Amerikalı bir fantastik ve bilim kurgu yazarı ve Halo romanı Halo: Broken Circle'ın yazarıdır.
John Shirley , Houston, Teksas'ta doğdu ve Portland, Oregon civarında büyüdü . Shirley, A Song Called Youth üçlemesi ve Black Glass gibi birçok siberpunk bilim kurgu romanıyla tanınır . Shirley ayrıca korku ve gerilim türünde romanlar ve öyküler de yazmaktadır. John Shirley, siyasi hiciv veya ruhani alegori içeren fantastik temalı romanlar ve öyküler yazma eğilimindedir.
John Shirley, kariyeri boyunca kısa öyküler, romanlar, senaryolar ve televizyon senaryoları yazmış ve otuzdan fazla kitabı yayınlanmıştır. Ayrıca The Crow filminin ve Star Trek: Deep Space Nine ile Poltergeist: The Legacy dizilerinin çeşitli bölümlerinin senaryolarını da yazmıştır . Shirley aynı zamanda şarkı yazarı ve şarkıcıdır ve birçok punk grubuyla sahne almıştır. Son zamanlarda Shirley, filmlerin ve video oyunlarının roman uyarlamalarını ve "bağlantılı romanlar" yazmaya başlamıştır. BioShock video oyunu serisi, Borderlands serisi ve Watch_Dogs için çeşitli romanlar yazmıştır . 23 Haziran 2014'te 343 Industries , John Shirley'nin Gallery Books tarafından yayınlanan ilk Halo romanı olan Halo: Broken Circle'ı yazacağını duyurdu. Roman 4 Kasım 2014'te yayınlandı.