Bitli Rapunzel

54 dk.
16 Kasım 2018
Mandolin Yayınları

2024 357. kitabı
BİTLİ RAPUNZEL Herkese Selamlarrr... Sizlere yine harika bir çocuk kitabı ile geldik. Rengarenk sayfaları ve çizimleri ile biz bu kitaba bayıldık. Bir diyarda Rapunzel adında bir kız varmış. Saçları ayak uçlarına kadar uzunmuş. Ama bu Rapunzel asla onları taramayı da taratmayı da sevmezmiş. Elini ,yüzünü yıkamayı ve dişlerini fırçalamayı da sevmezmiş. Ve bir gün o upuzun saçları bitlenmiş... Yine yıkamak istememiş ama olur mu ? O zaman nasıl olacak ? Siz de merak ettiniz değil mi? Bunun için Rapunzel'in bir fikri vardı ama siz onu okuyunca öğrenmek ve onunla çözeceksiniz... Çocuklar için öz bakımın ne kadar önemli olduğunu anlatan güzel bir hikaye kurgulamış yazarımız üstelik bunu akılda kalıcı Rapunzel gibi sağlam bir karakter üzerinden yapmış. Eee konu saç ve onun bakımı olunca da Rapunzel'den önce kimse gelemez. ️Lütfen Kitapları Çocukların Erişebilecekleri Yerlerde Tutunuz...
2024 157. kitabı
Çocuklar biz bu kitabı okurken çok eğlendik biliyor musunuz? Çocuk kitabı okumanın en eğlenceli yanlarından biri de gözlem.Çünkü kızımla okurken gerçekten onun güldüğünü görmek üzerine birlikte okuyup gülücükler atması kahkahalar atması beni gerçekten o kadar mutlu ediyor ki anlatamam onun eğlendiğini görmek kitaptan bir şeyler aldığını görmek kitabın ona geçmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Ve birlikte vakit geçirebiliyoruz bu gerçekten paha biçilmez bir zaman oluyor ve benim için ayrı bir mutluluk oluyor. Tabii ki bu değerli zaman sadece benim için de değil çocuğum için de onun hafızasında harika bir değer olarak kalıyor. Çünkü çocuğumuza vakit ayırıyoruz birlikte zaman geçiriyoruz . Bu gerçekten kıymetli bir şey çünkü bu dönemde bunu yapmak zor çünkü çalışan ebeveynler var ama en azından akşamları da olsa birlikte bir kitap okumak apayrı olacaktır. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde diye başlayan kitabımız Rapunzel'in saçlarını taratmamasıyla başlıyor ipek gibi sapsarı saçları var ama ne yazık ki taramadığı için ve bakımlarını yaptırmadığı için bitlenmiş ama hiç umurunda değil biliyor musunuz? Annesi ve babası saçlarını taraması, dişlerini fırçalaması gerektiğini ona söylüyorlar ama hiç umursamıyor. Bahçemizdeki ağaç eve giderim orada yaşarım diyor yanına da giderken sandviç ve elma alıyor ve bir de çizim defterini alıyor orada yaşayabileceğini düşünüyor. Ama ne yazık ki Rapunzel'in hiç de düşündüğü gibi olmuyor saçları kaşınıyor kaşınıyor ve bir de üstüne acıkıyor ne yapacağım burada ben diye düşünüyor. Tam o sırada küs de olsa Can'ı görüyor ona sesleniyor arkadaşının yardımıyla da olsa ağaç evden iniyor. Yaptıklarına çok pişman oluyor çünkü okula bit salgınınıda götüren de Rapunzel oluyor. Annesi Rapunzel'in saçlarını tarıyor yıkıyor misler gibi
2021 40. kitabı
Çocuklara saç ve diş temizliğini özellikle saç temizliğini anlatan güzel bir çocuk romanı diyebilirim. Çocuğunuza temizlik öğretmek için okumasını sağlayabilirsiniz. Kitapla kalin ..
2025 79. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 00:00
"BİTLİ RAPUNZEL" "Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde…" diye başlayan masallar, hepimizin çocukluk anılarında özel bir yere sahiptir. Ancak Akasya Asıltürkmen’in kaleme aldığı Bitli Rapunzel, bu klasik başlangıcı alıp bambaşka, günümüz çocuklarının ilgisini çekecek bir hikâyeye dönüştürüyor. Masallara farklı bir bakış sunan kitap temizlik, kişisel bakım ve özsaygı gibi önemli kavramları sevimli ve esprili bir dille aktarıyor. Kahramanımız, altın sarısı saçları topuklarına kadar uzanan, anne ve babasının "Rapunzel" diye seslendiği bir kız çocuğu. Ne var ki bu saçlara bebekliğinden beri makas değmemiş. Zamanla o güzelim saçlar, masal prenseslerinin pırıl pırıl örgülerinden çok uzak, karışık ve bakımsız bir hale geliyor. Temiz olmak, sadece güzel görünmek için değil, sağlıklı kalmak için de önemli. Saçlarını hiç taratmıyor, dişlerini fırçalamıyor, özbakım