İşkence Görmüş Altı Yaşındaki Bir Çocuk ile Ona Elini Uzatan Muhteşem Öğretmenin Gerçek Hikayesi

Torey Hayden
“Hayden, çocuklar arasında ve kendi ile öğrencileri arasında oluşan dokunaklı bağları anlatan iyi bir hikaye anlatıcısı.” — Washington Post “Bu kitap, her sayfada sevginin gücünü ve hayatın esnekliğini bir kez daha kanıtlıyor.” — Los Angeles Times Altı yaşındaki Sheila, hiç konuşmuyor ve hiç ağlamıyordu; gözleri nefretle doluydu. Annesi tarafından bir otoyola terk edilen, alkolik babası tarafından ihmal edilen Sheila, başka bir çocuğa karşı acımasız bir şiddet eylemi gerçekleştirdikten sonra özel çocukların olduğu bir sınıfa yerleştirildi. Herkes, öğretmen Torey Hayden dışındaki herkes, Sheila’nın sonsuza dek kaybedilmiş bir çocuk olduğunu söyledi ancak Hayden, Sheila’ya ulaşmak ve suçlanan çocuğu gizli kabusundan çıkarmak için savaştı. Çünkü Sheila’nın otistik öfkesinin altındaki deha kıvılcımını gördü. Birlikte harika bir yolculuğa çıktılar: Bir çocuğun sevgiyle dolu bir dünyayı keşfetme sevinciyle parıldayan ve genç bir öğretmenin ilham veren cesareti ve bağlılığıyla sürdürülen bir yolculuk… Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu kendi tecrübesinden yola çıkarak anlatan Torey Hayden’in içinize işleyecek bu kitabını okurken zaman zaman gözyaşlarınızı tutamayacak, çocukların saf ve temiz kalplerindeki şifayı görecek ve bir felaketten nasıl bir mucize doğabileceğine tanık olacaksınız.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 48 dk.Sayfa Sayısı: 240Basım Tarihi: Nisan 2022Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
ISBN: 9786257344487Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

240 syf.
Puan vermedi
Öğretmenlerin dikkatine!
Son dönemlerde okumuş olduğum en güzel eserlerin başında geliyor.. Her şey 6 yaşındaki sheila adlı öğrencimizle başlıyor.. kendisi ebeveynleri tarafından hor görülen, itilen, istismar edilen , dahası amcası tarafından tacize uğrayan küçük bir çoçuğun masum dünyası.. kaynaştırma öğrencilerden kurulu olan ve sayıları 8 illa 12 yi bulan her birinin yardıma muhtaç özel gereksinim gerektiren eylemlerine karşın müthiş bir azim ve kararlılıkla onlarla ilgilenen bir öğretmenden fazlası olan Torey adlı öğretmenin çoçukları yeniden hem normal bir sınıfa kazandırma hem de hayata yeniden kazandırma mücadelesi.. İlk zamanlar yukarda sözünü ettiğim “Sheila” adlı öğrencimiz sınıfa dahil olduğunda sidik kokan üstü başı yırtık kimseyle konuşmayan adeta hırçın bir hayvan gibi etrafa saldıran, kimseyle konuşmayan ve bütün ısrarlara rağmen sınıftaki çalışmaları yapmamakta direten ama sonrasında merhametin,sevginin,şefkatin bir çoçuğun üzerinde ne denli etkili olabileceğini kanıtlarcasına anlatan bir eser.. Yer yer sizi kızdıracak, öfkelendirecek, hatta lanet edeceğiniz ama kitabın son sayfalarına geldiğinizde gözyaşlarınıza belki de hakim olamayacağınız bir olay örgüsü.. Herkesin okunmasını tavsiye etmekle beraber özellikle öğretmenler için bir başucu eseri olabilecek nitelikte. Sevgiler ve saygılar ..
Bir ÇocukTorey Hayden · Okuyan Us Yayınları · 2022159 okunma
240 syf.
Puan vermedi
6 yaşındaki bir çocuğun kaybedilmiş dünyasının bir öğretmen tarafından bulunması ve kabusundan uyanması için verilen emeğin, sabrın ve sevginin gücünü okudum. Yazarın öğretmenliğe verdiği kutsallığı ile çocukların saf ve temiz kalplerindeki şifayı görerek yaşanılan felaketin nasıl bir mucizeye dönüştüğünü okudum. Sürükleyen ve merak uyandıran her sayfa için kalemine sağlık Torey...
Bir ÇocukTorey Hayden · Okuyan Us Yayınları · 2022159 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.