Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beşeriyetin Fahr-i Ebedisi Nebimizi Bilelim ve Cihad-ı Ekber’e

Filibeli Ahmed Hilmi

Beşeriyetin Fahr-i Ebedisi Nebimizi Bilelim ve Cihad-ı Ekber’e Sözleri ve Alıntıları

Beşeriyetin Fahr-i Ebedisi Nebimizi Bilelim ve Cihad-ı Ekber’e sözleri ve alıntılarını, Beşeriyetin Fahr-i Ebedisi Nebimizi Bilelim ve Cihad-ı Ekber’e kitap alıntılarını, Beşeriyetin Fahr-i Ebedisi Nebimizi Bilelim ve Cihad-ı Ekber’e en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Neden böyle?" dedim. "Sorulmaz" dediler. "Nasıl varılır?" dedim, "varılmaz" dediler. "Seviliyor ve tapılıyor, ah görsem!" dedim. "Görülmez" dediler.
Reklam
Ey mütefekkir-i lâhûtî! Ey rûh-ı âlem, yâ Muhammed! Sen fikreti tebcîl ettin, zîrâ ki sen, başka ne ta'bîr bulayım, sen sultân-ı fikretsin.. yok yok.. Mevzû'-u fikretsin.. Mahsûl-ü fikretsin.. yok yok.. Sen zât-ı fikretsin.. Ey insan, ey vicdân!.. Ta'zîmât ve tayyibât, salavât ve tahiyyât sana olsun...
Maddiyyun mesleği bugün Avrupada ancak fikret ve zevkten mahrûm ve ahlâkça behîmiyetle müsavî bir kısım avâmın mezhebi olmuştur.
İbadetin hakikati, aşk ve meveddettir. Bir kulun Hakk'a ibadeti demek, o kulun Hakk'ı gaye-i hürmet ve aşk ile sevmesi demektir.
Sayfa 52 - Meveddet:Sevme, sevgiKitabı okudu
Kütüb-i Mukaddese'ni anlamak da'vâsında olanlara danıştım, bütün esâtirleri, bütün hurâfeleri, bütün rivâyetleri, bütün tefsîrleri karıştırdım. Çok şey öğrendim, çok şey bildim, lâkin sen neredesin ve benim şu öğrendiklerim nedir?
Reklam
Hakikat
"Neden böyle?" dedim. "Sorulmaz" dediler. "Nasıl varılır?" dedim, "varılmaz" dediler. "Seviliyor ve tapılıyor, ah görsem!" dedim. "Görülmez" dediler.
Sayfa 44 - BüyüyenayKitabı okudu
Artık anlayalım ki bugün içinde yaşadığımız asrın en müthiş ve müessir silahı sanat ve marifettir. Bu silah, hedefine yanlışsız gider, bu silah, hedefini sessizce telef eder.
Bana bir allâme-i mantık, ademinle vücûdunu isbâta kalkıştı, bir mütekellim teşbihlerle ifhâma uğraştı, bir fakîh tenzîhlerle telkîne çalıştı... Nesin sen, neredesin?
Suver-i dîniyye ve eşkâl-i perestiş lâ-yuhsâdır. Lâkin hiss-i dînî bu mütehavvil şekiller altında sâbit ve bâkîdir. İnsanda aşk ve nezâhet hisleri bâkî kaldıkça, kaba bir hayvan derecesine inmedikçe hiss-i dînîden tecerrüd edemez.
21 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.