Bir Ergün Kazanır Hikâyesi

Ergün Kazanır

Avukatı Mısın?
2025 1. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2025 10:38
Ergün, daha ilkokul çağında bile haksızlığa karşı tepkisini koyan bir çocuktu. Hangi arkadaşı haksızlığa uğrasa onun hakkını savunurken kimse Ergün’e destekte bulunmazdı . Her haksızlık karşısında duyduğu bir cümle vardı “Avukatı mısın? “ Daha o yaşlarda avukat nedir ?, ne iş yapar? bilmiyor ama tek bildiği şey vardı yaptıklarının doğru ve bu avukat denilenin iyi şey olduğudur . Yıllar sonra duruşma salonunda ilkokul arkadaşı Hilal ile karşılaşır . Hilal, Ergün’ün yardım ettiği halde haksız yere uğruna öğretmeninden dayak yediği , avukat olmasına sebep olan kızdı. Ergün Kazanır
Avukatı mısınız
2025 8. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 13:45
Eğlenceli ve düşündüren bir kitaptı benim için. diğerlerini okumak için sabırsızlanıyorum. İlk defa okuduğum bir yazardı. Günlük koşuşturma arasında güzel bir es oldu
Duygu ve Düşünce
2026 1. kitabı
Genelde bilgi ağırlıklı kitaplar okuduğum için aralara böyle kitaplar yerleştirmeyi seviyorum. Hem dili sade hem içeriği güzel hem bilgi verip hemen bitirip kafa rahatlatan bir kitap oldu. Bence avukat olmak isteyen çocuğu avukatlık düşünenler okumalı bu kitabı. Ben hiç bakmadığım bir bakış açısıyla avukatlık mesleğini incelemiş oldum. Ne kadar zor olduğunu anladım. İnsan ile alakadar olan her meslek zor ama avukatlıkta bambaşka emek hırsızlığı varmış hayatını anlatırken bizzat görüyorsunuz zorluğunu. Beğendim zaten sevdiğim bir yazar. Çocuğuma çocuk serilerini okuttum kendime de diğer kitaplarını aldım
2025 3. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 00:57
Kitap daha ilk sayfalarından alıp bambaşka yerlere götürüyor sizi. Gözlerimde nem, kalbimde tarifsiz duygularla başladığım kitap yüzümde tebessüm hatta yer yer kahkahalarla devam etti. Çok naif bir anlatım dili var Ergün Bey'in. Kitabı da son derece sürükleyici bir oturuşta bitireceğiniz bir kitap.
2025 10. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 01:10
Sevgili Mustafa Civelek yani Ergün Kazanır Sosyal medyanın benim için en keyifli hesaplarından biri. Sonunda aldım meşhur üç kitabını da. Avukatımız sevgili Ergün Kazanır avukat olma yolundaki kararını, hepimizin çocukluğunda büyük bir yeri olan " Avukatı mısın?" sorusunu sorgulamasıyla alıyor. İlk okuldayken sınıf arkadaşı Hilal yüzünden tokat yemesi bu isteğini kamçılıyor. Üniversiteyi İstanbul'da Tahsin Bey'in yanında kalarak bitiriyor. Harçlığını çıkarmak için bir inşaata işçi olarak giriyor ama işçilere haklarını anlattigi icin işinden oluyor. Daha sonra yaşlı kurt Avukat Hüseyin Amca'nin yanında staja basliyor. Ve mesleğin büyük ayrıntılarını, zorluklarını Hüseyin Amca'dan öğreniyor. Nurcanla evlenmesi,anlaşmalı olarak kendini boşaması, aldığı davalar, gittiği ilk icra, danışmanlık ücretine dair ne varsa hepsini eğlenceli bir üslupla anlatmış sevgili avukatımız. Hele ki biten evliliğinin ardından eski eşi Nurcan'in bakır yumurta tavasıni bile alıp gitmesi öyle bir oturmuş ki adamcağızın içine, vallahi ben bile -körolasica Nurcan- dedim. Nurcan gibi birinden sonra da ilkokul arkadaşı, avukat olma sebebi olan Hilalle yolu kesisince olanlar oluyor,soluğu nikah masasinda alıyor.Hele baba olacağını ogrendigindeki sevinci içinde yasadim. Sosyal medyadan takip edenler sevgili Ergün Kazanır'ın nasıl içten, samimi, alçakgönüllü, yardımsever olduğunu bilirler. Konuşması içimizden biri olduğunu hissettiriyor. Kitabi elinize aldığınızda Avukat Bey kitabı yazmamış da geçmiş karşınıza sizinle sohbet ederek maceralarını anlatıyor. Laf aramızda kitap buram buram para aşkı ve bağımlılık; belki biraz da cimrilik kokuyor Hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz hiç durmayın, başlayın okumaya.
