Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?

Cüneyt Arcayürek

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? Gönderileri

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? kitaplarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? yazarlarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
30 Ağustos 1996, Karadayı;
Genelkurmay Başkanı; o geceki açıklamalarında TSK adına duyarlı olduğu konuları da sıraladı: Biz orduyu siyasetten uzak tutuyoruz. Çünkü bir elimizi sokarsak, kolumuz, bütün gövdemiz siyasetin içine girer. Bu çok yanlış olur. Böyle bir şey söz konusu değildir. Üç konuda hassasım. Önce laiklik. Bu konuda hiçbir şekilde taviz söz konusu olamaz. 66 Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Demokrasinin, uygarlığın, çağdaşlığın temelidir. Bakın bu yalnızca askerin, ordunun meselesi değildir. Bu, bu ülkede yaşayan herkesin meselesidir. İleriye, çağdaşlığa gitmek isteyen herkesin meselesidir. Tekrar ederek söylüyorum, siyasetle ilgili değiliz. Biz bu Cumhuriyet'in temel kurallarında hassasız. Diğeri demokrasi. Biz demokrasiye zarar vermemek için terörle mücadeleyi özenle götürüyoruz. Yoksa bir anda gereğini yaparız. Bu anlamda eşkıya ile teröristle pazarlık bizim için söz konusu bile olamaz. Üçüncüsü ise devlet ve ülke bütünlüğü ile halktır. Biz halka bir zarar gelsin istemiyoruz..."
Sayfa 299
Abdullah Gül
Eski dış işleri bakanı Cumhurbaşkanı , sn Abdullah Gül’ün dış işleri bakanlığı döneminde 2003 yılında dış işleri görevlilerine gönderilen bir kripto ile , diplomatlardan bir cemaati desteklemelerini istediği bilinmektedir.
Sayfa 331Kitabı okudu
Reklam
12 Eylül
Kenan Evren ve arkadaşları, 12 Eylül ile birlikte “Türk İslam Sentezi” Nin gelişmesini sağladı.
Sayfa 331Kitabı okudu
FETÖ nün 2000 lerdeki hedefleri
“Gülen grubu planlı, programlı, sinsi çalışmalarının önünde tek engel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini görmektedir. … TSK ya karşı uyguladığı politika, hoş görünme, TSK ya karşı bazı politikacılardan alınmış tavizlerle, polisi güçlendirme, böylece denge sağlama, etkinleştiği polis camiasını gerektiğinde TSK ya karşı kullanma şeklindedir…
Sayfa 325Kitabı okudu
Nûr Risaleleri
Nurculuğun laik Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu görebilmek için Nur risalelerine bakmak gerekmektedir. Barla mektupları sayfa 53: Atatürk’ ü kastederek “tek gözlü deccal, ya iman et, ya dünyanın maskarası olacaksın,” denilmiştir.
Sayfa 322Kitabı okudu
1930 ATATÜRK ün bir konuşmasından
… Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış Doğu Kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz…
Reklam
368 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitap Türkiye'de laiklik savunusunun ne denli zayıf ve başarısızlığa programlı olduğunu gösteren güzel bir örnek. Benzer bir sürü kitap okudum ama aralarında saç baş yoldurma potansiyeli olan bir çiğlikle özel bir ödülü hak eder diye düşünüyorum. İlk bölümleri atlayabilirsiniz. Önemli olan bilgiler İnönü'den söz ettiği sayfalarda
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
368 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
‘’Atatürk’ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?’’ yakın tarihe merakı olanlar için çok iyi bir kaynak niteliğinde. Bugünleri anlayabilmek için geçmişte yaşananları çok iyi bilmemiz gerekiyor, oldukça merak ettiğim dönemler olduğu için ben sıkılmadan, sindire sindire okudum. Atatürk’ten sonra 2007 yılına kadar olan dönemde irticai faaliyetlerin nasıl gerçekleştiğini tek tek anlatmış Cüneyt Arcayürek. Dönemin siyasetçilerinin icraatları ile birlikte o dönem söyledikleri sözler de yer alıyor kitapta. İnsan unutuyor ama tarih unutmuyor, arşiv niteliğinde bir eser. Şu an maalesef kitabın baskısı yok, ben 10-12 yıl önce sahaflardan edinmiştim. İsterim herkesin kütüphanesinde olsun. Ve Atam senin hakkını ödeyemeyiz.
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
Reklam
Atatürk ne dinsizdi, ne dine karşı idi, ne de halkın Müslüman duygularına aykırı herhangi bir harekette bulundu. Atatürk, bütün devrimlerinde olduğu gibi, toplumun din konusunu anlaması için neredeyse bir ömür harcadı.
368 syf.
·
Puan vermedi
Türkiye'nin en muteber gazeteci-yazarlarından Cüneyt Arcayürek'in 2008'de önceki 70 yılın dincilik orijininde otopsisini çıkardığı, hızlandırılmış tur sistemiyle yazdığı kitabı. Özellikle 1938-1950 arası İsmet Paşa dönemi örneklerine ağırlık vererek başlayan kitap ülkenin 12 Eylül'den sonra süratle dincilik girdabında boğulduğunu misallerle anlatıp süreci AKP dinciliğine ve nihayet Fetullah Gülen projesine kadar getiriyor. Bu kitabın yazılmasının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen karanlık azmi daha da fecaat hali almış ve arada bir 15 Temmuz belası da atlatılmış iken memleketin dincilik aşkının sönmesi konusunda ümitlerin azlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Rahmetlinin kitabı bir solukta okunan dedikleri türden bir kitap. Büyük çoğunluğunu bilsek de bilmeyenlere yeniden aktarmak için hafızaları tazeleme adına önemli bir eser.
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
368 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kısa ve özlü tabirinin karşılığı bu kitaptır arkadaşlar. Adı üstünde zaten. 1940 yılından 2007 ye kadar gerçekleşen irticai (gerici) olayları kronolojik olarak anlatır. Dönemin siyasetçilerinin isimlerini vererek, irtica konusunda hangisinin ne yaptığını söyler. Diğer konulara hiç girmez. O yüzden okuyucunun kafası allak bullak olmuyor. Özellikle benim yaş grubumdaki (1989 doğumluyum) arkadaşlar ve daha genç olanlar için ideal bir cep kitabıdır. Niçin? Atatürk sonrası dönem hakkında herkesin kafasına göre konuştuğu günümüzde, bu kitap işin doğrusunu öğrettiği için. 2000 ve sonrasında doğanlara özellikle tavsiye ederim. Sahaftan temin edebilirsiniz. Mağazalarda satışı yok.
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
Laik Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığına dindsr bir başbakan sıfatı ile oturan ve yurt içinde ve yurt dışında ülkenin böyle tanınmasına yol açan ilk siyasetçi Turgut Özal'dır.
Kenan Evren, 1982 anayasası
... Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönemde imam-hatip okullarının öğretimi, meslek öğretimi olmaktan çıktı. ... Devletin, din eğitimi yapması, anayasada zorunluluk haline getirilip, anayasaya zorunlu din dersleri konuldu.
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.