Türkçede Sayıların Kökeni Üzerine Denemeler

Birden Bine

Asım Gültekin

Birden Bine Gönderileri

Birden Bine kitaplarını, Birden Bine sözleri ve alıntılarını, Birden Bine yazarlarını, Birden Bine yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkçede sıfır yok. Türklerde her şey birden başlar! Sıfırdan bir şey olmuyor, her şeyin bir başlangıcı, bir kökü var, bir sebebi var. Sıfırın " zifiri karanlığından" bir şey çıkarmak kolay değil!
128 syf.
·
Puan vermedi
Hiç düşündünüz mü sayıların isimleri nerden geliyor? İşte bu kitap da sayıların isimleri üzerine yazılmış. Sayıların isimlerini oluşturan sesler, başka dillerde ki karşılıkları, ek incelemeleri, bu köklerden türemiş olabilecek diğer kelimeler ile aralarında ki bağlar incelenmiş. Her sayı anlatılırken farklı pencereler açılıyor. Arada da"acaba böyle midir?" diye sormaktan kendimizi alamıyoruz. Kısacası sayıların etimolojisi ile ilgili yazılmış farklı bir eser.
Birden Bine
Birden BineAsım Gültekin · İz Yayıncılık · 201757 okunma
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Önce çok harika bir kitap olduğunu söylemeliyim. Herkes için. Kelimelerin kökenleriyle yani etimolojiyle ilgilensin ilgilenmesin herkesin rahatlıkla okuyup anlayabileceği ve keyif alabileceği bir kitap. Hatta yazar sohbet, konuşma tarzında yazdığı için mevzu açısından yazım tarzı akıcı, bazılarına göre hafif kalmış denebilir. Kendisi de bu konuya değiniyor. Bence hoş. Yazının zorlaştırılmasını sevmiyorum. Kelimeleri yormadan, kıvamında yazan yazarları daha çok seviyorum. Kitaba gelirsek bir kelime kökeni kitabı. İlginç olan sayıların kelime kökenini inceliyor. Bir'e neden bir, İki'ye neden iki denmiş? Şahsen ben çok hoşuma giderek ve meraklanarak okudum. En çok sekiz sayısının incelemesinde eğlendim. Ve çevremdekilere anlatmak da eğlenceliydi. Sonuç; güzeldi. Bu alana da merak salmam inşallah diyeceğim ama emin olamıyorum. Başlangıç kitabı olarak ideal. İyi okumalar.
Birden Bine
Birden BineAsım Gültekin · İz Yayıncılık · 201757 okunma
73 öğeden 81 ile 73 arasındakiler gösteriliyor.