Puan

7.510 üzerinden
56 kişi
2023 24. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2023 06:31
Aslında bu seriyi yıllar önce okumak istemiş, fakat sonra hakkında olumsuz bir yorum okuyunca, okumaktan vazgeçmiştim. Geçenlerde biri bana okumadan karar vermemem için iyi bir neden verince, seriyi hemen sipariş ettim ve gelir gelmez okumaya başladım. Açıkçası bu tarz kayelere çok ayılıp bayıldığım söylenemez ama dili akıcı ve kitap da ortalamaydı. Natalie bebeğine hamileyken kocasının ordudaki bir görevdeyken öldüğü haberi gelince yıkılır. Çok sevdiği eşinin yasını tutarken etrafındaki arkadaşlarının yanı sıra ona en çok yardımcı olan kişi kocasının en yakın arkadaşı Liam'dır. Kabul ediyorum, Liam gibi bir erkeğe karşı koymak çok zor olabilir ama ben Natalie'den biraz daha direnç beklerdim. Ne bileyim, kör kütük aşık olduğu kocasını kaybetmiş bir kadın gibi değil de, sevgilisinden ayrılmış ve çabucak yeni bir aşka yelken açabilen bir kadınmış hissi verdi bana. Ayrıca kocasıyla ilgili bazı hislerini Liam'a aşık olmaya başlayınca değiştirmesi de aşırı iki yüzlülük gibiydi. Yazar bu kısmı dengelemek için kocasının geçmişinden bir kusur bulup ortaya çıkardıysa da, benim Natalie ile ilgili fikrim pek değişmedi. Araya başka bir kitap sokarım diye düşünüyordum fakat ilk kitap öyle bir yerde bitti ki (tahmin ettiğim gibi) hemen ikinciye geçmek istedim.
Aşk
·352 syf.·
2020 37. kitabı
Lee ve Aaron evliliklerini bir bebekle taçlandırmışken. Aaron'un gittiği görevden geri dönememesi sonucu Lee'nin hayatı başına yıkılır. Ardından kızının doğmasıyla kızına tutunur ve hayata devam etmeye çalışır. Liam Aaron'ın en yakın arkadaşı Lee'ye yardımcı olmaya başlar ancak bir süre sonra aralarındaki çekime ikiside teslim olur. Ancam Liam gittiği görevden döndüğünde hayatları tekrar tepe taklak olur.... Kitap gayet güzeldi. Tek oturuşta okuyacak bir şey bulamadığınızda okuyabileceğiniz sizi yormayan güzel bir kitaptı. Liam karakteri benim sevdiğim karakterlerden biri oldu kitapta.
AvuntuCorinne Michaels · Kanes Yayınları · 2016113 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2020 1. kitabı
Ocak bitmiş Şubat gelmiş ben daha Ocak ayı okuduklarıma yorum yapamadım. Tembelliğin de bir sınırı olmalı ama yataktan kalkamıyorum maalesef aramızda oldukça ciddi bir ilişki oluştu. Neyse ki bugün kalktım tüm okuduklarımı çektim hepsine de yorum yapacağım. Az biraz buraları esir alıyorum. Ayın ilk kitabı büyük ısrarla başladığım Avuntu kitabıydı. Biraz geç kaldım okumaya tabi ki adetimdir. Modası geçmeden asla okumam. Başta klasik bir dram gibi başlasa da devamında oldukça heyecanlı bir noktaya bağlandı. Sonu hakkında az biraz tahminde bulunsam da yine de şaşırdım. İkinci kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum. Natalie kendini şanslı olarak tanımlayacak kadar normal bir hayata sahiptir. Hayatının aşkıyla evlidir, hayallerindeki evde yaşamaktadır ve kısa bir zaman sonra aşklarının meyvesini kucağına alacaktır. Fakat bir gün hayatı tepe taklak olur. Deniz kuvvetlerinde asker olan kocası Aaron son görevinden sağ çıkamaz ve Natalie karnında bebeğiyle yirmi yedi yaşında dul kalır. Kocası öldükten kısa bir süre sonra dünyaya gelen kızı onun kendisini toparlanmasını sağlasa da asla eskisi gibi hissedemeyeceğinden emindir. Mutluluğun imkansız olduğunu düşünürken eski bir dost tekrar hayatına girer. Ölen kocası Aaron'un arkadaşı olan Liam genç kadını hayata döndürmek için çabalarken Natalie suçluluk içinde kalbini ona kaptırmaya başlar. Aaron hakkındaki sırlar birer birer açığa çıkarken Natalie kendini evliliğinin gerçekliği hakkında sorgulamaya başlar. "Biz arkadaşız, Lee. Durmadan öpüşen iki arkadaş." Gülümsedim ve titrek bir soluk verdim. "Seni öpmeyi seviyorum." "Buna sevindim. Şimdi buraya gel ve ne kadar sevdiğini göster," Liam'ın boğuk sesi arzuyla doluydu.
