Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Konuk İşçilikten Ulus-Ötesi Yurttaşlığa

Bitmeyen Göç

Nermin Abadan-Unat

Bitmeyen Göç Hakkında

Bitmeyen Göç konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9.3/10
4 Kişi
16
Okunma
7
Beğeni
1.230
Görüntülenme

Hakkında

Nermin Hoca’nın eseri göç kuramlarının başlangıcından küreselleşmeyle göç arasındaki ilişkilere kadar geniş konulara değiniyor. İSTEDİĞİMİZ İŞGÜCÜYDÜ, KARŞIMIZA İNSANLAR GELDİ” (Max Frisch) Göç, gitgide küçülen dünyamızda yaşanmakta olan en önemli toplumsal olgulardan biri olmaya devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Türkiye’sinin beş milyona yakın yurttaşı, çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere dünyanın her yerinde söz konusu bu kimliğin belirlediği ilişkileri her gün yeniden üretiyor. Yılların hocası Nermin Abadan Unat’ın “Bitmeyen Göç – Konuk İşçilikten Ulus-Ötesi Yurttaşlığa” isimli çalışması, 20. yüzyılda Türkiye’den dış göçü, demografik hareketlerin tarihçesini, bunun Türk toplum yapısında yarattığı değişimleri ve uluslararası alanda yarattığı rolü işliyor. Göç kuramlarının başlangıcından küreselleşmeyle göç arasındaki ilişkilere kadar geniş konulara değinen Nermin Hoca’nın eseri, “göç” kavramını, 19. yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan bir aralıkta inceliyor. Göç, gitgide küçülen dünyamızda yaşanmakta olan en önemli toplumsal olgulardan biri olmaya devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Türkiye’sinin beş milyona yakın yurttaşı, çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere dünyanın her yerinde söz konusu bu kimliğin belirlediği ilişkileri her gün yeniden üretiyor. Yılların hocası Nermin Abadan Unat’ın “Bitmeyen Göç – Konuk İşçilikten Ulus-Ötesi Yurttaşlığa” isimli çalışması, 20. yüzyılda Türkiye’den dış göçü, demografik hareketlerin tarihçesini, bunun Türk toplum yapısında yarattığı değişimleri ve uluslararası alanda yarattığı rolü işliyor. Göç kuramlarının başlangıcından küreselleşmeyle göç arasındaki ilişkilere kadar geniş konulara değinen Nermin Hoca’nın eseri, “göç” kavramını, 19. yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan bir aralıkta inceliyor. Bu Kitap İle İlgili Yorumlar: Göç, gitgide küçülen dünyamızda yaşanmakta olan en önemli toplumsal olgulardan biri olmaya devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Türkiye’sinin beş milyona yakın yurttaşı, çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere dünyanın her yerinde söz konusu bu kimliğin belirlediği ilişkileri her gün yeniden üretiyor.
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 53 dk.Sayfa Sayısı: 384Basım Tarihi: Kasım 2002Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
ISBN: 9789756857472Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 62.1
Erkek% 37.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Nermin Abadan-Unat
Nermin Abadan-UnatYazar · 4 kitap
Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, 1921 yılında Viyana'da doğdu. Türkiye'de iletişim bilimlerinin oluşumuna katkı veren öncü isimlerdendir. Public Opinion sözcüğünün Türkçe karşılığı olan Kamuoyu sözcüğünü Türkçeye kazandırmıştır. Ayrıca Public Relations teriminin Türkçe karşılığı Halkla Münasebetler (Halkla İlişkiler) sözcüğünü literatürde ilk kez kullanan kişi olarak bilinir. İzmir Kız Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Nermin Abadan, 1944 yılında girdiği Ulus gazetesinde 1950 yılına kadar çalıştı. Kazandığı bir bursla Amerika'ya giden Nermin Abadan, Minnesota Üniversitesi'nde aldığı lisansüstü eğitimden sonra 1953 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı. 5 yıl sonra doçent, 1966 yılında da profesör oldu. Aynı fakültede Siyasal davranış enstitüsünü kuran Unat, yurt dışında birçok yerde çalışmalar yaptı. Yurt dışındaki göçmen Türk işçiler ve kadın sorunları konularıyla ağırlıklı olarak ilgilendi. Türk Toplumunda Kadın adlı kitabı, Almanca ve İngilizce dillerinde de yayımlandı. Uluslararası Siyasi İlimler Derneği (IPSA) başkan yardımcılığı, Türk Sosyal Bilimler Derneği başkanlığı, ve 1978’den itibaren Avrupa Konseyi’nin kadın-erkek eşitlik Komisyonu başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 1978 - 1980 yılları arasında CHP'den kontenjan senatörü olarak meclise girdi. 1989 yılında SBF'den emekli oldu. Nermin Abadan Unat, Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi’nin Kadın Araştırma Merkezi’nde ders vermektedir. Yurt dışındaki Türk işçiler konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Almanya Devlet Başkanı’ndan liyakat nişanı alan Nermin Abadan'ın Almanca, İngilizce, Fransızca kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Nermin Abadan, 1967 yılında vefat eden siyasetçi, hukukçu ve yazar Yavuz Abadan ile evliydi.