Tünelden Önceki Beyaz Ev #2

Şubat 2022
Yediveren Yayınları

2025 170. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 08:29
Işıl Işık'ın Bodrum Katı adlı kitabı, Tünelden Önceki Beyaz Ev kitabının devamı niteliğinde, polisiye-gerilim türünde bir roman olarak değerlendirilebilir. Bodrum Katı, İstanbul Boğazı kıyısında boynunda altın bir kolye ile çarmıha gerilmiş bir kadın cesedinin bulunmasıyla başlıyor. Bu gizemli cinayet kısa sürede ülke gündemine oturur ve ilerleyen günlerde farklı yerlerde benzer cesetler bulunmaya devam eder. Bodrum Katı, polisiye ve gizem unsurlarının güçlü bir şekilde işlenmesiyle öne çıkıyor. Özellikle cinayetlerin gizemi, hikayenin ters köşeleri ve beklenmedik olay örgüleri, polisiye sevenler için tatmin edici niteliktedir. Kitaptaki karakterler arası ilişkilerin başarılı bir şekilde yansıtıldığı ve bazı karakterlerin hikayeye derinlik kattığı söylenebilir. ​Özetle, Bodrum Katı gerilim ve polisiye türlerini seven okurlar için Tünelden Önceki Beyaz Ev serisini tamamlayıcı, akıcı ve gizemli bir okuma deneyimi sunacaktır. Eğer bu türde bir kitap arıyorsanız ve ilk kitabı okuduysanız, bu devam kitabını da listenize ekleyebilirsiniz. ⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆
·304 syf.·
2022 34. kitabı
Herkese selam. Çok beğendim. Işıl Işık’ı youtuber olarak tanıyordum. Korku hikayelerini dinlemek keyif veriyordu bana. Kaleminin de kuvvetli olduğunu ilk kitabını okuyarak keşfetme fırsatım oldu. Bu kitabı ilk kitaptan daha da başarılı buldum. Bu sefer tünelden önceki beyaz eve dışarıdan bakıyoruz, dışarıdan gözlerle keşfediyoruz. Gerçekten her sayfası merak uyandırıcıydı. Korku, gerilim türünde başarılı Türk yazarlarımızın olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Keyifli okumalar. Bodrum Katı Işıl Işık Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
Ehh...
2022 32. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2022 19:16
Öncelikle ilk kitabın ikincisi niteliğinde bir kitap olarak çıktı ama olayların akışı sona kadar ilk kitaptan bağımsızdı. Sonu güzel bağlanmıştı ama tatmin etmedi. Korku- polisiye sevenler çerez olarak okuyabilir. Bence ne çok etkilenirler ne de beğnememezlik edebilirler. Tamamıyla orta seviye bir roman. Seçilen isimler garipti. Beğenemedim, bilerek sıradışı seçilmiş isimler olduğu için abes duruyordu. Bu durum genelde wattpad romanlarında oluyor, böyle bir kitapta olunca sırıttı. Olayların akışı fena değildi ama sürükleyici olduğunu söylersem yalan söylemiş olurum. Sürüklemedi beni bilakis bazen "Okuyayım bitsin artık" havasına bile girdim. İlk kitapta böyle olmamıştı, sürükleyici gelmişti. Karakterler arası ilişkiler iyi yansıtılmıştı. Atlas ve Kayra dışında... Sevgili oldukları birbirlerini sevdikleri yansıtılıyor ama sahneleri çok az, yabancı kalıyoruz. Üstelik Kayra'nın son sahnelerinde Atlas'ın tepkileri çok garip geldi. Onca şeyi öğrenmiş bir insan üstüne bunu yaşayınca şahsen çıldırır ama Atlas gayet soğukkanlıydı. Talya ve Ala ise tamamen belirsiz bir ilişkiydi. Yakın arkadaş gibilerdi ama sonunda soru işareti bıraktı. Hoştu. Kısacası polisiye, korku bağlamında orta şeker bir kitap.
2024 363. kitabı
Diğer kitabın bitti yerden değilde daha farklı bir şekilde başlıyor. Köprüde kadın cesedi bulunuyor ve bu kitapta karşımıza çıkan kızla aynı kolyeye sahiplerdir. Bir şekilde beyaz eve bağlantılı çıkacak sanırım bu olaylar.
Bodrum Katı
2022 43. kitabı
Okunma: 15 Mart 2022 22:57
