Eylül 2023
Luna Yayınları

2024 44. kitabı
Becayiş, çağdaş öykü kitapları arasında kendine has bir yankı bulmalı. Öykülerin içinden göz kırpan yazarın fikir dünyası, aktüel bilgi haznesi, kıvrak zekaya dayalı imge ve metaforlarla aktarım becerisi bu yankıyı hak ediyor. Başta Plastik Sandalye öyküsü olmak üzere; becayiş, joker, oyun ve bahar, belli kalıpların dışına çıkmayı başarmış ve bu sayede zihnimde yer eden öykülerdi.
2023 49. kitabı
..Hakikatin kendisi zaten çok yalın değil midir ? Hakikat kabak gibi ortadadır.Onu karmaşık hale getiren bizleriz..." diyor yazarımız. Ve aslında karmaşık gelmesin okuduğunuz hikayeler , hepiniz ne demek istediğimi, neleri kastettiğimi bal gibi anladınız demek istiyor kitabını noktalarken... Düşüncelerini, tanık olduğu olayları , hislerini kısa öyküler üzerinden aktarıyor biz okuyuculara. Kitapta ; birbirinden güzel 13 öykü yer alıyor.Diğerlerine nazaran daha uzun olduğundan mıdır, duygusundan mıdır ben içlerinden en çok "Plastik Sandalye" ve "Becayiş" öykülerini sevdim ve yazarın adeta son söz niteliğindeki "Başlangıç" adlı öyküsünü. Öykü severlere tavsiyemdir...
Hikaye-Öykü
2023 216. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2023 11:03
" Hakikaten niye bu kadar korkuyor insanlar? Hakikatse niye bu kadar tedirginler? Bırak okusun herkes. Efendim yanlış anlarmış. Anlarsa anlasın! Yanlış anlarsa sorar eşrafa, öğrenir doğrusunu. Lakin bırak, yahu adamı bir rahat bırak da hele önce kendi bir okusun. Anlasın." Selam Yine , yeniden bir #öykü kitabı ile karşınızdayım On üç kısa öyküden oluşan , hızla okunan keyifli bir kitaptı #becayiş . Dünyadan kısa bir süre uzaklaşmak isteyen, kafayı boşaltıp günün stresinden arınmak isteyenler için ideal bu öyküler. Şahsen benim için dinlendirici bir okuma oldu diyebilirim Okurken bazı karakterler size çok tanıdık gelebilir , çünkü çevremizde bu tarz insanlar çok var . Patenci Kız öyküsündeki gibi kendi hakkını korumak ya da istediğini belirtmek yerine istediği olsa bile "olabilir"diye kabullenen kız gibi ... Sonunu sen seç kitaplarını sever misiniz? Ben çocuklarıma almış ve onlarla birlikte okumuştum. Çok severim bu tarz kitapları . İşte plastik sandalye de bu tarz bir öykü. Üç farklı sonu var, istediğini seç İstersen benim gibi üç olasılığı da oku Her öyküyü keyifle okudum . Son öykü Baslangıç da yayın sektörü ve para ile kitap basanlarla ilgili Benim için keyifli bir okuma süreci oldu.
2023 105. kitabı
Merhabalar bugün sizlere #becayiş kitabı ile geldim. Sizler de benim gibi öykü kitabı okumayı seviyorsanız mutlaka tavsiye edebileceğim bir kitap yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve hem akıcı hem de etkileyici bir kalemi var. İçerisindeki öykülere de gelirsek 13 tane birbirinden farklı hikayesi anlamlı öyküler var. Sizlerinde keyifle okuyacağı bir kitap tavsiyesi şimdiden keyifli okumalar dilerim...
Puan vermedi
BECAYİŞ Merhabaa dostlar öykü severler için Zeynep ÇamlıZeynep Çamlı kaleminden #becayis kitapla geldim Kitabımız 13 kısa öyküden oluşuyor ve tam bir kahve yanı kitabı diyebilirim Patenci Kız, Santrfor, Tadı Yok Lan Bu Hayatın, Joker, Oyun, Bahar, Orta Durak, Plastik Sandalye, Becayiş, Sadece His, Hırsız , Gül ve Başlangıç. Yazarımız öykülerinde yaşadığı olayları, hislerini ve düşüncelerini aktarıyor. Öykülerin hepsini severek okudum ama Plastik Sandalye ve Becayiş yeri bir başka Plastik Sandalye'nin sonu 3 farklı sonla bitiyor o yüzden sanırım dikkatimi seçti ve ben hepsini okudum ve beğendim karar veremedim hangi son olacağına Becayiş'te ise kitabın ismi olduğu için mi yada daha önce hiç bu kelimeyi duymadığım için mi farklı geldi bilmiyorum. Peki siz biliyor musunuz Becayiş ne demek ?
2023 93. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2023 22:05
Merhaba kitap severler harika bir öykü kitabı ile geldim. Kitabımız 13 öyküden oluşuyor. Yazarımız Düşüncelerini, tanık olduğu olayları , hislerini kısa öyküler üzerinden aktarıyor biz okuyuculara. Normade öykü okumayı sevmiyordum ama böyle kitaplarla seviyorum artık herkese tavsiye ediyorum. Akıcı, sıkmayan türdeydi öyküler kahve yanı harika olur. Ben en çok Joker, Oyun, bahar ( bu ve becayiş favorimdi. :)), becayiş, sadece his, başlangıç ve gül öykülerini beğendim. Siz bu kitabı okudunuz mu sizin favoriniz var mı? Hadi yorumlara gelinn
Puan vermedi
Bugün sizlerle benimde okumaktan çok keyif aldığım bir tür olan öykü kitabıyla geldim. Kitap, toplamda on üç hikayeden oluşuyor. Ben en çok kitabın adı olan Becayiş'i sevdim. "Becayiş" kelimesini ilk defa duydum ve merak ettim açıkçası, benim gibi merak edenler için; "aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri." anlamına geliyor. Kitabı elime aldığımda ilk olarak kapak tasarımı dikkatimi çekti çünkü flamingo bence harika bir tasarım, ayrıca kitabın ayracı da bir o kadar tatlı Kitap okurken açıkçası bu tarz şeyler beni çok etkiliyor, hem gözüme hitap etsin hemde ruhuma iyi gelsin istiyorum. Öyküler; yazarın düşünceleri, yaşadıkları ve hisleri ile şekillenmiş ve bu sebeple oldukça içten bir anlatımı var.

Zeynep ÇamlıYazar · 1 kitap
1984’te Ankara’da doğdu. ODTÜ Makina Mühendisliği 2007 mezunudur. Mezuniyet sonrası havacılık/savunma sanayinde çalıştı. İş hayatına mobilya sektöründe devam etmektedir. İlk romanı 1. Tekil Ekim 2021’de Luna Yayınları’ndan çıkmıştır.