1932 yılları arasında, on yıla sığdırdı. Devrimleri bu kadar kısa sürede gerçekleştirmesi, kimi yazarlar tarafından, yaşama veda ettikten sonra eleştirildi. Dediklerine göre, devrimler zamana yayılarak gerçekleştirilseydi, ulus tarafından sindirilecek, daha az saldırıya uğrayacak, daha az eleştiri konusu olacaktı. Fakat, Mustafa Kemal Paşa'nın bildiği bir gerçek vardı: Kafasında yıllardır kurguladığı çağdaş cumhuriyeti oluşturacak devrimleri ancak kendi zamanında, sarsılmaz iradesiyle gerçekleştirip uygulamaya koyabilirdi.
Reklam
Ata
Keşke 1919'dan on yıl önce Türklüğün başına geçseydi... Ne Balkan Savaşı'na fırsat verirdik, ne de Birinci Dünya Savaşı'na girerdik. Ve keşke 1938'den sonra ölseydi... Kurtuluşumuzu tamamladık. (F. R. Atay)
Sayfa 123Kitabı okudu
Memleketi ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur. Ancak bu şekilde her türlü teşebbüsün mantıklı sonuçlara ulaşması mümkün olur. Atatürk.
Abdullah Gül
Eski dış işleri bakanı Cumhurbaşkanı , sn Abdullah Gül’ün dış işleri bakanlığı döneminde 2003 yılında dış işleri görevlilerine gönderilen bir kripto ile , diplomatlardan bir cemaati desteklemelerini istediği bilinmektedir.
Sayfa 331Kitabı okudu
12 Eylül
Kenan Evren ve arkadaşları, 12 Eylül ile birlikte “Türk İslam Sentezi” Nin gelişmesini sağladı.
Sayfa 331Kitabı okudu
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.