Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Batıda Seküler Düşüncenin Gelişimine Katkı

Bir Türk Casusunun Mektupları

Aytunç Altındal

Bir Türk Casusunun Mektupları Gönderileri

Bir Türk Casusunun Mektupları kitaplarını, Bir Türk Casusunun Mektupları sözleri ve alıntılarını, Bir Türk Casusunun Mektupları yazarlarını, Bir Türk Casusunun Mektupları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
146 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Spoiler içerir
Merhum Aytunç hocanın ilk okuduğum kitabı. Benim gibi oldukça yavaş okuyan biri bile akıcı dili ve oldukça ilgi çekici konusundan ötürü bir gecede bitirebildi. Kitap, Avrupa'da seküler düşüncenin gelişiminin anlaşılması açısından oldukça önemli bir eser. Dahası, üç İbrahimi dinle ilgili karşılaştırma ve nakiller var. Bu bağlamda da oldukça bilgi dolu bir eser. Aytunç hocanın düşünce dünyasını tanımak açısından da önemli. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Spoiler: Kitaptan öğrendiğim en ilginç bilgi ünlü İngiliz yazar Daniel Defoe'nun casus olmasıydı.
Bir Türk Casusunun Mektupları
Bir Türk Casusunun MektuplarıAytunç Altındal · Alfa Yayıncılık · 2014160 okunma
146 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Aytunç Altındal
Aytunç Altındal
benim çok fazla tanımadığım bir kişilikti . Kitabını da onun için aldım . Yazar dünyada Türkiye’den çok daha fazla tanındığını öğrenmiş oldum . Ayrıca yazarın bazı kitapları da yasaklıdır .
Bir Türk Casusunun Mektupları
Bir Türk Casusunun Mektupları
genel olarak katolik kilisenin barbarlıklarını anlatmaktadır . Ve bunlarla mücadele eden bilim insanlarını anlatmaktadır . Aynı zamanda katolik kilise be engizisyon mahkemeleri ile mücadele eden bilim insanlarının ateist diye yaftalandıklarını açıklıyor.Ayrıca kitap simya ve ökülütik ilimlerden bahsetmektedir.
Bir Türk Casusunun Mektupları
Bir Türk Casusunun MektuplarıAytunç Altındal · Alfa Yayıncılık · 2014160 okunma
Reklam
146 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Bir pazar günü (01 Nisan 2018) yazarı okumuş, memnun kalmış ve devamı gelirse okuyacağımı belirtmiştim. 2022 yılına geldik, yarısını da geçtik artık ve yıllar sonra yeniden yazarı okuma fırsatımız oldu. Genellikle kendisini komplocu olarak tanımlayanlar, teorisyen olarak tanımlayanlar olsa da gerek kullandığı kaynaklar gerek araştırmalarıyla
Bir Türk Casusunun Mektupları
Bir Türk Casusunun MektuplarıAytunç Altındal · Alfa Yayıncılık · 2014160 okunma
"Brauch Spinoza"
"Spinoza ölüm döşeğinde yatarken yanı başında sadece üç dostu vardı. Ailesinden hiç kimse -ne erkek kardeşi ne de tüm servetini 20 yaşındayken bağışladığı kız kardeşi- yanına ve yardımına gelmemişti. Ölmeden birkaç dakika önce tek serveti olan sağ elindeki Şövalye Yüzüğünü (Signet Ring) çıkartıp başucunda duran yardımsever dostuna uzattı. Bu bir emanettir, dedi. Spinoza'nın yüzüğünün üstünde şifreli bir yazı vardı ve açılımında Latince bir kelime çıkmıştı: CAUTE. Bu kelime Alşimistler tarafından kullanılan bir şifreydi ve İKAZ ET, UYAR ve DİKKATLİ OL demekti. Caute yazısının çevrelediği alanın içinde HAÇ şeklinde stilize edilmiş sembolik bir GÜL vardı. Spinoza'yı kısacık ömrüne sığdırdığı o büyük, tehlikeli ve zorlu entelektüel serüveninde korumuş, kollamış ve desteklemiş olan göze görünmeyen dostları Gül ve Haç Örgütü'ndeki Alşimist Kardeşleri olmuştu."
Sayfa 120 - 'Gül Haç Kardeşleri'Kitabı okudu
"Memlükler Müslümandılar ve bunların soylularına 'Burjit' denilirdi. Burjitler, Haçlı istilası sırasında Konstantiniyye yağmalanırken çok değerli elyazması eserleri kaçırarak saklayabilmişlerdir. Dolayısıyla da daha sonra Memlûk Devleti bu öğretileri devlet eliyle koruyan ve kollayan o dönemin tek egemen gücü olmuştur."
Baruch Spinoza ve Gizli Bilimler
Stoacıların en yaygın bilinen sloganı, HER ŞEY TABİATTADİR, TABİATIN İÇİNDEDİR, HER ŞEY ÖNÜNDE SONUNDA TABİATA DÖNER, şeklindeydi.
Sayfa 112Kitabı okudu
Reklam
Newton'un Tanrı'yı kavrayışı Kilise Öğretilerine ve Dogmalarına tamamen karşıt, nevi şahsına münhasır bir algılayıştı. Newton'un Tanrısı, Baron d'Holbach'a göre (deklare bir Ateist) şöyleydi: "Newton'un Tanrısı, Hıristiyan Tanrıbiliminin vaaz ettiği Tanrı'dan çok farklıdır. Yahudilik ve Hıristiyanlıkta Tanrı, Güçlü ve Egemen bir erkeğin yansıması olarak sunulmuştur. Oysa Newton Tanrı'yı fenomenler dünyasında Mutlak Mekân'ın kendisi olarak görüyordu."
Sayfa 96 - Felsefî Mutlak Mekân kavramı pozitif anlamda Yokluk (Nothing) demektir.Kitabı okudu
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.