İşkence Görmüş Altı Yaşındaki Bir Çocuk ile Ona Elini Uzatan Muhteşem Öğretmenin Gerçek Hikayesi

Bir Çocuk

Torey Hayden
Nisan 2022
Okuyan Us Yayınları
Sıralamalar

2024 6. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2024 02:42
6 yaşındaki bir çocuğun kaybedilmiş dünyasının bir öğretmen tarafından bulunması ve kabusundan uyanması için verilen emeğin, sabrın ve sevginin gücünü okudum. Yazarın öğretmenliğe verdiği kutsallığı ile çocukların saf ve temiz kalplerindeki şifayı görerek yaşanılan felaketin nasıl bir mucizeye dönüştüğünü okudum. Sürükleyen ve merak uyandıran her sayfa için kalemine sağlık Torey...
2023 9. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 15:33
Öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum, her öğretmenin (başta özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri olmak üzere) bu kitabı mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her zaman toz pembe renklerle karşılaşmıyoruz sınıflarımızda. Kitapta, göçmen kampında yaşayan, bir başka küçük çocuğa zarar verdiği için mahkeme kararıyla hastaneye sevk edilen ancak hastanede yer olmadığı için özel gereksinimi olan öğrencilerin olduğu bir sınıfa yerleştirilen ihmal ve istismar görmüş 6 yaşında Sheila adlı bir kız çocuğu ve hayatını değiştiren öğretmeniyle yaşadıkları anlatılıyor. Sheila ve öğretmeni Torey öyle güzel bir ilişki kuruyorlar ki, Sheila çevresine kurduğu duvarı öğretmeni için indirmeye başlıyor. Bir eğitim dönemi boyunca Sheila ve onun hayatını öğreniyoruz. Sınıftaki diğer özel öğrencilerle iletişimi, sosyal davranışları yavaş yavaş öğrenişi, onu terk eden annesini sürekli sorgulayışları ama en çok öğretmenine düşkünlüğü.. Öğretmeniyle beraber okudukları Küçük Prens kitabına da bol bol yer verilmiş. Sheila’nın deyimiyle, öğretmeni ve o birbirlerini evcilleştirdiler. Ah ne kadar çok ağlayarak okudum bu kitabı. Dünya, küçük çocuklar için fazlasıyla kirli ve insanlar fazlasıyla zalimler. Canım Sheila, seni her zaman bir buket çiçeği gördüğünde yaşadığın heyecanla, zıplamalarınla ve dünyanın en mutlu çocuğu olduğunu düşünmenle hatırlayacağım. - ‘kalbim o kadar büyük ki’ diye fısıldadı. ‘Kalbim o kadar büyük ki sanırım bu nedenle en mutlu çocuk da benim’ -Büyük insanlar bir şeylerden korktuklarında, korktukları şeyle ilgili konuşmayı sevmezler. Büyük olmanın sorunlarından biri de bu. -insanların küçük meselelere takılıp kalmalarını ve işler istedikleri gibi gitmediğinde dünyanın çökeceğini düşünmelerine neden olan insani meseleyi asla
2024 8. kitabı
Okunma: 18 Mart 2024 12:25
Terkedilmiş, sevilmemiş ve gözetilmemiş bir çocuğun bir öğretmenle karşılaşmasıyla iyileşmesi, büyümesi ve yuvadan uçuşu. Son sayfalarda gözleriniz yaşarabilir. Çocuklarla çalışan herkesin okuması gereken bir kitap… Birileri geldi, Güldürmeye çalıştılar beni. Oyunlar oynadılar benimle, Bazıları eğlenilecek oyunlardı, bazıları saklanacak. Sonra gittiler hepsi, Oyunlarının yıkıntılarını içinde bırakarak beni. Hangisinin saklamak için, Hangisinin eğlenmek için olduğunu bilemeden, Benim olmayan kahkahaların yankılarıyla, Baş başa bıraktılar beni. Sonra sen geldin, Komik varoluş şeklinle, İnsan gibi de değildin. Beni ağlattın. Ve ağlamamı dert etmedin. Tüm oyunların artık bittiğini söyledin. Ve bekledin, Tüm gözyaşlarım dönüşene kadar Neşeye.
