Rapture

Bioshock: Rapture
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Sıralamalar

Ulan Andrew Ryan Ulan Andrew Ryan!!!
2021 51. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2021 17:06
Kitabı oyunu olduğu için biraz daha bana hitap edebilir düşüncesiyle okumak istemiştim iyi ki de istemişim. Amerika'nın sayılı zenginlerinden olan Andrew Ryan ülke yönetiminden, vergi düzenlemesinden, özgürlük kısıtlamasından, dini tercihlerin insanları insan olarak görülmelerini engelleyen bir faktör olmasında ve daha birçok konudan memnun değildir. Uzunca bir süre üzerinde çalıştığı bir proje sonucu denizin altına bir şehir kurmaya karar verir. Bu şehirde insanlara vadettiği yaşam çok güzel özelliklere sahiptir. En başta ülke yönetimi serbest piyasa görüşünü benimsemiş, her türlü dini yasaklamış, herhangi bir vergi talep etmeksizin yaşamlarını sürdürmelerine izin vermiş ve daha bir çok özgürlükçü şeyleri düşünerek bu kararını kesinleştirmiştir. Ryan şehri ABD'nin haberi olmadan yeraltına zorluklarla da olsa kurmuş, zenginler azınlık olmak üzere yaklaşık 20.000 kişiyi Rapture'e HAPSETMİŞTİR. Hapsetmiştir diyorum çünkü Rapture gizli bir yaşam alanı olduğu için geriye dönüş kesinlikle yasaktır. Neyse kısa keseyim. Ryan yaşam alanını vadettiği gibi yönetemez, rapturenin bu kadar kuralsız oluşu belirli sorunları yanında getirir ve bir müddet sonra taraf ayrımına neden olur. He birde bunun yanında insanlar üzerinde deney yapılmaya başlanır ve türlü türlü şeyler keşfedilir. Genler ile oynanmaya başlanır. İnsanlar deneyler uğruna öldürülür ve bunun bile piyasası oluşur. Kitap son derece güzel kurgulanmış fakat bölüm geçişleri çok ani ve "nası ya burdan sonrasını anlatmıyor mu?" dedirtecek cinsten. Kısacası ben beğendim. Tavsiye ederim
Ütopya mı distopya mı?
2021 65. kitabı
Oyunu oynamamış biri olarak kitaptan çok büyük keyif aldığımı söylemeliyim. Bilenler vardır kitap Bioshock oyun serisinin öncesini anlatıyor. Oyunu bilmeme rağmen oynama şansım olmadı belki bir gün
2023 8. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2023 04:13
Kitabı bitirir bitirmez 1.Oyunu açıp oynadım hikaye akışı bu kadar mı mükemmel olur bir serinin, adeta sanatsal bir eser, ortaya koyulan vizyon ve karakterlerin diyalogları harika. Bunu tavsiye etmekle beraber oyununu da oynamanızı tavsiye ediyorum, oyun oynamayı sevmeyen birisi dahi hikayesi için severek oynayacaktır. SPOILER : Ryan savaştan ve yasaklar politikasından kaçıp özgürlükler şehri Amerika'da başarılı bir iş adamı olur. Edindiği bilgi birikim ve vizyon sayesinde bir çok yazarın, bilim insanının ve hatta hayal kurmayı seven bizlerin bile hayallerini süsleyen su altı şehrini inşa eder. Baskılardan, savaşlardan uzak dinlerden ve o dinlerin bilimin karşısına çıkardığı engellerden soyutlamış bir şehir. Ama işler bir nokta da ters gitmeye başlar ve Ryan artık özgürlüğünde sınırı olması gerektiğini farkeder. Rapturenin distopik bir şehre dönüşmesinin başlangıcı anlatılmış kitapta ve oyunu da distopik bir su altı şehrinde mutantlaşmış insanlara karşı mücadele ederek oradan kaçış hikayemizi konu alıyor. Sürçü lisan ettiysek affola. İyi okumalar dilerim.
2016 81. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2016 00:00
Çok güzel bir konusu var aslında. İnsan doğasını acımasızca ortaya serende bir kurgusu var. Ve evet! Rapture'da yaşanan herşey yüzünüzü buruşturmanıza, iğrenmenize neden olsa da şaşırtıcı değil. İnsanız ve kötüyüz maalesef! Kitaba başladığımda çok kolay okunur bir kitap olduğu kanaatindeydim. Bu fikrim hala değişmedi. Kolay okunuyor, çabuk ilerliyor ama... İşte, var orada bir ama! angelssbooks.blogspot.com.tr/2016/06/bioshoc...
2017 31. kitabı
Sentezleme ,özel güçler ve bunlara olan bağımlılıklar güzel anlatılmış .Zaten çarpık yönetilen bir uygarlığın açgözlülükle nasıl hizla çöktüğünü görüyoruz. Okuyun ve oyunun tüm serilerini oynayın derim.
2021 26. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2021 01:04
"Büyük bir ütopik hayallerle kurulan imkansızın ötesinde bir yaşama el sahipliği yapan büyük trajedilerin distopik şehri;Rapture'e hoşgeldiniz." Yıllar önce oynadığımda hikayesinde ve
Bir Oyun Hikâyesi
2023 46. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 18:07
Yıllar önce oynanmış bir oyun ve hikayesine dışarıdan atılan bir bakış... İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünyadaki kötülüklerden uzakta ütopik yeraltı şehrini kurması ve kendisi dahil insan faktörünün olduğu yerde ütopyanın distopyaya dönüşmesi... Güç ve koltuk sevdasının insanın kendi değerlerine sırt çevirmesine iyi örnek oluşturabilicek bir kitap. Bir savaşın vahşetinden kurtulan insanların zamanla kendi türüne yapabildiği vahşilikler. Tamamen kendi içinde çelişkilere sebep olan iktidar kavgası...
Ütopya-Distopya
2025 19. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 13:40
Size karşıt olan düşünceleri, yapılanmaları engelleyemediğiniz, sansürleyemediğiniz bir dünya düşünün. Böyle bir şehir kurma planıyla gelen karakterimizin zaman geçtikçe önüne çıkan sorunları görüyoruz. Ütopik bir hayalden yola çıkarak ortaya konmuş olan şehrin bir süre sonra distopyaya dönüşmesini okuduğumuz bu kitabı beğendim.
Rapture Şehri - Krallar Giremez
2025 6. kitabı
Andrew Ryan masasındaki fotoğraflara bakıp iç çekti. Savaşın caniliğiyle sönen hayatlar, alevlerin parlaklığıyla ters düşüyordu. Savaş hep vardı ama nükleer savaş bir son olacaktı. Yıldızların altında artık güvenli sığınak kalmamıştı. İşte o an Andrew Ryan kararını verdi; yeni bir şehir inşa edecekti. Gözlerden uzakta, denizin fersahlarca altında. Bioshock adlı oyunun öncesinde yaşananları konu edinen bu eser, beklentilerimin ötesine geçti. Oyuna fazlasıyla sadık kalan ve markanın ününden yararlanan basit bir yan içerik olarak değil, karmaşık ve sizi içine çeken okumaya değer bir kitap olmuş. Bir ütopya düşüncesi ile başlayan şehir, hızla bir hapishaneye dönüşüyor. Yeni bir hayat için bu şehre gelenlerinse en büyük hayali bir gün daha hayatta kalabilmeye indirgeniyor. Bu kaosta düşenler olduğu kadar fırsattan yararlanıp tepeye çıkanları da görüyoruz. Kuralsız bu şehir herkesin gerçek yüzünü açığa vuruyor. Oyunu sevenlere ve distopik roman arayanlara tavsiye ederim. Güzel ve düşündürücü.
2017 59. kitabı
Okunma: 14 Mart 2017 12:55
Okuduğum en iyi bilim kurgu romanları arasına koymaktan çekinmeyeceğim bir şaheser. Sadece düz bir konu işlemeyip verdiği sosyal mesajlar ile sizi kendi iç dünyasına çekiyor. Eğer oyunu oynadıysanız bir çok şey cevap buluyor.

