Back Spin

8.110 üzerinden
157 kişi
2023 200. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2023 00:38
Sanırım bu kitap Myron Bolitar serisinin en özel kitabıydı. Zira serinin belki de en renkli ve aynı zamanda en karanlık karakteri olan Win’e dair birçok gerçeği gördük. Kitapta bahsedilen geçmişteki olaylar Win’in belki de bugünkü karakterinde çok önemli bir yere sahipti. Myron’ın ele aldığı davaya gelirsek gerçekten çok farklıydı. Her şeyin belirsiz olduğu bu davada her geçen saniye ile beraber yeni çelişkiler ve sırlar açığa çıkıyordu. Myron’ın geçmişi kazdıkça hiç de hoş olmayan şeylere rastlaması ve bunların da davayı daha da karıştırması çok hoşuma gitti. Bu sayede olası şüpheliler sürekli değişip durdu. Bununla beraber bilinmezliğin sağladığı kaos sayesinde olaylar da iyice ilginçleşti sürekli. Başta bir iki kişiyi etkileyen bu davanın giderek büyümesiyle onlarca kişiyi odak noktasına sokması kurgunun çok iyi düşünüldüğünü gösteriyordu. Hatta bu olaylara Win ve annesinin de dahil olması çok güzel bir etki yaratmıştı bence. Kurgunun klasik polisiyelerdeki gibi tek bir bakış açısından değil de birçok açıdan ele alınması ve ana karakter olan Myron’ın zaman zaman geri plana atılması güzel düşünülmüş bir hamleydi. Bu sayede okuyucu olarak olayların nedenleri üstüne daha geniş ve rahat bir açıdan bakabiliyorduk. Davanın sonuç kısmı ise biraz daha süslense daha iyi bir etki yaratırdı bence. Gene de bu haliyle de son derece doyurucuydu tabii. Alttan alta verilen insanın sevdikleri ve hayalleri arasında sıkışması konusu da çok üzücü geldi. Bu birçok kez başımıza gelen bir durum çünkü. Dilerim serinin diğer kitapları da aynı şekilde devam eder. Gerçi Harlan Coben zaten belli bir standartı yakaladığından asla hayal kırıklığına uğratacağını da sanmıyorum.
2015 41. kitabı
HARLAN COBEN deyince şöyle bir düşünmek gerekir: Kitaplarının akıyor oluşu, profesyonelliği, başarısı, zekası beni kendine her okuduğum kitabıyla hayran bırakıyor. HARLAN COBEN, romanında okuyucuyu şaşırtmayı, merakta bırakmayı seven yazarlar arasında yer alıyor. Romanındaki sonuçları, katilleri hiç doğru tahmin edemiyorsunuz. Kurguya, teşhis edilen katillere ağzınız açık kalıyor benim gibi. Ben HARLAN COBEN kalemini seven biri olarak, bu romanını da çok başarılı ve sürükleyici aynı zamanda, zekice buldum diyebilirim. Siz de henüz bu romanı okumadıysanız, kesinlikle tavsiye ediyorum. Elinizden düşüremeyeceksiniz. Yazarın okumadığım bütün kitaplarını okumak istiyorum.
Geri DönüşHarlan Coben · Martı Yayınları · 2013596 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2020 19. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2020 22:25
Harlan coben yine değişik bir olay örgüsüyle golf e merak uyandıran anlatım tarzıyla buluşturdu. Myron un içine girdiği bir olayda beklenmedik bir cinayet ve beklenmedik gerçekleri gün yüzüne çıkarma çabasıyla karşı karşıyayız.Myron ve Win geçmişlerinden habersiz bir şekilde bu gün olan olayları araştırken kendi hayatlarında ki sırlarla yüzleşme fırsatı buldular.hikayenin sonu yine beklenmedik bir süprizle son buluyor diyebiliriz .
Geri DönüşHarlan Coben · Martı Yayınları · 2013596 okunma
2021 60. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2021 16:55
Merhaba canlar... #harlancoben kaleminden #myronbolitarserisi ni @martiyayinlari nın baskısıyla okumaya devam ediyorum. Serinin dördüncü kitabı olan #geridönüş okunanlar arasında yerini aldı. Aslında geç bile kaldı, çünkü kendisi #polisiyetutkunlari grubumuz için seçtiğim haziran ayı kitabıydı... Seri kitaplarda yapılması gereken ve artık standart hale gelen hatırlatma amaçlı küçük girizgahımıza gelecek olursak; Myron Bolitar'ın yaklaşık on yıl önce oyunculuğu bıraktığını ve spor menejerliği yaptığını, Win'le birlikte hareket ettiklerini ve aksiyonsuz geçen günü günden saymadıklarını biliyoruz. Bu sefer Myron bizi bir golf sahasında karşılıyor. Sevdiği için mi? Tabi ki hayır :) Sadece arkadaşı Win'in ısrarı üzerine, müşteri bulabilecekleri potansiyele sahip bir yer olduğu için. Lakin her zamanki gibi müşteri onu buluyor ama menejerlik için değil... Yirmi yıl önce golf turnuvasını kaybeden Jack Coldren, dünyaca ünlü ve en başarılı kadın golfçü ünvanına sahip olan eşi Linda Coldren ve oğulları Chad... Linda'nın babası Bucky tarafından, Myron bu ailenin hayatına dahil oluyor. Çünkü başları belada, üstelik işin ucu Win'e dayanıyor. Sudoku çözmek gibi Coben okumak. Bir ipucu bulursunuz, bütün sayılar tek tek olması gerektiği gibi yerleşir. Taki o son kutucuğa gelene dek. O son sayı olmuyorsa en başa dönmek, bütün ihtimalleri tekrar elemek zorunda kalırsınız. Okurken hissettiğim tam olarak buydu. Yalnız polisiye yönünden çok Win'in hayatına konuk olmak, onun penceresinden bakmak etkiledi beni. Benim ki tamamen duygusal bir durum, siz polisiye yönüne odaklanın. Herhengi bir konuda seçeneklerimizin olmasını isteriz. Tek bir gerçeğin zorunlu olmasını dayatılmış gibi algılar ve tepki veririz çoğu zaman. Peki seçenekleriniz olunca suçluluk duygunuzun artacağını hiç
2022 13. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 00:16
Bana göre serinin en zayıf kitabı. Başlarda çok sıkıldım hatta ama yarısından sonra ilgimi çeke bildi. Bu sefer çeviriyi de beğenmedim, garip hatalar vardı. Yazarın kitabı "bir milyon" marka isimleriyle doldurması da hoş değil.