Beyoğlu Masalı

2020
Özyürek Yayınevi

2020 54. kitabı
Okunma: 24 Mart 2020 21:58
Karabaş, dünyaya gözlerini açtığı günlerden itibaren ailesinden koparıp alınır, ama gittiği hiçbir yerde durmak istemez ve sürekli aklı ailesini bulmaktadır. Derken bir gün kendini sokakta bulan Karabaş, Cesur ile tanışır. Haliç kıyılarında başlayıp, Galata kulesi 'ne, Beyoğlu'ndaki elektrikli tramwaylardan, Antik Çağ'dan Roma' ya ve Bizans 'a, Selçuklu' dan Osmanlı'ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş, iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden bugüne kalan zengin mimariyi bir araya getiren Miniatürk' e kadar Beyoğlu 'nun her güzel köşesini gezerler. Tabii onlar gezerken bizler de onlarla birlikte bu tarihi güzellikleri gezip, dostluğun, mücadelenin, vazgeçmemenin ne demek olduğunu yeniden hatırlarız. Çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirecek bu güzel kitap tavsiyemdir der hepinize bool okumalı günler dilerim Kitapla Kalın
2020 72. kitabı
Size güzel Bir çocuk kitabı ile geldim ama aslında biz büyümemiş çocuklar içinde bir kitap fabl tarzında yazılmış. Yazarın kalemini çok beğendim açık ve akıcıydı.. İlk bölüm olarak bir köpeğin ailesinden ayrılışı ve isim serüvenini anlatan karabaş'ın Cesur ile tanışma hikayesi ama içinde derslerin barındığı hayatta kalmak iyi kötü kavramları, aile özlemi gibi... Cesur ile tanışmasından sonra Haliçle başlayıp İstanbul' Beykoz geziyoruz.. Yazar bu kitabı ile tanıştım ama seri olan bir kitap eöin çocukken rastlasam tarihten bilgilerim kalıcı olurdu kısa bir tarih kitabı gibi çocuklara biz büyümeyen çocuklara hitap eden... #arkakapak "Dinle Karabaş, burası Beyoğlu ilçesi. Halk arasında Beyoğlu adı kentin önemli kültür, eğlence ve iş merkezlerinden olan Galatasaray'ı taksim meydanına bağlayan İstiklal Caddesi ve çevresi için kullanılır... İçinde fotoğraflar ile beyoğlunun önemli merkezlerine yer verilmiş ve o kadar özledim ki gezmeyi.. #istanbul gezmeyi sevdiğim ama yoğunluğu nedeni ile korktuğum bir şehir olsa da Bir #pierreloti de çay içmek istiklalde yürümek özlediklerim Arasında bu zamanlar geçince daha uzun zamanlı geleceğim....
Beyoğlu Masalı // Muharrem Kaşıtoğlu
2021 22. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 01:57
Beyoğlu Masalı kitabı bir çocuk kitabı olarak bilinsede bence yetişkinlerinde keyif alarak okuyabileceği güzel bir kitap. Kitapta Karabaş ve Cesur adlı iki köpeğin maceraları anlatılıyor. Kitabı keyifli yapan nokta ise köpeklerin Beyoğlu’daki yerleri gezerken tarihi bir bakış açısıyla anlatıyor olması. Ben çok güzel bilgiler edindim, yazarın kalemine sağlık. Keyifli okumalar dilerim.
