Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilimin Altın Çağı

Halil Yaşar Kollu

Bilimin Altın Çağı Sözleri ve Alıntıları

Bilimin Altın Çağı sözleri ve alıntılarını, Bilimin Altın Çağı kitap alıntılarını, Bilimin Altın Çağı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Coğrafya bilimi Müslümanların eseridir.Enlem ve boylam derecelerine göre ölçüm yapabilenler sadece Müslümanlardı.Müslümanlar Kolomb’dan yüzyıllar önce Amerika’ya gitmiş, haritasını yapabilecek kadar orada yaşamışlardır.Kayıtlar var Türklerin bunu bilmesi lazım.” ~Fuat Sezgin Fuat Sezgin hoca der ki; şimdi düşünün siz bir dinin mensubunuz ve o dinin peygamberi ne diyor; iki günü birbirine eşit olan ziyandadır.
Sayfa 74
Bir konu hakkında Bîrûnî; “Benim bilim ile uğraşma sebebim, Âl-i İmran Sure’sinin bu ayetidir,” demiş ve şu ayeti nakletmiştir; “O akıl sahipleri ki ayakta, otururken ve yatarken Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında (iyice) düşünüp: “Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni(boş ve gereksiz şey yaratmaktan) tenzih ederiz. Bizi,(cehennem) ateşinin azabından koru.” (derler.)” Bîrûnî’nin dediği gibi, böyle ayetler ile Allâhû Teâlâ insanlığı bilime sevk ediyordu.
Reklam
“Bir zamanlar, dünyanın en büyüğü olan bir medeniyet vardı. Mimarları yer çekimine meydan okuyan tasarımlar yapıyor, matematikçileri bilgisayarın keşfine hazırlık yapıyor, hekimleri insan vücudunun damarlarında geziyor, astronomları yıldızlara ad verip, uzayı keşfediyordu. Her ne kadar biz onların farkında olmasak da onlar yaşadığımız dünyayı şekillendirmişti. Size, Müslüman bilim adamlarının medeniyetini anlatıyorum.” “Doğu’nun beyinlerinin hikayesi...”
“Robotik Bilimin Öncüsü” olarak Fransızlar, Descartes ve Pascal’ı; Almanlar Leibniz’i, İngilizler ise Bacon’ı öne sürerler. Hâlbuki CEZERÎ, rakiplerinin tam altı yüzyıl önce yaşamış olmasına rağmen yaptığı araştırmalar ve keşiflerle dehâsını ortaya koymuş bir isimdir.
Ne yazık ki on yedi yıl okuduktan sonra cahil bırakan bir sistem vardı.
Moğollar, “Bağdat’ta öyle kitapları yok ettiler ki haftalaraca Bağdat’taki ırmaklar mürekkep aktı,” derler. Bilim dünyasına yapılan iki büyük darbeden ilkini; Endülüs’te yaşayan ve Müslümanları süren İspanyollar, ikincisini ise Moğollar yapmışlardır.
Reklam
Unutmayın! İmkansız gibi görünen şey sahip olduklarınız değil,cesaretsizliğiniz ve umutsuzluğunuzdur…
Ne yazık ki Müslümanlar öyle devreler yaşadılar ki gereğinden fazla kelamın gaybı meselelerine ve fıkhın içinde kaybolunacak teferruatına daldılar. İşte bundan dolayı, İbni Sina'nın tıbbı, Cabir'in kimyası, İbnü'l Heysem'in optik ve ışık ilmi, Hârizmi'nin logaritması unutuldu.
Facebook'ta üç yüz kez beğen ikonuna tıklamışsanız, algoritma fikirlerinizi ve isteklerinizi eşinizden bile daha iyi tanıyabilir. Yuval Noah Harari
Yüz yıllardır 'uyduruk' dedikleri bilgiyi/bilimi, kendilerinden biri bulmuş olunca sorgusuz sualsiz kabul edip kaydediyorlar.
Reklam
İlim ve sanat, takdir edilmediği ülkeden göç eder. İbni Sina
"Unutmayın ! İmkansız gibi görünen şey, sahip olduklarınız değil cesaretsizliğiniz ve umutsuzluğunuzdur."
Sayfa 78
İnsanlar süper bir yapay zeka yaratır ve onlar da dünyayı ele geçirmeye başlar.
“İlim ve sanat, takdir edilmediği ülkeden göç eder.” İbn-i Sina
Sayfa 96 - Lopus YayıneviKitabı okudu
İbnü'n Nefis yaşıyor olsaydı, ilaç lobisinin baş düşmanlarından biri olurdu. Nitekim günümüzde bir hapşırık için ilaçları ardı ardına dizen bir tıp anlayışımız var. Şüphesiz ki ilaçların, iyileştirici etkileri vardır ama ömrünün sonuna kadar, belli bir ilaca bağlı kalarak yaşamını devam ettirmeye çalışan insanlara, sırf döner sermayesini canlı tutabilmek için para harcatan bir sistemin de olduğunu kabul etmemiz gerekir.
354 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.