Çocuk
2026 4. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 00:22
Sheila'nın yürek burkan hikayesi... Ve bu hikayelerden niceleri olduğunu bilmek insanı oldukça üzüyor. Çoğu da Sheila kadar şanslı değil üstelik. Kitap eğitimde feda edilecek öğrenci olmadığını, hiçbir öğrenci için umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini, sevginin iyileştirici gücünü gözler önüne seriyor. Yazarın sade ve akıcı dili kitabı daha da güzelleştirmiş. Hem konusu hem anlatımıyla bir solukta biten bir kitap.
2024 2. kitabı
Kitabı okurken aşık oldum. Belki yorumum abartı gelebilir ama özellikle bunu okuyan bir öğretmenseniz ve öğrencilerinizin kalbine dokunmayı başarmışsanız sizi daha yakından etkisi altına alıyor. Kitabı okurken "lezzet" aldım. Ve başrol oyuncumuz Shelia'ya kalbim hem acıdı hem hayran kaldı. Kesinlikle tavsiye edilir.
2022 40. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2022 17:10
~Bir Çocuk~ Bir çırpıda okuduğum, yaşam öyküsü severler için güzel bir kitap.. Kitapta özel gereksinimli çocuklardan oluşan gerçek bir sınıf ele alınıyor. Kahramanımız Sheila, 6 yaşında üstün zekaya sahip aynı zamanda hayatta kalmak için hep güçlü durmaya çalışan mücadele ruhu içinde olan bir çocuk. Küçük yaşta terk edilmiş, istismara uğramış, başka bir çocuğa zarar vermiş. Mahkeme kararıyla hastaneye sevk edilir ancak orada yer açılana kadar özel gereksinimli çocukların olduğu sınıfa geçici olarak yerleştirilir. Bu sınıfa gelmesiyle, öğretmenimizin/yazarımızın ona değer verip onun için çabalamasıyla Sheila’nın değişimine dönüşümüne şahit oluyoruz. Daha önce özel gereksinimli bireyin gözünden okuduğum kitap olmuştu ancak ilk defa bir özel eğitim öğretmeninin gözünden yaşadıklarını okumak, bana o kadar tanıdık geldi ki.. [Her tatil dönüşü alınan eğitimin yerle bir oluşunu görmek, çiş, kaka,salya, kusmuk, bit, pire ile uğraşmak, ailelerin kabullenmesi, sürece dahil olmaları gerekliliği. Bunlar da eğitimin birer parçası nihayetinde.] Böyle çocuklarla zaman geçirdikçe gayet normal geliyor; hatta bazen çocukları fazla mı zorluyor, onlardan çokça beklenti içine mi giriyorum acaba diye sorgularım kendimi. Onların dürüstlükleri, karşılıksız sevgileri, merhametleri paha biçilmez. Kim olursa olsun her insan sevgiye muhtaçtır. Sevgiyle kalın.
İnsan
2025 70. kitabı
Kitabın kapağını gördüğümde,bir öğretmen olarak ilgimi fazlasıyla çekmişti.Sınıfımda özel öğrencilerimin olması,kendimde kaçırdığım noktalarımın olup olmaması açısından bana fikir verir diyerek başladığım bu kitap beni çok etkiledi.6 yaşında bir çocuğun ne yaşamaması gerekiyorsa yaşadığı ve öğretmeniyle kurduğu bağın anlatıldığı bu kitap, tam da istediğim şekilde bitmesiyle beni mutlu etti.SEVGİNİN ÇÖZMEYECEĞİ ŞEY YOKTUR.GERÇEK VE İÇTEN SEVGİNİN...