Çocuk Kitapları
2020 55. kitabı
✒Beyoğlu Masalı✒ . İlçelerinden yola çıkarak İstanbul'u anlatan serimizin son kitabı olan Beyoğlu Masalı'nın yorumu ile geldim. Fabl türünde olan bu kitabımız da köpek dostlarımız ile Beyoğlu ilçesini geziyoruz. Karabaş(bu adı sonradan alıyor) adında yavru bir köpeğin doğup büyüdüğü çiftlikten başla bir yere sahiplendirilmesi ancak yeni yuvasından anne ve babasına kavuşmak için kaçması ile yolda karşılaştığı Cesur adında yetişkin bir köpek ile çıktıkları yolda başlarına gelenleri okuyoruz. Tabi geçtikleri yerleri bizlere tanıtan Cesur'un anlatımı ile. Haliç'ten başlayan yolculukları, Miniatürk, Rahmi Koç Müzesi, Aynalıkavak Kasrı, Piyale Paşa Camii, Saliha Sultan Çeşmesi, Sokullu Mehmet Paşa Camii, Pera Palace Oteli, Taksim Meydanı, İstiklâl Caddesi, Hüseyin Ağa Camii, Çiçek Pasajı, Galatasaray Lisesi, Saint Antuan Kilisesi, Tünel, Galata Kulesi, Arap Camii, Tophane-i Amire, ilçede bulunan tarihi çeşmeler ve camiler ile eski adıyla Çifte Saraylar diye tabir edilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniveristesi'nde son bulur. İlçenin adının nereden geldiği, Taksim meydanına neden Taksim dendiğini, Tünel'i, Galata'yı kısaca Beyoğlu'nun ve dolayısı ile İstanbul 'un simgesi olmuş çoğu yer hakkında farklı bilgiler veriyor. . Okurken gezeceğiniz, gezerken de bahsedilen yerler hakkında hem tarihi hem de kültürel açıdan bilgiler edineceğiniz türden bir kitap. Ayrıca yetişkinlere ve çocuklara hitap etmesinden dolayı bu seriyi ayrı seviyorum. Okuduğunuzda pişman olmayacağınız bir kitap ve serisi. . Kitaplı ve huzurlu günler.
2023 97. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 15:48
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere öykü tarzında yazılmış bir kitapla geldim Karabaş çiftlikte doğan ailesi ile yaşayan bir köpekti. Taa ki çiftlik sahibinin arkadaşı onu alana kadar. Orada mutlu olamayıp kaçan Karabaş bu sefer de Mehmet'in eline düşer ve ismini de insan alır. Burada da onu kaçıranlar olur ve bir ağacın dibine siner. Burada Cesur'la karşılaşırlar ve dost olurlar. Köpek Cesur ona Beyoğlu'nu gezdirir. Tarihi eserleri, başyapıtları anlatır. Gitmeden gitmiş gibi anlatılan bu sokakları ve binaları görmeyi çok arzuladım. 7den 70e herkesin okuması gereken şahane bir eser. Yazarın her kalemini ayrı seviyorum. Hepsi ayrı tarih kokuyor. Karabaş'ın başına neler geldi? Ailesine kavuşabildi mi? Soruların cevapları kitapta Sizlere de tavsiyemdir Yazarımızın kalemine sağlık Muharrem Kaşıtoğlu
2020 28. kitabı
sizlere çok tatlı bir çocuk kitabıyla geldim arkadaşlar. @muharremkasitoglu 'ndan okuduğum ikinci kitap bu. İstanbul'u hayvan dostlarımızla tanıyoruz her seferinde. Hem geziyoruz hem de hayata dair dersler çıkarıyoruz. Mesela bu kitapta Karabaş ve Cesur adında iki köpek arkadaşımız bize Beyoğlu semtini gezdiriyor. Çok tavsiye ediyorum
2020 29. kitabı
Arada bir çocuk kitabı okumak çok iyi oluyor. Gerçi bu kitabı bende 7'den 70'e herkes okuyabilir. Çok eğlenceli ve enfes bir kitap. Daha önce de Fatih masalını okumuştum ve çok sevmiştim. Orda da iki minnoş kedicik ile Fatih semtinde bir gezintiye çıkıyordu okuyucu. . . Bu güzel kitapta da Cesur ve Karabaş adındaki iki köpekle beraber Beyoğlu semtinde gezintiye çıkıyoruz. Beyoğlu sokakları geldi gözümün önüne. Öyle güzeldi ki. . . Yazarın bu seriden olan diğer kitaplarını okumadım ama her kitabında iki minnoş hayvan ile Istanbul semtlerinde gezintiye çıkıyoruz anlaşılan. Gerçekten çok güzel ve başarılı buldum ben bu seriyi. Yani okuduğum iki kitabı da çok güzeldi. Diğerleri de güzeldir kesin. Oğlumun kütüphanesine ekledim bile kitabı. . #parlakmeltemkitapligi
2020 45. kitabı
Hem çocukların hem de bizlerin eğlenerek okuyacağı bir kitap. Yazar çağımızın Türk Lafontaine'si oldu benim gözümde. . Bu kitabında köpek dostlarımız Karabaş ve Cesur ile İstanbul'un Beyoğlu ilcesini geziyoruz. Nereleri görüyor, tarihi ve dini özellikleri hakkında, isimleri kimden nasıl gelmiş bilgi sahibi oluyoruz. İşte yine not aldığım listem: . Haliç, Beyoğlu, Mineatürk, Rahmi Koç Müzesi, Tersane Hasbahçesi-Aynalıkavak Kasrı, Piyale Paşa Camii, Saliha Sultan Çeşmesi, Sokullu Mehmet Paşa Camii, Pera Palace Oteli, Taksim Meydanı, Hüseyin Ağa Camii, Çiçek Pasajı, Galatasaray Lisesi, Saint Antuan Kilisesi, Tünel, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Arap Camii, Yeraltı Camii, Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane Çeşmesi, Tophane Kasrı, Tophane Saat Kulesi, Nusretiye Camii, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi . .
