Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hayatı ve Eserleri

Babanzade Ahmed Naim

Fahrettin Gün

Babanzade Ahmed Naim Gönderileri

Babanzade Ahmed Naim kitaplarını, Babanzade Ahmed Naim sözleri ve alıntılarını, Babanzade Ahmed Naim yazarlarını, Babanzade Ahmed Naim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Babanzade Ahmed Naim Efendi Hakkında..!
Babanzade'nin bu eserini aslında ne zamandır bekletiyordum. Bütün eserlerini aynı anda okuyacaktım. Tâki Hamza Abim bütün eserlerinin toplandığı bir kitabı hediye edene kadar. Bu kitabı Babanzade Ahmed Naim Efendi'ye giriş kitabı mahiyetinde okudum ve çok beğendim. Duruşu inancı ve ahlakı çelişmeyen gerçek bir ADAM. Zannımca Mahmud Efendi Hazretleri zamanında yaşayacak olsaydı. Efendi Hazretleri kendisini çok severdi. Bunu sebebini kitabı okuduktan sonra çok daha iyi bir şekilde anlayabilirsiniz. Allah Babanzade'ye rahmet eylesin. Yolunuz Şehitliğe düşerse Mehmed Akif'in yanında metfun bulunan zat-ı muhteremi de fatihalarınıza katmayı unutmayınız..!
Babanzade Ahmed Naim
Babanzade Ahmed NaimFahrettin Gün · Beyan Yayınları · 20164 okunma
Babanzade Secdede Vefat Eder ve Bir Garip Tevafuk..!
Ahmed Naim, "hasta namazı" ile ilgili hadis tercümesi namaz geçmesin, diye yarıda bırakarak namaza başlar ve ikinci rekatta secdeye vardığı sırada vefat ederek namazını tamamlayamaz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Mehmed Akif'in bu, "Ashabtan sonra en çok sevdiği dostuna" ithaf etmek isteyip de edemediği şiirinin adı da "secde" başlığını taşımaktadır...
Sayfa 231 - BEYANKitabı okudu
Reklam
Babanzade Naim Efendi'nin Karışık Eğitim Dair Görüşü..!
Naim Efendi, kız erkek karışık eğitimi hakkında "Ben bunu tatbik edemem, kız ve erkek çocukların diz dize oturmalarına razı olamam, bu benim dinime muhaliftir", diyordu. Bu fikrini, hem o sırada Şeyhülislam olan Mustafa Sabri Efendi'ye de söyledi...
Sayfa 221 - BEYANKitabı okudu
Talebesi Babanzade'yi Anlatıyor..!
Babanzade'nin derslerinde kimi vakit beş kişi olduğumuz olurdu. Bazen bunların dördü de kız arkadaşlar olunca, Naim Bey'in gözünde bir ben olurdum sınıfta. Bana "evlat" demesi birazda bundan..
Sayfa 201 - BEYANKitabı okudu
Babanzade Kız Öğrencilere Nasıl Davranırdı?
Kız öğrenciler karnelerini korka korka uzun kürsüsünün kenarına koyup öteki ucuna koşucular gibi koşarlar, karne yere düşmeden ele geçirmeye çalışırlardı. Hoca da hemen her defasında; "Burada ne işiniz var? Felsefeden siz ne anlarsınız. Yarın evleneceğiniz kocalarınıza yemek pişirmesini öğrenin", öğüdünü vermeyi unutmazdı...
Sayfa 189 - BEYANKitabı okudu
Babanzade ve Şeyh Esad Erbili..!
Babanzade Ahmed Naim Efendi Menemen'de sehid edilen Şeyh Esad Erbili Efendi (ks) Hazretleriyle iyi görüştükleri, kendisini sık sık ziyarete giderdi...
Sayfa 174 - BEYANKitabı okudu
Reklam
Şehülislam Mustafa Sabri Efendi Buyurdular ki:
Efendiler, Naim Bey kitaplara geçmekle de kalacak insan değildir. Kitaplara herkes geçiyor. Naim Bey, menkıbeleri yazılıp da, böyle destan gibi okunacak bir insandı...
