Kaderin Şifresi

Puan

810 üzerinden
1 kişi
2026 1. kitabı
Kaderin Şifresi: Başlangıç-Hızır Narin Başlangıç (Kaderin Şifresi), sıradan ve sakin bir hayatın tek bir gizemli olayla nasıl tehlikeli bir oyuna dönüştüğünü anlatan, temposu giderek yükselen bir gerilim romanı. Ana karakterin hesabına yatan açıklanamayan para ve ardından gelen gizli mesajlar, onu farkında olmadan adım adım planlanmış karanlık bir düzenin içine çekiyor. Hikâye ilerledikçe gizem derinleşiyor, riskler artıyor ve okur sürekli “bir sonraki hamle ne olacak?” sorusuyla baş başa kalıyor. Akıcı anlatımı, kısa bölümleri ve sürükleyici kurgusuyla kitap kolay okunuyor ama gerilim hissini sonuna kadar koruyor. Teknoloji, psikolojik baskı ve bilinmezlik temasını sevenler için merak uyandırıcı ve keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Kitabın dili yalın ve anlaşılırdı. Bence kitabımız biraz daha detaylı olabilirdi, biraz yüzeysellik mevcuttu. Buna rağmen konu açısından gayet iyiydi. Yazarın kalemine sağlık.
2026 16. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 12:19
Başlangıç Hızır Narin ​Selam kitap dostlarım! Bugün seri kitaptan oluşan, elimden bırakamadığım, gerilim dozu yüksek ve gizem dolu harika bir kurguyla karşınızdayım! ​Düşünün: Bir sabah uyanıyorsunuz ve banka hesabınızda, kaynağı belirsiz milyonlarca lira var! Sıradan bir teknoloji uzmanı olan Haldun Kaya'nın başına tam da bu geliyor. Banka müdürünün bile açıklayamadığı, "Dışsal kuantum enjeksiyonu" dediği, sanki dijital boşluktan damıtılmış devasa bir servet... Gönderici kısmında ise sadece iki harf: H.K. ​Haldun ve yakın dostu Emre, şoku atlatır atlatmaz bu paranın gerçekliğini sorguluyor. Hatta ilk iş, gönül verdikleri takımın stadyumundan hayallerindeki locayı satın alıyorlar. Ekranda beliren "Ödemeniz başarıyla alınmıştır" yazısı onları tarifsiz bir mutluluğa sürüklese de, bu rüya kısa sürede kâbusa dönüşüyor. Üstelik peşlerindeki tek tehlike zaman değil! Avukatı Levent'in uyarısıyla öğreniyorlar ki; MASAK durumu "tanımlanamayan sistemsel anomali" olarak fişlemiş ve devletin en inatçı avcılarından, emekliliği yaklaşmış ama asla pes etmeyen Başkomiser Fikret peşlerine düşmüş bile! ​Çünkü o gizemli bildirimler artık sadece para haberi değil, yerine getirilmesi gereken emirler taşımaya başlıyor. ​ "İlk Uyarı", "Kararan Yol", "İnşa Et Yaşa"... ​Haldun, Emre ve aralarına katılan Şeyda; bir anda kendilerini H.K. rumuzlu gizemli bir gücün şifreli talimatlarını, belirlenen süre içinde yerine getirmek zorunda buluyorlar. İstanbul, Balıkesir ve İzmir üçgeninde geçen zaman yarışı ve bu zamansız yarışta artık onlar sistemin birer kölesi... ​ ​Dostlukların sınandığı, medeniyetin çöküşü için son perdenin aralandığı bu hikayede en büyük soru şu: Geleceği fısıldayan o gizemli ses (H.K.) bir kurtuluş anahtarı mı, yoksa insanlığın en büyük tuzağı mı? ​Merak, aksiyon ve
BaşlangıçHızır Narin · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20254 okunma
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
2026 2. kitabı
Selam benim teknolojinin hayatımızı ne kadar yönettiğini sorgulayan, gerilim dolu satırların peşine düşen güzel kitap ailem! Bugün size, modern çağın en büyük kabusunu ve en tatlı rüyasını aynı anda yaşatan, sayfaları çevirirken nefesinizin kesileceği bir kurguyla geldim: Hızır Narin’den Kaderin Şifresi (Başlangıç). Hepimiz "keşke bir sabah uyansam ve hayatım değişse" deriz ya... Peki ya o değişim, ruhumuzu satın alan dijital bir kelepçeye dönüşürse? Bu kitap, havadan gelen büyük bir servetin aslında özgürlüğümüzün bedeli olup olmadığını sorgulatıyor. Yazar, bizi basit bir "zengin olma" hikayesinin içine çekmiyor; bizi dijital bir kukla oynatıcısının iplerini tuttuğu karanlık bir sahneye itiyor. Bir yanda ekranın arkasına gizlenmiş, her adımı izleyen ve yöneten görünmez bir güç... Diğer yanda ise "kolay kazancın" sarhoşluğuyla başladıkları yolda, birer piyon olduklarını çok geç fark eden karakterler... Kitapta beni en çok etkileyen şey, yarattığı o "görünmez hapishane" atmosferi oldu. Karakterlerin fiziksel olarak özgür olsalar bile, dijital bir ağın içinde nasıl kapana kısıldıklarını okumak gerçekten ürperticiydi. Polisiye unsurlarla harmanlanmış bu kedi-fare oyunu, sadece suçluyu aramıyor; sistemin kendisini de sanık sandalyesine oturtuyor. Gelelim bir okur olarak "Keşke" dediğim, eleştirel gözle baktığım kısımlara... Kurgunun o yüksek temposunu ve "teknolojik gerilim" havasını çok sevsem de; aksiyonun gölgesinde kalan duygusal çatışmaların biraz daha derinleştirilmesini isterdim. Karakterler bir uçurumun kenarında yürürken, sadece hayatta kalma güdüsüyle değil, vicdanlarıyla da daha sert bir hesaplaşma içine girselerdi; o psikolojik baskıyı iliklerimize kadar daha net hissederdik. Olayların hızı bazen karakterlerin iç sesini bastırmış gibi geldi bana. Sonuç