Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?

Cüneyt Arcayürek

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? Gönderileri

Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? kitaplarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? yazarlarını, Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk ne dinsizdi, ne dine karşı idi, ne de halkın Müslüman duygularına aykırı herhangi bir harekette bulundu. Atatürk, bütün devrimlerinde olduğu gibi, toplumun din konusunu anlaması için neredeyse bir ömür harcadı.
368 syf.
·
Puan vermedi
Türkiye'nin en muteber gazeteci-yazarlarından Cüneyt Arcayürek'in 2008'de önceki 70 yılın dincilik orijininde otopsisini çıkardığı, hızlandırılmış tur sistemiyle yazdığı kitabı. Özellikle 1938-1950 arası İsmet Paşa dönemi örneklerine ağırlık vererek başlayan kitap ülkenin 12 Eylül'den sonra süratle dincilik girdabında boğulduğunu misallerle anlatıp süreci AKP dinciliğine ve nihayet Fetullah Gülen projesine kadar getiriyor. Bu kitabın yazılmasının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen karanlık azmi daha da fecaat hali almış ve arada bir 15 Temmuz belası da atlatılmış iken memleketin dincilik aşkının sönmesi konusunda ümitlerin azlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Rahmetlinin kitabı bir solukta okunan dedikleri türden bir kitap. Büyük çoğunluğunu bilsek de bilmeyenlere yeniden aktarmak için hafızaları tazeleme adına önemli bir eser.
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
Reklam
368 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kısa ve özlü tabirinin karşılığı bu kitaptır arkadaşlar. Adı üstünde zaten. 1940 yılından 2007 ye kadar gerçekleşen irticai (gerici) olayları kronolojik olarak anlatır. Dönemin siyasetçilerinin isimlerini vererek, irtica konusunda hangisinin ne yaptığını söyler. Diğer konulara hiç girmez. O yüzden okuyucunun kafası allak bullak olmuyor. Özellikle benim yaş grubumdaki (1989 doğumluyum) arkadaşlar ve daha genç olanlar için ideal bir cep kitabıdır. Niçin? Atatürk sonrası dönem hakkında herkesin kafasına göre konuştuğu günümüzde, bu kitap işin doğrusunu öğrettiği için. 2000 ve sonrasında doğanlara özellikle tavsiye ederim. Sahaftan temin edebilirsiniz. Mağazalarda satışı yok.
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?Cüneyt Arcayürek · Detay Yayıncılık · 200850 okunma
Laik Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığına dindsr bir başbakan sıfatı ile oturan ve yurt içinde ve yurt dışında ülkenin böyle tanınmasına yol açan ilk siyasetçi Turgut Özal'dır.
Kenan Evren, 1982 anayasası
... Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönemde imam-hatip okullarının öğretimi, meslek öğretimi olmaktan çıktı. ... Devletin, din eğitimi yapması, anayasada zorunluluk haline getirilip, anayasaya zorunlu din dersleri konuldu.
Demirel'den inciler
... Tevhid-i tedrisat kanunu bir semavi kitap değil ki. ... Şayet kuran kursları veya din eğitimi bu kanuna ters düşüyorsa, yanlış olan din eğitimi değildir; tevhid-i tedrisat kanunudur. (tevhid-i tedrisat: eğitim birliği)
Reklam
Süleyman Demirel hakkında...
Süleyman Demirel bir değil iki rekorun sahibidir. Altı kez (iki kez askerler tarafından) iktidardan uzaklaştırılmış, yedi kez iktidara gelerek bu ülkede başkalarına nasip olmayan bir rekora da imza atmıştır. İkinci rekoru imam-hatiplerle ilgili. 327 yeni imam-hatip açan tek başbakan Süleyman Demirel'dir.
1959, Menderes'in son dönemi
Kuşlardan daha erken Kalkarım ben her sabah Hemen derim gönülden La ilahe illallah Durgun deniz uyanır Mavilere boyanır O da Allahı tanır La ilahe illallah (ilköğretim alfabe-okuma kitabından) ...
Bu gün kendine reformcu diyen korkak ikbalcilere bakınız: Türk çocuklarının on binlercesine medrese ilkokullarında medeniyet düşmanlığı ve Türkiye halkının milyonlarcasına cami kürsülerinde Atatürk devrimleri düşmanlığı telkinleri yapıldığı bilinirken susmakta değil midirler?..
40 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.