Aynaların Ötesinde

Ümit Karataş
20 Eylül 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2024 88. kitabı
ᗩYᑎᗩᒪᗩᖇıᑎ ÖTEᔕIᑎᗪE Yaşanan trajik bir olay ,yitirilen gerçeklik algısı içinde kendine rutin bir dünya yaratır Orion. Yarısı hayal , yarısı gerçek . Beynindeki dünya öyle güllük gülistanlık değildir. Kullanmakla kullanmamak arasında kaldığı ilaçlar , uykusuz kabus dolu geceler ,vedalaşmaktan korktuğu kokusunu ,sıcaklığını hissettiği minik kızı... Orion bu geliş ve gidişler arasında bocalarken aynadaki bir çift kehribar gözün sahibi sığınacak bir liman olur hayatında Karmakarışık beyni neyin hayal neyin gerçek olduğunu bile ayırmaktan çok uzaktır.Bazen hayallere sımsıkı sarılır,bazen de gerçeklere.. Büyük bir bilinmezliğin içinde gerçekleri arayan Orion ile adım adım ilerlemek bazen acı verdi ,bazen de şok etti beni .Acılar içinde yaşanan sevginin en saf hali gülümsetti . Beynin karmaşık yapısının gizemi içinde bize sunulan hikaye harikaydı .Yalnız aynalara bir süre şüphe ile bakabilirim O ruh halinin okura yansıtılması ,ters köşeler ,yaşanan aşk öyle bir bütün oluşturmuştu ki bayıldımmmmm Kaleminize sağlık sevgili yazarım .Devamını bekleriz kitaplarınızın İyi de gördüklerimle mutluysam hasta sayılır mıyım?Bana ne zararları var?Kime ne zararım var ? Şimdi bana söyler misin, iyileşmek adına kendi yavruna kıyabilir misin kolayca? Sen kendi yavruna kıyabilir miydin, söylesene!
2024 68. kitabı
AYNALARIN ÖTESİNDE ÜMİT KARATAŞ Gerçekleri ne görmeye ne de duymaya hazır olmayan, zihninde yarattığı duygusal imgelerle, mekan, zaman ve gerçeklik algısını yitirmiş bir genç adam, iki buçuk yıldır tutulduğu klinikte, psikyatrist gözetiminde, yoğun sanrıları var, sık olarak olarak gördüğü çok sevdiği kızı ve karısının yüzleri. Neden bu klinikte tutuluyor, neler yaşamış, geçmişinde hangi acılar var, ben kimim sorularının cevabı ne? Nasıl derin bir acı yaşamış ki zihin en karanlık yerlere gömmüş gerçeklik ve hayali birbirinden ayırt edemez hale gelmiş, genç adam kendini ve gerçekliğini bulabilecek mi? Aynada kendini görmesi gerekirken bir çift kehribar gözun gizemi... Olay örgüsü ve akıcı bir anlatımla kaleme almış yazarımız, Ümit Karataş kitabını. Soluksuz okudum hele o ters köşeleri yok mu? Velhasıl Kelâm sözün özü tavsiyemdir arkadaşlar. ️Kokuların hafızası vardır derlerdi de inanmazdım! ️İnsanlar sevdiklerinden uzak kaldıklarında vesveselere sarılmak yerine sevgiye sarılmalı. ️Nihayet tekrar sabaha ulaştığımda tekrar uyanıyorum, hangi uyanışım gerçekliğe açılıyor.
2024 71. kitabı
AYNALARIN ÖTESİNDE ÜMİT KARATAŞ Orion zaman ve gerçeklik algısını yitirdiğinden beri  uyku ile uyanıklık arasında bir yaşam mücadelesi verir. Yaşadıkları, onun akıl ile delilik arasındaki çizgide kalma savaşı haline gelir. Bu arafta kalma durumunda hem gerçeklik dünyasını hem de hayal dünyasını zihinsel olarak aynı anda yaşamaya başlar. Her iki dünyayı birlikte götürür ve gerçeklik algısını kaybettiği için her iki gerçekliği de birlikte yaşar. Orion, yaşadığı derin acı ile gerçeklikle bağını koparıp kendi zihninde yaratmış olduğu dünyada  yaşarken , aynada sadece kendinin gördüğü bir çift kehribar gözle, içine düştüğü girdaptan kurtulabilmenin yollarını arıyor. Unutmak  ve hatırlamak istediği anıları,özlem duyduğu,vedalaşamadığı kızı,ona yeni duygular yaşatan heyecanlandıran şifa olan aşkı Bella'sı, psikolojik çıkmazları,ters köşeleri ,yüzleştiği acıları,hayalleri, kaleminden akan cümleleri ve aşkın büyülü  dansı hepsi muhteşem bir kurguyla harmanlanmış okunmayı bekliyor.  Mutlu bir yaşam için yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan Orion, acı,aşk ve vedalardan , oluşan bu labirentten  çıkış yolunu bulabilecek mi? Değil mi ki insan, en büyük acılarını zihninin derinliklerinde  saklıyor. Yazarda bizi insan zihninin bu derin  karanlık tarafına götürüyor . Müthiş ters köşelerle okuru sarsıp gerçeklik algısıyla oynuyor. Sevginin en saf haliyle tanıştırıyor. Tüm acılara karşın insanın acıya alıştığını onunla beraber de mutlu olunabildiğini gösteriyor.  Zekice kurgulanmış olay örgüsü,usta bir  anlatımla kaleme alınmış.Okuru  şaşırtan, etkileyen  ters köşeleri hayran bırakıyor. Okurken öyle derinden hissediyorsunuz ki kurgu gözlerinizin önünden akıp gidiyor. Ve dikkat edin kurgunun psikolojik derinliği aynalara bakarken bir an tereddüt
AYNALARIN ÖTESİNDE
2024 484. kitabı
Merhabalar sevgili kitap severler. Bugün sizinle az evvel okuyup bitirdiğim ters köşelerle dolu bir kitaptan bahsetmek istiyorum. #aynalarınötesinde #ümitkarataş Sıradan bir gün, işten eve geldiğiniz bir akşam üzeri, yatak odanızda size aynadan bakan kehribar gözlü bir kadın fark etseniz, ne yapardınız? Sonrasında evli ve çocuklu olmanıza rağmen bu kehribar gözlü kadına aşık olmaya başlasanız, neler hissederdiniz? Evde koşup oynayan kızınız, size yemek hazırlayan karınızın tamamiyle sizin hayal ürününüz olduğunu öğrenseniz, kendinize deli mi derdiniz? Neler olduğunu anlayamadığınız bir hasta odasını eviniz sandığınızı farketseniz, neler yapardınız? Her gün gittiğiniz iş yerinizin bir kliniğin idari işler bölümü olduğunu anlamaya başlasanız delirir miydiniz? Doktorların verdiği ilaçları kullanmak size hayal de olsa sizinle koşup oynayan kızınızı sonsuza kadar kaybedeceğinizi bilseniz, ilaçları kullanmaya devam eder miydiniz? Peki ya aşık olduğunuz, size aynadan bakan kadının aslında gerçek olduğunu anlarsanız, aşka kavuşmak için iyileşir miydiniz? Tüm bu sorularla şaşkına döndüyseniz, soruların yanıtlarını merak ediyorsanız okuyun derim. Ümit Karataş Aynaların Ötesinde