2025 42. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 00:00
Avuntu, okuyucuya derin bir duygusal yolculuk sunan bir roman. Kitap, başrol karakterimiz Natalie’nin, asker olan kocasını kaybettiği haberini aldığı dramatik anla başlıyor. Hayatının belki de en zor gününde, tam da bu haberin etkisiyle doğum yapan Natalie’nin dünyaya gelen çocuğu, onun hem acı hem de umutla dolu yolculuğunun başlangıcını simgeliyor. Yazarın kendi hayat tecrübelerinden beslenen anlatımı, Natalie’nin yaşadığı karmaşık duyguları ve çocuğu için güçlü kalma çabalarını oldukça gerçekçi ve etkileyici bir şekilde yansıtıyor. Roman ilerledikçe, Natalie’nin hayatına Liam adında yeni bir karakter dahil oluyor. Liam, vefat eden Aaron’un arkadaşı ve aynı zamanda onun karısını emanet ettiği kişi olarak öne çıkıyor. Aaron’un ölümünden sonra geride bıraktığı mektuplar ve Liam’ın Natalie’nin yükünü hafifletmek için yaptıkları, karakterler arasındaki bağın doğal ve inandırıcı bir şekilde gelişmesini sağlıyor. Dostluk, güven ve zamanla filizlenen aşk, bu süreçte öyle bir şekilde işleniyor ki, okuyucu hem karakterlerin olgun duygularına hem de birbirlerine olan sadakatlerine tanıklık ediyor. Kitap genel olarak sürükleyici bir aksiyon veya büyük çalkantılar barındırmasa da, bunun yerine yavaş ve doğal bir ritimle ilerleyen olay örgüsü, karakter gelişimlerini ve duygusal bağları ön plana çıkarıyor. Natalie ve Liam, duygularını olgun bir şekilde yaşayıp sergileyen karakterler. Özellikle Natalie’nin güçlü duruşu ve çocuğu için gösterdiği dirayet, kitabın en değerli noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Sonuç olarak, Avuntu hızlı tempolu bir roman arayanlar için belki beklenen sürükleyiciliği sunmasa da, karakterlerin iç dünyasına odaklanan, duygu yüklü ve anlamlı bir okuma deneyimi vaat ediyor. Yazarın dili akıcı ve etkileyici; olayların bir anda olup bitmemesi ise,
Edebiyat & Roman
2023 16. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2023 22:24
En büyük kazanım bazen en büyük kaybedişlerle başlar. Natalie ve Aaron'un evililikleri görünüşte toz pembeydi. Mutlu bir evlilik, doğmak üzere olan bir bebekleri ve yıllar süren aşkları vardı. Fakat bir gün çalan kapı bu toz pembe aşkın pembesini dağıttı, tozunu bıraktı. Kalan tozları ise Liam tüm aşkı, cesareti, inancı ve azmiyle dağıttı. Bu kitap bir kadının yaşadığı tüm kayıp ve acılara rağmen nasıl yeniden hayata tutunduğunun ve aşkı bulduğunun hikayesi olmuş. Liam büyük laflar etmeden aşkını büyüten bir adam. O yüzden kitap insanı aşka tekrar inandırıyor
Roman