Sayfa 144 - BEYANKitabı okudu
Mustafa Sabri Efendi ve Babanzade Ahmed Naim..!
Babanzade'nin vefatından sonra Mehmed Akif Kahire'de Mustafa Sabri Efendi'ye taziyeye gtimiş. Merhumu anıp ağlamışlar. Talebeleri Mustafa Sabri Efendi'ye Babanzade'den sual edince Mustafa Sabri Efendi şöyle der: "Efendim, Naim Efendi Bey'e, selefi salihindendir desen, öyledir. Asr-ı saadet'ten bir parça desen öyledir. İlim, irfan, edep, ahlak, namus, şeref, kanaat... Ne deseniz, bütün faziletler mevcut. Böyle bir insan nasıl sevilmez? Maalesef, Türk milleti, büyüklerinin kadrini, öldükten sonra biliyor. O da hepsini değil! Mısır'da, görüyorsunuz, mühim bir adam ölse, kıyamet kopuyor. Yahu bizde, kimler ölüp ölüp gidiyor da, kimsenin aldırdığı yok. Ancak tanıyan yakınları, yine kendi gibi olanlar biliyor."
Sayfa 143 - BEYANKitabı okudu
Şehzade Ömer Faruk Efendi ve Karizması..!
Şehzade Ömer Faruk Efendi, Milli Mücadele sürecinde yola çıkar ve Ankara'ya gitmek ister. Mustafa Kemal Paşa, Ömer Faruk Efendi'nin Ankara'ya gelmesini engeller. Çünkü onun karizmasından, kişiliğinden ve şahsiyetinden çekinir. Onun Ankara'ya gelmesiyle kendi liderlik pozisyonunun kaybolacağından ciddi biçimde endişe eder.
Sayfa 121 - BEYANKitabı okudu
Akif'le Şehzade Abdülmecid'in Dostluğu Aşikar..!
Mehmed Akif'in Şehzade Abdülmecid'in Çamlıca'da bulunan köşküne gidip musiki fasıllarına, sohbet toplantılarına katıldığı da bir gerçek...
Sayfa 120 - BEYANKitabı okudu
Reklam
Garip..!
Şehzade Abdülmecid Efendi ve oğlu Ömer Faruk Efendi, Tevfik Fikret'in hayranlarındandır. Özellikle Ömer Faruk Efendi eğitim için yurt dışında bulunduğu yıllarda Tevfik Fikret'le karşılıklı olarak mektuplaşırlar.
Sayfa 121 - BEYANKitabı okudu
Akif Kimlere İtimat Ederdi..?
Mehmed Akif iki kişinin sözüne itimat ederdi. Birisi Babanzade Ahmed Naim, diğeri Elmalılı Hamdi Yazır Efendi. Bunlar sikadandır, sözleri hüccet olur, derdi.
Sayfa 116 - BEYANKitabı okudu
Akif Babanzade için Ne Dedi..?
Akif, Babanzade'yi şöyle anlatırdı: "Naim, sormazsan, malumatını söylemeyen adamdır. Naim dinlemesini bilen adamdır."
Sayfa 112 - BEYANKitabı okudu
Babanzade Hadis İlmiyle İştigal Edince Ne Dedi..?
Hayatının son 8-9 yılını hadisle ve hadis ilmiyle iştigal etmiş ve bu süreçte geçmiş yaşamından hareketle şu şekilde hayıflanmaktan da kendini alamamıştır: "Hadis tercümeleriyle meşgul olmaya başlayınca ondan önce vaktimi ne kadar zayi ettiğimi anladım. Bu iş dururken başka şeyle uğraşmak ne boş şeymiş! Büyük alimlerin bu işe verdikleri ehemmiyetin sebebini de şimdi anladım..."
Sayfa 86 - BEYANKitabı okudu
Akif Babanzade için Ne Dedi..?
Kendisine Kuran mealinin yapılması teklif edildiğinde Akif, kadim dostu Ahmed Naim'i işaret ederek, "en iyi Kuran mealini o yapar", diyerek onun Kuran'ı anlama konusundaki yetkinliğine de vurgu yapmıştır.
Sayfa 83 - BEYANKitabı okudu
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.