Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beslenerek İyileş

Eyyüb Yılmaz

Beslenerek İyileş Gönderileri

Beslenerek İyileş kitaplarını, Beslenerek İyileş sözleri ve alıntılarını, Beslenerek İyileş yazarlarını, Beslenerek İyileş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şekersiz Hayatı 1 Ay'da Olsa Deneyimleyen Var mı Hiç Arkadaşlar??
Magnezyum kaynaklarının azaltılması kas ve eklem ağrılarının da önemli bir nedenidir,sık sık kramp ağrıları çeken hastalar,her gün bir yerleri ağrıyan hastalar,köklü bir tedavi olmak istiyorlarsa zararsız bir yöntem olan bir ay şekersiz beslenmeyi deneyimlesinler.Bununla birlikte bol mineral içeren canlı yemekler tüketsinler.Sonuçlar karşısında şok olacaklarını garanti ediyorum.
Şeker Kemik Rezervlerimizi Harcar
Şeker,asidik bir gıdadır.Atık ürünleri ile vücudumuzu asitleştirir.Bu nedenle,kalsiyum,magnezyum, potasyum gibi alkali mineral kaynaklarını tüketerek kemik rezervlerimizi harcar.Bu değerli mineraller sadece kemik yapısında bulunmaz,vücudun yüzlerce enzimatik reaksiyonlarının devamı için gerekli minerallerdir.Ancak kemik bu durumda iyi bir depodur, eğer depolarımızı tüketecek düzeyde mineral kaybına uğramış bir bedene sahipsek gerçekten çok çok ileri düzeyde bir mineral açığı yaşıyoruz demektir.Bu yüzden kemik erimesi dediğimiz bu yaygın rahatsızlığı çok ciddiye alalım.
Reklam
Kalp Hastalıklarının Sorumlusu Şeker
Şekerin yalnızca dişleri çürüttüğü algısından vazgeçelim. • Şeker,damar endotel hasarı yaparak göz damarlarını kullanılmaz hale getirerek retinopati de yapar. • Böbrek damarlarında yaptığı endotel hasarı ile diyalize bağlı yaşamdan da sorumludur. Eğer,bu damak tadında ısrar edersek ve değiştirmezsek;Organlarımızı teker teker kaybedeceğiz,gözlerimizi kaybedeceğiz,böbreklerimizi kaybedeceğiz ama bunun suçlusunun şeker olduğunu bilmeden hastalıkları kabulleneceğiz ve sofralarımızda baş tacı ettiğimiz tatlı sessiz,masum ve süslü olarak bulunmaya devam edecek.
Katil "Şeker"
Kan şeker düzeyini hızlı yükselten rafine şeker aynı tepki reaksiyonlarla kan şekerimizi hızlı düşürür ve 2-3 saat içinde şekerli birşeyler alma ihtiyacı oluşturarak bizi yeniden şekerli yiyecekler yemeğe,içmeye yönlerdirir ki biz buna "şeker kapanı" deriz.Farkında olmasak ta canımızın bir şeyler yeme ihtiyacı devam eder. Tokuz;ama kan şekerimiz düşer ve yalancı bir açlık dönemi yaşarız.
Şeker Tüketiminin Vücuda Verdiği Kalıcı Zararlar
Şeker tüketimi ihtiyaç olmayan bir enerji kaynağıdır;ama vücudumuzdaki tüm mineralleri söküp alarak sağlığımızı kolay kaybetmemizin önemli bir nedenidir.
Sayfa 64 - Kişi başı yıllık şeker tüketimimiz 30-35 kilo civarındadır.Kitabı okudu
Yüksek kalorili besinler,bizleri sık sık acıktıracağından hem organlarımızın yıpranmasına hem de fazla kilo olarak hastalıklara davetiye çıkarır.
Reklam
Uykusuzluk Vücuttaki 711 Genin Bozulmasına Neden Oluyor
Londra Surrey Üniversitesi'nde, uykusuzluk üzerine yapılan bir araştırma çok çarpıcı sonuçları ortaya koymuştur.26 kişi üzerinde yapılan araştırma uykusuzluğun genetiğimizi değiştirdiği ortaya çıkmıştır.Uykusuzluğun,vücuttaki 711 genin bozulmasına neden olduğu ve günde 6 saatten az uyuyan kişilerin kanser,diyabet, kalp-damar,karaciğer hastalıkları ve bilinç bozukluklarına yol açtığı belirlenmiştir.Uykusuzluk özellikle bağışıklık sistemimizi zayıflatır.Bağışıklık sistemimizin zayıflaması ise hastalıklara daha sık yakalanmamız demektir.
Bir araç yüksek devirde kullanıldığında bir süre sonra aracın motorunda yıpranmalar olduğunu görürsünüz.İnsan bedeni de böyledir.Metebolizması hızlı çalışan kişiler,erken yaşta kalp hastalıkları ve hipertansiyon riski yaşarlar. Metebolizması hızlı çalışan bireyler, kolay kolay kilo almazlar,fakat elleri sıcak ve kalp atışları hızlı olur.
Düşük Kalorili,Yüksek Besin Değerli Gıdalar ile Beslenme
Sağlığımız için oldukça önemlidir. Çoğunlukla tükettiğimiz cips,gazlı içecekler,her türlü şekerleme çeşitleri,bisküvi,simit,poğaça ve meyve suları yüksek kalori değerine sahip iken düşük besin değerine sahiptir.Bu tür beslenme şekli ise hastalıklara davetiye çıkartmaktadır.
Doğru Beslen..Hastalıkları Sav...
2002 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı bir araştırma da, sağlık giderlerimizin %80'nin beslenme hatalarından kaynaklanan hastalıklardan olduğu ortaya çıkmıştır.
145 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.