2020 146. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Karabaş yavruyken ailesinden ayrılır.Ailesini bulmak için yola çıkar ama hayat onu cesurla karşılaştırır. . . Cesur ona ailesini bulmada yardımcı olur. . . Karabaş, cesur sayesinde beyoğlu sokaklarını gezmiş olur.Cesur karabaşı beyoğlunun her yerini gezdirir. . . Yazarımız hayvan sevgisini aşılamış bu güzel kitapda.Çocukların evde olduğu şu günlerde alınıp okunması gereken güzel bir kitap.
2020 85. kitabı
Beyoğlu'nu adım adım dolaşarak orada bulunan tarihi yerleri Cesur adındaki bir köpekten okumak istemez misiniz? Okurken Karabaş ve Cesur ile gezdim, yeni bilgiler öğrendim ve bildiklerimi yeniden hatırladım. Beyoğlu benim severek gittiğim yerlerden biridir. Masal tadında içinizi ısıtacak bir kitap. Bu kitapta sevgiyi, özlemi, aile sevgisini, duyarlılığı hissedeceksiniz. Çocuklarınıza hem Beyoğlu ilçesinin tarihi ile tanıştırcaksınız hem de onlara hayvan sevgisini aşılayacaksınız. Kitap, Karabaş'ın yavrularını doğurması ile başlıyor. Daha sonra onun yaşadıklarını, bir çiftlikte doğan Karabaş'ın Beyoğlu'na uzanan serüvenini okuyoruz. Cesur ile tanışması ve Cesur'un ona Beyoğlu ilçesinde bulunan yerleri anlatması ile devam ediyor. Kitabın köpeklerin yaşadıklarını okuyucuya aktarmasını çok sevdim. Bu sayede bizim de hayvanların neler yaşadığını, neler hissettiğini anlamamız sağlanmış. Özellikle bir çocuğun bu kitabı okurken hayvanların nasıl yaşadığını düşünecek olması ve ona hayvan sevgisini aşılayacak olması çok güzel. Ayrıca kitabın bazı sayfalarında resimler de bulunuyor. Bunun çocukların hoşuna gideceğini düşünüyorum. Bu sayede Karabaş'ın hayatına yolculuk yapabilecekler. Kitabın içerisinde gezilen yerlerin tarihi anlatıldığı için bu kitabı 8 yaş ve üzeri çocukların daha çok seveceğini düşünüyorum. Bu sayede yaşadıkları ülkenin tarihinin bir kısmını da öğrenmiş olurlar. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bu kitabı okuduktan sonra çocuklara bahsedilen yerleri gezdirirseniz okudukları bilgiler daha da kalıcı olacaktır. Mesela kitapta hayvanlara verilen mamaların ve suyun önemini bir kere daha anlıyorsunuz. İnsanların kötü davranışlarının hayvanlar üzerindeki etkisine şahit oluyorsunuz. Bunları çocuklarınıza bu tarz kitaplarla öğretebiliriz. Eğer çocuk kitapları