Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilebilmenin Mutluluğu

Göksel Aymaz

Bilebilmenin Mutluluğu Gönderileri

Bilebilmenin Mutluluğu kitaplarını, Bilebilmenin Mutluluğu sözleri ve alıntılarını, Bilebilmenin Mutluluğu yazarlarını, Bilebilmenin Mutluluğu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...modern insanın "gece karanlığında gördüğü kâbusların nedeni" haline gelmiş olan "gün ışığında yaşadığı hayat"
Sayfa 287Kitabı okudu
Dünyanın görünen bütün sorunu, üretimi artırmada, zenginlik üretmede değil, bu zenginliğin nasıl paylaşılabileceği noktasında düğümlenmektedir.
Sayfa 275Kitabı okudu
Reklam
"Gelecek, geriye kalan tek alternatifti, biz de ona sarıldık."
Sayfa 277Kitabı okudu
Bir gerçeğin farkına varmamızı istiyordu Adorno. Kendimizi aldatmanın hiçbir gereği yoktu, içinde yer aldığımız toplumsal hayat nedeniyle yaşamak ya da en azından kendisine bulaşmak zorunda olduğumuz bir yaşamdı "yanlış yaşam"
Sayfa 265Kitabı okudu
Ne demişti Rousseau: "Genel aptallıktan akıllıca uzak durmak."
Sayfa 250Kitabı okudu
Adorno'nun dediği gibi, özgürlük yanılsaması özgür olmayış üzerine düşünümü çok daha zorlaştırır.
Sayfa 247Kitabı okudu
Reklam
Akıl yerine kargaşa; düzen yerine kaos! Bu da yüzyılımızın entelektüel bir modası.
Sayfa 244Kitabı okudu
Schiller söylemişti : “Gerçeği aşmaya yüreklilik göstermeyen, hiçbir zaman, doğruyu elde edemez.” Gerçeğin karanlığı, üzerine ancak kurtarılışın ışığı düştüğünde aydınlanacaktır.
Sayfa 234Kitabı okudu
Bu çağ, sözün hiçbir kıymetinin kalmadığı bir çağ oldu; konuşurken fikir görünümünde gürültü üretmeyip dünyaya seslenen kısıtlı sayıdaki insanını görmezden geldi; güç bela çıkabilmiş en gür sesleri, kahredici bir eylemsizlik içinde boğdu.
Yoksulların gözyaşları sende zenginlerin delillerinden daha fazla merhamet uyandırsın.
Reklam
Hayatımızın değersizleşmesi karşısında önerilerinin ne kadar gülünçleştiğini görmüyorlar. İnsan mecbur kılındığı beş para etmez hayatı yaşamaktansa, her bakımdan kendini daha iyi, daha güçlü hissedeceği bir hayat sürse, mutlaka mutlu olurdu.
Bu toplum “gösteri toplumu”dur. Bu toplumda ekonomiden medyaya, sanattan siyasete kadar her alan “gösteri”nin bir parçasına dönüşmüştür. Gösteri ve eğlence, bu toplumun esas üretimidir.
Sayfa 206Kitabı okudu
“Zekanın kendini gösteri dünyası içinde farklı bir yerde konumlandırma arzusu kolay tükenecek bir arzu değildir.”
Roland Barthes, edebiyat için söylüyordu. “Artık süslerini değil, kendi postunu savunuyor.” diye. Akıl da öyle; o da çağın bir yığın ayıbı karşısında postunu savunuyor bugün -süslerinden çoktan vazgeçti.-
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.