konusunda biraz tembel. Anne ve babası ona temizlikle ilgili nasihatlerde bulunsa da Rapunzel’in pek umurunda olmuyor. Sonra ne mi oluyor? Çantasına sandviç, elma ve çizim defterini koyup bahçedeki ağaç eve gidiyor: “Orada yaşarım!” diyor kendine. Ama işler düşündüğü gibi gitmiyor. Saçları kaşınmaya başlıyor, acıkıyor, yalnız hissediyor. Üstelik okula da bit salgını taşıyor! En sonunda, küs de olsa arkadaşı Can’ın yardımıyla ağaç evden iniyor, annesi saçlarını yıkayıp tarıyor, Rapunzel mis gibi oluyor. Ertesi gün okula Can’la birlikte dönüyor. Bitli Rapunzel, sadece saçlarla ilgili değil; aslında özbakımın tüm yönlerini çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Diş fırçalamak, tırnak kesmek, temiz kıyafet giymek gibi rutinler, kitabın içinde eğlenceli bir şekilde işlenmiş. Rapunzel’in yaşadığı olaylar sayesinde çocuklar, bu alışkanlıkların neden gerekli olduğunu hem anlıyor hem de öğrenirken çokça
2025 5. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 10:09
Akasya Asıltürkmen’in Bitli Rapunzel kitabı tam anlamıyla çocukların dünyasına hitap eden, eğlenceli olduğu kadar öğretici bir eser. Kitabı okuduğumda, temizlik gibi sıradan bir konunun ne kadar eğlenceli bir şekilde işlenebileceğini gördüm ve açıkçası çok etkilendim. Özellikle çocukların öz bakım alışkanlıklarını kazanmaları gerektiğini sıkça düşündüğüm bir dönemde bu kitapla tanışmak tam yerinde oldu. Hikâye, klasik Rapunzel masalını alıp, ona bambaşka bir bakış açısı kazandırıyor. Masaldaki o uzun saçlar, bu kitapta kişisel bakım eksikliğinden kaynaklanan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Rapunzel, temizliğe özen göstermeyen, saçlarını yıkamayı ve dişlerini fırçalamayı ihmal eden bir çocuk. Tabii bunun sonuçları da kaçınılmaz oluyor! Saçlarının bitlenmesiyle başı derde giren Rapunzel’in hikâyesi, hem çok komik hem de ders çıkarılacak türden. Akasya Asıltürkmen, bu hikâyeyi yazarken çocukların ilgisini çekecek tüm unsurları düşünmüş. Kitabın sade ve akıcı bir dili var, bu da özellikle erken yaş grubundaki çocukların kolayca anlamasını sağlıyor. Rengârenk çizimler ve sevimli karakter tasvirleri de kitabın bir diğer artısı. Çocukların görselliğe olan ilgisini göz önüne alırsak, bu detaylar hikâyenin etkisini kesinlikle artırıyor. Kitabın en güçlü yanı, mesajlarını asla didaktik bir şekilde vermemesi. Yani, çocuklara temizlik yapmayı ya da dişlerini fırçalamayı zorunluluk gibi anlatmıyor; aksine, onları güldürerek, eğlendirerek ikna ediyor. Rapunzel’in yaşadığı komik ama ders verici olaylar, çocukların bu konuları içselleştirmesine çok yardımcı olabilir. Özellikle kitabın sonunda yer alan çözüm önerisi, hem yaratıcı hem de oldukça eğlenceli bir şekilde hikâyeyi toparlıyor. Öğrencilerimle birlikte kitabı okuduğumda, onların kahkahaları beni o kadar mutlu etti ki
Bitli RapunzelAkasya Asıltürkmen · Mandolin Yayınları · 201854 okunma
Bir kısa öğle arası kitap kaçamağı :)
2022 78. kitabı
Geçen yıl bir etkinlik kapsamında Akasya Asıltürkmen ile tanışma ve bu kitabı imzalatma fırsatımız oldu. Çocuk kitabı olsa da okumayı seviyorum bu tarz kitapları. Yani ben de kendime bir tane imzalatmıştım Fakat okuma fırsatını ancak bulabildim. Çocuklar için kişisel bakım becerilerini geliştirmeleri anlamında güzel bir kitap olmuş. Bana biraz kısa gelmiş olsa da küçük yaş grubuna hitap ettiği için gayet net ve anlaşılır bir kitap olmuş. Bir çocuk kitabı hakkında daha bilgi edinmiş olduğum için mutlu oldum. Keşke her çocuk kitabını önce biz okuyup sonra çocuklara okutabilsek Keyifli okumalar..

Akasya AsıltürkmenYazar · 4 kitap
Akasya Asıltürkmen (14 Nisan 1977, İstanbul), oyunculuğa, küçük yaşta, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun açtığı kursa katılarak başladı. Aynı dönemde İstanbul Kanatlarımın Altında filminde oynadı ve bu profesyonliğe attığı ilk adım oldu. Daha sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Halen birçok Televizyon, Dublaj, Sinema ve Tiyatro çalışması yapmaktadır.