Ted Bundy

Herdem Kitap
Sıralamalar

2020 39. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2020 19:31
Ted Bundy, 100'den fazla kadını öldürdüğü kabul edilen, öldürdüğü kadınların çoğuna aynı zamanda tecavüz eden, nekrofili; fakat bunların yanında espritüel, zeki ve eğlenceli olan, dünyanın bir
2020 4. kitabı
Okunma: 17 Mart 2020 10:11
Öncelikle seri katiller eğer ilginizi çekiyorsa kesinlikle bu kitabı okumalısınız. •Yazar sadece biyografi anlatmıyor gereken yerlerde bilgi de veriyor. Gayet ince ayrıntısına kadar işlenmiş bir kitap ben çok beğendim. Olay akışı ilk Ted Bundy ile başlıyor sonra şahit olanlara geçiyor. Yani olayı farklı açılardan görebiliyorsunuz. Daha fazla konuşursam spoiler vericekmiş gibi hissediyorun.
Ted Bundy bu Bugs Bunny değil
2018 53. kitabı
akıcı,sürükleyici ve şaşırtıcı ama fotoğraflara herkesin bakmasının tavsiye etmem okuduğunuza pişman olmazsınız arkın gelişinin diğer kitaplarınıda tavsiye ederim özellikle ilk kitabı bir seri katilin günlüğü herkese iyi okumalar
2021 29. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2021 08:58
Ted Bundy ile ilgili bilgi sahibi olma açısından güzel bir derleme kitap ancak o kadar çok yazım, imla ve biçim hatası var ki okurken insan yaptıkları işe saygıları yok diye düşünebiliyor. Bu gibi hatalara takılan biriyseniz almayın, yoksa okunabilir.
2025 13. kitabı
Arkın Gelişin
tarafından kaleme alınan “Ted Bundy: Bir Seri Katilin Anatomisi” kitabı, ünlü seri katil Ted Bundy’nin karanlık dünyasına derinlemesine bir bakış sunuyor. Kitap, Bundy’nin suça yönelmesinin ardındaki psikolojik ve sosyolojik etmenleri ele alarak, onun nasıl bu kadar korkunç bir canavara dönüştüğünü anlamaya çalışıyor. Ancak, kitapta yer alan çok sayıda imla hatası, okuma deneyimini zorlaştırarak eseri
Bir Seri Katilin Anatomisi
olumsuz etkiliyor. Kitabın en dikkat çekici yönü, Bundy’nin hem zekasını hem de şeytani doğasını aynı anda gözler önüne sermesidir. Bundy, görünüşte çekici, karizmatik ve zeki bir adam olarak tanınsa da, bu dış görüntünün altında gizli bir canavar yatmaktadır. Kitap, Bundy’nin nasıl bu kadar başarılı bir şekilde iki farklı yüzü aynı anda taşıyabildiğini detaylandırıyor. Kitap, Bundy'nin fotoğrafları, kurbanların ve olay yerlerinin görüntüleri, söyleşiler ve resmi belgelerle desteklenerek okuyucuyu gerçeklerle yüzleştiriyor ve anlatının derinliğini artırıyor.
2015 25. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2015 10:05
Eserin içeriği ile ilgili bir yorum yapmayacağım. Piyasada ünlü seri katillerle ilgili sayısız eser var bu da Theodore Bundy ile ilgili takdir edilecek bir çalışma. Fakat yayınevini eleştirmeden geçemeyeceğim. Herdem Kitap'tan çıkan okuduğum ilk kitaptı. Arkın Gelişin gibi Türkiye'de suç psikolojisi üzerine önemli çalışmalara imza atmış bir yazarın böyle bir yayınevi ile çalışması beni olumsuz etkiledi. Nadir çalışılan bir alanda çalışma okuyorsunuz, fakat ne dil bilgisi kurallarına uyulmuş, ne baskı güzel... Arkın Gelişin'in ivedi olarak başka yayınevi ile çalışmaya başlaması gerektiğini düşünüyorum. Seri katiller biyografisi serisi suç ve suç psikolojisi ile ilgilenenlerin ilgisini muhakkak çekecektir. Keyifli okumalar...
