Bilim Kurguları

2014
Alfa Yayıncılık

·155 syf.·
2021 1. kitabı
"Bu kitap, yeni gelişmeleri ve fikirleri keşfetmeyi ve aynı zamanda da fiziğin yasalarına ilişkin anlayışımızla uyumlu olmayanları reddetmeyi amaçlıyor. Aslında, bu kitapta yazdıklarımı, içinde iyi çocukların ve kötü çocukların olduğu, entrikaların ve bolca cinselliğin yer aldığı -iyi çocuğun, büyük bir tehlikeden kıl payı kurtulduktan sonra mucizevi bir mutlu sona ulaştığı için- ilgi çekici ve romantik bilimkurgu öyküsü olarak veya bu etkiyi yaratacak başka bir kalıba sokmalıydım... Fakat bu yaratıcı yazarlık türü beni aşıyor ve gerçekte anlatmak istediklerimden çok daha fazla uzaklaşmama neden oluyor. Bu öykülerdeki kadın kahramanların, hiçbir erkeğin daha önce gitmediği yerlere asıl cesurca gittiği hakkında hayal gücünüzü kullanmanız gerekecek" s.17 Kitap 2006 yılında basıldığı için, o yıllardan bu yıllara kadar geçen zamanda teknolojik açıdan yazarın öngördüğü gelişmelerin büyük bir çoğunluğu (%80'i) gerçekleşti. Gerçekleşmeyen ve büyük ihtimal başaramayacağımız konular bulunuyor; İnsan kolonileri uzayda uzun süreli yolculuklar yapamayacak, roketlere alternatif bulmak çok uzun sürecek, günümüz roketlerinin maksimum sınırı ile çok hızlı bir şekilde seyahat edemeyeceğiz, ışık hızına ulaşamayacağız, samanyolunu keşfedemeyeceğiz(yerleşemeyeceğiz) ve niceleri... Yazarın yaratıcı gelecek projeleri-kurguları mevcut; nano-genetik projeleri, su üstü şehirleri (hollandalı olduğu için sıcak bakıyor), roket geliştirme, uçurtma santrali, devasa güneş aynaları, doğal kaynaklardan enerji üretimi (rüzgar, güneş, vb), Ay'a üs, Neumann robotlar. Fikirlerin çoğu fizik yasaları dahilinde yapılabilecek projeleri içeriyor. Bilim-kurgu saçmalıklarından arındırılmış bir gelecek sunuyor. "Nihayetinde durdurulamaz nüfus artışımız, iklim değişikliğinin temel nedenidir. Şu anda gezegenimiz
Bilim
2019 157. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2019 01:36
Öngörülenlerin çoğu 3 yıl icinde gerceklesmis durumda. Yazarın metafizige bakış açısı iyi değil. Yaratıcılık konusunda iyi konular var. Ucurtmalar ve neumanbotlar kısmı değerli bölümlerden birkaciydi.
Bilim
2019 4. kitabı
Bilimkurgu, iyi hoş da nereye kadar bilim nereden sonra işkembeden atış, konunun uzmanından tamamen bilimsel gelecek zaman kurguları. Oldukça zihin açıcı, herkesin anlayabileceği (fizikten hiç anlamayan ben bile okuyabildiysem tamamdır) çok güzel kitap #bilimkurguları #gerardthooft #bilimselgerçekler

Gerard't HooftYazar · 2 kitap
Gerard 't Hooft Hollanda'nın Den Helder şehrinde 1946 yılında gemi mühendisi “H. 'T Hooft” ve “MA van Kampen” çiftinin çocukları olarak dünyaya gelmiştir. Annesi daha on sekiz yaşındayken hayata veda eden babasını, 't Hooft, çok küçük yaşta kaybetmiştir. “Ita” adında bir kız kardeşi vardır. Sanat okuluna giden annesi, Fransızca dersleri aldıktan sonra özel Fransızca dersleri vermektedir. 1972 yılında evlendiği “Albertha A. Schik” ile iki kız çocuk sahibi olmuşlardır.