️....... Ben........
Kendinle yüzleşmeye hazır mısın? Kendini okumaya cesaretin var mı ? soruları ile başlayan kitap, bencillikten kurtulup, empati yapmaya yol gösteriyor. Adından da anlaşılacağı üzere, benden, senden, aslında hepinizden bahsediyor. Adem ve Havva’dan başlayarak, Habil ve Kabil’den kalan kardeş kavgalarına, mezhepçilikten ırkçılığa, dindarlıktan dinidarlığa, holiganlığa, aileye, siyasete, spora ve daha pek çok konuda, doğru bilinen bir çok yanlışın günümüzde de kalıplaşmış halini gözler önüne seriyor. Bizlere empati kurmayı hedefleyen bu kitabı, kendisi ile yüzleşmeye cesareti olanlar okusun diyor yazar.
Kişisel gelişim kitabı olan bu düşünce kitabı, öykü tadında yazılmış, akıcı ve yalın anlatımı ile insanın kendini tanımasını amaçlıyor. “”Eğer kitapta yazdıklarımın doğruluğuna inandıysanız, ne olur çevrenize de tavsiye edin, birilerinin okumasına yardımcı olun. Yok eğer bu kitabın insanlığa zararlı olacağını düşünürseniz, ne olur bu kitabı yırtın, yakın, yok edin” şeklinde son sözleriyle, etkileyici bir şekilde bitiyor kitap. Kişisel gelişim kitabı arayan herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar
.
“Irkçılığın en tehlikelisi, en etkilisi ve sonuçları en ağır olanı, dinî motiflerle süslenmiş olanıdır.”
“Kendi yaptıklarını görmezler ama başkalarının yaptığı zülmü olabildiğince dillendirirler ve büyütürler, dışarıdaki zulme karşı dururken içeride zülüm ederler de farkına varmazlar.”
“ Şunu iyi bilin kardeşlerim; siz kimi ve neyi aşırı severseniz, o sevgi sizi sapkınlığı götürür ya da kimi ve neyi Allah’ı sevdiğinizden daha çok severseniz, sizin Allahınız o olur. Allah’ı birileri için sevmeyin, birilerini Allah için sevin.”
.
_____________
#bloghemsire
#azkitap #resitoztoprak