Bir Seri Katilin AnatomisiArkın Gelişin · Herdem Kitap · 2014221 okunma
Seri katil tanımlamasını yaptırtan ilk seri katil!
2020 10. kitabı
Karşınızda 36 tecavüz cinayetinden suçlu bulunan (tabi bu sayının daha yüksek olduğu düşünülüyor) insan Theodore Robert Bundy. 70'lerin en gözde adamı.. Korkulan ama bir yandan da o kadar sevilen ve saygı duyulan bir adam. Tabi bunların hepsi medyanın gözünde.. Gerçekler ise asosyal, konuşma bozuklukları olan, çekingen, sosyal çevresi olmayan, sahip olmaz arzusu ile ödüren bir insan. İncelemeyi kitabın yazı kısmından ele alarak başlamak istiyorum. Yazım hataları oldukça fazla sanki yazılmış göz geçirilmeden basılmış gibi özellikle mahkeme tutanakları kısmında ard arda bir sürü yanlış var onun dışında dili ağır değil ve olaylar yavaş yavaş yazılmış bu bakımdan çok güzeldi. Söyleşilerin, resimlerin ve kaynakların verilmiş olması çok güzel İçeriğe geçersek Ted bundy çok ilgimi çeken bir karakter olduğundan kitabı sevdim okumayanların da seveceğini düşünüyorum. Bundy nin nekrofili olduğu bilimsel adı ile söylenmemiş olsa bile öldürürkten sonra tecavüz ettiğinin bir kaç kere söylenmesi yerini tutar. Bundy'nin o zamanlar bu kadar ilgi çekmesinin sebeplerinden birinin medyanın yansıtış şekli olduğu aşikar bir diğer sebep ise bundy nin bir katil tanımlamasına uymuyor olması...yakışıklı oluşu,zekası, temiz olması akıldaki "kambur katil" anlayışını çökertiyor. Her zamanki gibi konudan çok uzaklara gittim özetle bence bundy psikoloji açısından araştırılması gerken bir kişi en azından bence bilmemiz gereken bir kişi ve Arkın gelişin de bir seri katil profilini en güzel şekilde anlatmış.
Tarih
2019 18. kitabı
Bu kitabı okuduktan sonra fark ettiğim en büyük konu çocuk gelişiminin ne kadar önemli olduğu oldu. Çocukların yaşadıkları travmalar onların gelecekteki hayatlarını etkilediğine bir kez daha şahit
Ortalama
2023 2. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2023 00:01
Öncelikle seri katil belgesellerini izlemeyi çok sevdiğimi söyleyeyim. Uzun zamandır da onların psikolojilerini inceleyen ve tüm suçlarını açıklayan yazılı bir Türkçe kaynak aradım. Bulduğumu sanmıştım… Kitabı heyecanla aldım ama belgesellerin verdiği heyecanı ve detayları vermemiş kitap. Maalesef beğenemedim. Kronoloji hataları var. Yazım hataları o kadar çok ki okuduğum şeyden hiç zevk almadım. Bazı insanlar çok bilirler ve buna rağmen bazen yazıya dökemezler. Sanırım yazarımız da bu ikileme düşmüş biri. Bir kişi Ted Bundy hakkında hiçbir şey bilmiyorsa ön bilgi edinmek için okuyabilir. Onun dışında seri katil belgeselleri severlerinin benimle aynı duyguları paylaşacağını düşünüyorum.