2022 55. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2022 12:19
Özel gereksinimli çocuklardan oluşan bir sınıfa öğretmenlik yapan Torey'in ,üstün zekalı ama uğradığı ihmal ve istismarlarla hırçın, öfkeli, saldırgan bir tavır edinmiş olan Sheila ile yaşadığı zor ama ümit verici bir dönüşüm hikayesi... Yaşananların gerçek olduğunu bilmek oldukça sarsıcıydı. Özelde her ögretmenin ,genelde herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Birine dışarıdan bakıp yargılamadan onun yürüdüğü yolları bilmek, hayata onun baktığı yerden bakmak ne şifalara kapı açar kimbilir. Psikoloji okumayı çok seven biri olarak teorik kitaplardan bile daha yoğun bir mesaj içeriği olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar Bir Çocuk
Bir ÇocukTorey Hayden · Okuyan Us Yayınları · 2022203 okunma
Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır.
2022 17. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2022 12:27
“Bir çocuk” 6 yaşında annesi tarafından otoyola terk edilmiş, göçmen kampında alkolik bir babayla yaşayan, minicik yaşına rağmen yaşadıklarının altında ezilen Sheila’nın hayata tutunma öyküsü... Ve O’na elini uzatan özel eğitim öğretmeni Torey’in zor ama sevgi ve umut dolu, kalbimize dokunan yolculuğu... Kitaptan Alıntılar: Sheila'nın başkalarına karşı nasıl düşünceli ya da kibar olunacağını öğrenmek için pek fazla fırsatı olmadığı açıktı. O, hayatta kalmakla meşguldü ve nezaketin hayatta kalma konusundaki yeri çok küçüktü. Sonuç olarak, istediği şey için savaşmak zorunda kalmaya alışmıştı. (84.sayfa) "İnsanlar bazen sinirlenirler. Sevdiklerine de sinirlenirler. Bu, onları sevmeyi bıraktıkları anlamına gelmez. Sadece sinirlilerdir. Bu öfke bir süre sonra geçer ve birbirlerini sevmeye devam ederler. Seni eskisi gibi seviyorum ben de." (91.sayfa) “Ağlamak bir bakıma iyi bir şeydir. Ağlamaya bir şans verirsen, acıyı yok eder." (100.sayfa) “Birbirimizi her düşündüğümüzde, içimizde iyi bir şeyler hissedeceğiz. Görüyorsun ya, hiçbir mesafe, bize ne kadar mutlu olduğumuzu unutturmaya yetmeyecek. Hiçbir şey anılarımızı alıp götüremeyecek."(118.sayfa) Kendi duygularım üzerinde ki kontrolüm bu kadar berbatsa, neden öğretmen olmuştum ki? (139.sayfa) "Kalbim o kadar büyük ki" diye fısıldadı, "O kadar büyük ki sanırım bu nedenle en mutlu çocuk da benim." (151.sayfa) Hiç öyle bir niyetim olmasa da onu sevmiştim. Sevgim ise onu gözümde çok önemli kılmıştı. Ben artık ondan "sorumlu"ydum. "Biliyorsun ufaklık, seni seviyorum." Bunu asla unutma. Bir zaman gelir de yalnız kalırsan, korkarsan veya başına kötü bir şey gelirse, seni sevdiğimi hatırla, çünkü seni seviyorum. Bir insanın, bir başkası
2025 73. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 09:43
6 yaşında istismar edilmiş bir çocuk Sheila. Duygularını nasıl ifade edeceğini öğrenememiş. Onu anlayacak bir öğretmenle tanıştığında hayatı bambaşka bir şekil alıyor. Sheila ve öğretmeni Torey’in sıcacık hikayesini okuyacağınız güzel bir eser. Torey Hayden özel eğitim öğretmeni ve eserleri gerçek yaşam deneyimlerine dayanıyor. Okumanızı tavsiye ederim Keyifli Okumalar

Torey HaydenYazar · 3 kitap
Torey L. Hayden olarak bilinen Victoria Lynn Hayden, özel bir eğitim öğretmeni, üniversite öğretim görevlisi ve kurgusal olmayan kitapların, özel ihtiyaçları olan çocuklara öğreten ve danışmanlık yapan ve aynı zamanda kurgu kitaplarındaki gerçek yaşam deneyimlerine dayanan bir yazardır.