Çok severek okuduğum birinci kitaptan sonra bu kitabın devam kitabı olacağını sanmıştım. Ancak bu kitap birinci kitaptaki olayların gerçekleştiği tarihlerde İstanbul'un farklı bir yerinde farklı bir ailede yaşanan olayları anlatıyor. baş karakterler Atlas, ikizi Talya, babaları Enzel, arkadaşları Demir, Ala ve ara sıra ismi geçen ancak kitabın sonlarında önemli rol oynayan Kayra. Kitabın sonlarında Eren, Emris ve Sedat da geçiyor. birinci ve ikinci kitabın son cümleleri aynı şeyi söylüyor ancak birinci kitapta Emris 'in bakış açısından, ikinci kitapta ise Atlas'ın bakış açısından. Kitabın son cümlesi devamı geleceğini söylüyor bence. zaten Işıl Işık da 2-3 ay kadar sonra çıkacağını söyledi ancak devam kitabı mı yoksa bağımsız bir kitap mı onu bilmiyoruz. 1 puan kırmamın sebebi: Zaten birinci kitapta da aynı sorundan dolayı puan kırmıştım. birinci kitapta Eren'in rüyaları çok uzundu ikinci kitapta da Enzel 'in rüyaları ve sanrıları çok uzun ve sıkıcı bence. Ve yazım hatası çok fazlaydı. yayınevinden de kaynaklanıyor olabilir ancak bana biraz fazla geldi.
Polisiye / Gerilim
2023 4. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2023 03:12
Merhabalar:) Yeni nesil kitaplara çok ilgisiz biri için sıradan bir polisiye roman gibi başlangıç yapılmış bir kitap; ama asıl başlangıç sonlara doğru kendini göstermeye başlıyor. Kitabı okurkenki akıcılık bir çırpıda bitirmeme vesile oldu. Beni etkileyen kısmı heyecanlı son kısmıydı. Okurken çok zevk almasam da korku sarmadı değil. :) Polisiye roman severler için ilgi çekebilir.
İyi Kitap
2023 19. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 14:33
Bence polisiye hikaye sevenlerin hoşuna gidecek en iyi kitaplardan biri kitaptan çok spoiler vermek istemiyorum bence peliseye sevenlerin okumasını tavsiye ederim Bodrum Katı
rezalett
2024 19. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2024 21:09
Bodrum Katı bir kitappp ancak bu kadar rezalet olabilir :D HELE O ISIMLER NEYDI OYLEE ALLAH AFFETSIN AMA DANDIK WATTPAD KITABINDAN FARKI YOKK.Ala karakteri oyle itici oyle zorlamaydi ki bayilicaktim gulmekten..enzel,ala,emris levi ismini cok mu aradiniz ??
2023 5. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2023 23:05
İlk kitaba göre çok daha güzel çok daha heyecanlı buldum. En azından elle tutulur bir olay örgüsü, merak uyandırıcı bir havası vardı. Konusunu ve bağlantıları beğendim. Boş zaman değerlendirmelik. Fakat seçilen isimler bana çok zorlama bazı sahneler de çok tiyatral geldi. Geçişler çok kopuk.
2022 9. kitabı
Her bölümünü ayrı heyecanla okuduğum elimden bırakamadığım harika bir kitaptı yine. İlk kitabın devamı olan bodrum katı, ilk kitaba bambaşka bir açıdan bakma imkanı sağlıyor bize. Yeni karakterler hikayenin güncelliği içindeki heyecan duygusu sayesinde kitabı elimden bırakamadım. Kitabın sonu tıpkı ilki gibi, bizi merakta bırakıyor o sebeple serinin son kitabını merakla ve heyecanla bekliyorum:))

Işıl IşıkYazar · 6 kitap
İstanbul'un kendine özgü atmosferinde doğmuş olan Işıl Işık, üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Turizm İşletme bölümünde başarıyla tamamladıktan sonra, Avustralya'nın büyüleyici şehri Sydney'de İş Yönetimi alanında yüksek lisans yapma fırsatı buldu. İş ve eğitim için dünyanın dört bir yanını gezip görmüş olan Işıl, 2017 yılından itibaren YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında korku hikayeleri, paranormal olaylar ve gizemli olaylar gibi ilgi çekici konuları ele alan videolarıyla adından söz ettiriyor. Korku, paranormal fenomenler ve gizemli hikayeler, insanların ilgisini çeken ve merak uyandıran konular arasında yer alır. Işıl Işık'ın bu tür içerikleri paylaşarak takipçileriyle paylaşması, onun bu alanda tanınmış bir figür haline gelmesine yol açmıştır. Onun özgün ve ilgi çekici yaklaşımı, bu tür hikayelere olan ilgiyi daha da artırmıştır.