2022 36. kitabı
Seri katil denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biridir Ted Bundy. Bu kitapta Ted Bundy ile ilgili bir çok belge ve bilgi bulacaksınız. Dünyanın her yerinde insanların ilgisini bu derece cezbeden ve bu kdr farklı görülen seri katillerin topluma karıştığında ne kadar silik ne kdr normal göründüğü her zaman çok şaşırmıştır beni. Ted Bundy 100 den fazla kadını öldürdüğü ve birçoğuna tecavüz ettiği düşünülen bir seri katil. Bu konulara ilginiz varsa kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Arkın GelişinYazar · 9 kitap
Arkın Gelişin (d. 1976 İstanbul), Suç Psikolojisi Uzmanı ve yazar. Daha çok psikolojik gerilim türünde roman, seri katil biyografileri ve Suç Psikolojisi türünde eser veren bir yazardır. Arkın Gelişin 1976’da İstanbul’da doğdu. 2004 yılında EIPOS DRESDEN Üniversitesi Suç Psikolojisi Bölümünü bitirdi. 2005 - 2008 yılları arasında, aralarında seri katillerinde bulunduğu, çeşitli suçlardan ötürü hüküm giymiş olan mahkumları analiz etmek için, kendileriyle söyleşiler gerçekleştirdi. Üniversite yıllarında ana dal olarak Seri Katilleri irdeleyen Gelişin, bu alanda uzmanlaşarak çeşitli bilimsel çalışmalara imza attı. Yaklaşık 11 yıllık bir araştırma evresinde, birçok ünlü seri katil hakkında arşivler oluşturdu. Bu çalışmalarını oluştururken, bizzat o ülkelerin emniyet ve hukuk birimleri ile irtibata geçerek, zengin ve eşsiz bir arşive sahip oldu. 2008 yılında Türkiye’ye döndü. 2008 – 2011 yılları arasında, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde, özel Güvenlik Şirketleri personellerine güvenlik eğitimleri ve seminerler vermiştir. 2012 yılında yayımlanan ilk romanı “Bir Seri Katilin Günlüğü” ile dikkat çekmeyi başardı. Psikolojik gerilim türünde olan romanın en önemli özelliği, sıradan bir insanın katile dönüşme evresini kendi kaleminden bir günlük şeklinde anlatma tarzında olmasıdır. Kitap, bir Alman yapım şirketi tarafından filme çekilecek. Hatta film çekimleri 2014 Eylül sonunda başlıyor. İlk romanın devamı niteliğinde olan “Kansız” isimli romanı, Nisan 2014’de yayımlanmıştır. Elinde bulundurduğu ve bugüne kadar birçok ünlü seri katiller ile ilgili dünyada yayınlanmamış belgeler içeren zengin arşivini de değerlendirmek isteyen Arkın Gelişin, yakın zamanda büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Meraklısına arşiv niteliğinde olabilecek, bugüne yayınlanmamış belgeler, bilgiler ve görseller içeren, seri katiller biyografisinden oluşan bir cilt projesi yayınlayacak. İlk planlamaya göre 10 ciltten oluşacak çalışma, her cilt ile ünlü bir seri katilin en kapsamlı biyografisi yayınlanacak. Serinin ilk biyografisi, dünyanın 1 numaralı seri katili olarak adlandırılan Ted Bundy olacak. Ayrıca biyografinin içerisinde, yazar Arkın Gelişin’in bizzat gerçekleştirdiği röportaj ile bir ilke imza atmış olacak. Arkın Gelişin, edebiyat ve araştırmacı yazar kimliği yanı sıra, uzman olduğu Suç Psikolojisi alanı ile ilgili de, Üniversitelerde konferanslar düzenlemektedir. Aynı zamanda Aşkım Kapışmak Danışmanlık bünyesinde “Suç Psikolojisi” başlıklı seminerler düzenlemektedir. Uzmanlık alanı sebebiyle, Ocak 2014 tarihinde Gaziantep’de firar eden Ali Kaya isimli seri katilin yakalanması için Ankara Eminyet Müdürlüğü ile birlikte çalışmıştır. Seri Katil Ali Kaya, Mart 2014’de yakalanmıştır. Ayrıca kitapbiti.com edebiyat sayfasında 15 günde bir “Gerilim Hattı” isimli köşesinde, piramithaber.com sayfasında 3 günde bir ve Kalabalık Dergisi'nde ayda bir yazıları yayımlanmakta.