2025 5. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 13:27
Hukuka derin ilgisi olan ve bu yoldan ilerlemeye gayret eden biri olarak benim de küçüklüğümden beri sık duyduğum sorulardan biridir "Avukatı mısın? " Hak, hukuk, adalet diye ölen bir insan olarak belki de gelecekteki versiyonumu okudum. Akşam saatlerinde okumaya başlayıp gece ikilere kadar elimdeb bırakmadığım bir kitap oldu ve gecenin sabahı da bitirdim. Ergün ile arkadaş olmak nasıl olurdu diye düşündüm okurken çünkü o eda ile yazılmıştı. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum bu konularla ilgilenenler için, sırf eğlence için bile okunabilir aslında! Yazarımıza bu kitap için teşekkür ediyorum. İyi okumalar!
2026 7. kitabı
Çok beğenerek okudum. Keyif alarak okudum. Ergün beyin nasıl avukat olmayı seçtiği, avukatlık anıları… Nurcan ve sonrası Hilal’i. Ama şu var ki Nurcan’da birinin Hilal’i olabilir bir gün. Ya da Hilal Nurcan gibi değilse, belki bazı noktalarda siz de değilmişsinizdir demek geldi içimden.:) Yorumumu kanalımda ve sayfamda sosyal medyada paylaşacağım. Ama kitabı tavsiye ederim :)
2025 28. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 21:12
Yazarı takip ettiğim sosyal medya fenomeni olması sebebi ile beklentisiz sadece keyifli vakit geçirmek amacı ile aldığım bir kitaptı. Kahkahalar atmadım, ama yer yer tebessüm ettim. Yazarının avukat olduğunu sanmıyorum, bana kalırsa avukatlarla çok muhabbeti olan birisi. Yarattığı Ergün Kazanır karakteri tam bir avukat prototipi. " yalan söylemenin mesleği yoktur" klişesi, adliyede saatlerce beklemece, avukatların şiir merakı gibi malum mesleği icra edenlere yönelik güzel gözlemleri var. O yüzden bunlara istemsiz güldüm. Çevrenizde avukat tanıdığınız varsa okurken gülümsemeniz olası.
2025 2. kitabı
Merhaba! İlk kez bir sosyal medya fenomeninin yazdığı kitabı tavsiye ediyorum #reklam değildir Eğlenceli, yazım duru ve akıcı.. Fenomen dediğime bakmayın, mahlası @avukatergunkazanir , kendisi gerçekten bir avukat Çocuklarımız için de yazdığı kitapları var üstelik. “Kayıp Çileğin Sırrı” ayrıca paylaşacağım.. Harika bir kitap. Tüm çocukların okuması gerekiyor bence.. sevgiler.. #kitap #okumak #booklover #kitapsayfaları #instabook Ergün Kazanır
Hayat ve İnsan
2024 76. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2024 23:19
Ergün Kazanır instagramdan paylaşımlarını takip ettiğim bir kişilikti. Kitabı ilk çıktığı zaman okuma fırsatı bulmuştum. Aradan yıllar geçti, ikinci kez okudum. Mesleği avukat olan Kazanır, yazarım diyecek birçok şahısa taş çıkartacak bir üslupla kaleme almış eseri. Kazanır’ın başından geçen hikayeler o kadar eğlendirici, eğlendirirken de düşündürücü ki hiç sıkılmadan okudum. Yer yer gülmekten de kendimi alamadım. Okumayı düşünen herkese keyifli okumalar dilerim.
Avukatı mısın?Ergün Kazanır · Platon Hukuk Yayınevi · 2020490 okunma

Ergün KazanırYazar · 2 kitap
Avukat Ergün Kazanır aslında yazarın mahlasıdır. İstanbul Barosu'na kayıtlı olduğu düşünülen ve kim olduğu oldukça fazla merak edilen bir kişidir.