John ShirleyYazar · 2 kitap
Amerikalı bir fantastik ve bilim kurgu yazarı ve Halo romanı Halo: Broken Circle'ın yazarıdır. John Shirley , Houston, Teksas'ta doğdu ve Portland, Oregon civarında büyüdü . Shirley, A Song Called Youth üçlemesi ve Black Glass gibi birçok siberpunk bilim kurgu romanıyla tanınır . Shirley ayrıca korku ve gerilim türünde romanlar ve öyküler de yazmaktadır. John Shirley, siyasi hiciv veya ruhani alegori içeren fantastik temalı romanlar ve öyküler yazma eğilimindedir. John Shirley, kariyeri boyunca kısa öyküler, romanlar, senaryolar ve televizyon senaryoları yazmış ve otuzdan fazla kitabı yayınlanmıştır. Ayrıca The Crow filminin ve Star Trek: Deep Space Nine ile Poltergeist: The Legacy dizilerinin çeşitli bölümlerinin senaryolarını da yazmıştır . Shirley aynı zamanda şarkı yazarı ve şarkıcıdır ve birçok punk grubuyla sahne almıştır. Son zamanlarda Shirley, filmlerin ve video oyunlarının roman uyarlamalarını ve "bağlantılı romanlar" yazmaya başlamıştır. BioShock video oyunu serisi, Borderlands serisi ve Watch_Dogs için çeşitli romanlar yazmıştır . 23 Haziran 2014'te 343 Industries , John Shirley'nin Gallery Books tarafından yayınlanan ilk Halo romanı olan Halo: Broken Circle'ı yazacağını duyurdu. Roman 4 Kasım 2014'te yayınlandı.