The Bonds That Tie #1

İngilizce
İngilizce

2022 73. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2022 04:54
“Better to be hated and alive, better to be in pain than a murderer, better to be alone and safe.” Uzun zamandır okumayı beklediğim serinin ilk kitabı bitti sonunda. Kısaca konusuna gelirsek; Oleander 5 sene önce annesini ve ona bağlı olan üç ‘Bond’u (babalarını) trafik kazasında kaybedip tek kurtulan olduktan sonra kendisine bağlanacak 5 ‘Bond’un kimler olduğunu öğreniyor ve olan bir takım şeyler sonrası onlardan 5 yıl boyunca kaçıyor. Oli’yi bulan 5 Bond’u onu geri getiriyor ve ona kaçmasının cezasını çektiriyorlar özgürlüğünü kısıtlayarak. Kitap olay açısından biraz durgundu ve direk evrene giriş yapıldı. Bond ne demek, Bonded, Gifted vs gibi kavramlar, evren ve fantastik öğeler pek açıklanmadı. Bunlar biraz eksiydi benim için. Gifted denilen bir toplum var ve bu toplumda herkesin bir gücü var. Şekil değiştiriciler, elementleri kullananlar, zihin okuyucular, felç ediciler, zehirli gaz salgılayanlar vs. bir sınır yok. Kızımızın da bir gücü var ve bunu saklıyor. Herkes onu güçsüz bir Central Bond Yani diğer Bond’ların bağlandığı kişi olarak görüyor. Ve kaçtığı için de toplumdan dışlanıyor. Döndükten sonraki süreçte Bond’ları ile ilişkisini, neden güçlerini sakladığını ve neden kaçtığını kısmen anlatıyor bu kitapta. Nox’u öncelikle hiç sevmiyorum şu an. North’a karşı nötr gibiyim. Gabe, Gryphon ve özellikle Atlas’ı aşırı sevdim. Son 100 sayfada olan şeyler yüzünden öyle bir yerde bitti ki hemen ikinci kitapla devam edeceğim.
Broken BondsJ. Bree · Independently Published · 2021820 okunma
·423 syf.·
2024 32. kitabı
IT was a real teenage dream for me. Girl on girl hate + she has 5 bonds 4 of them are real jerks! Her neyse pek sarmadı. Aslında değişik bir konusu var demiştim ama sanırım devam edemeyeceğim. 15-20 yaş arası belki daha fazla sevebilir kitabı.
Broken BondsJ. Bree · Independently Published · 2021820 okunma
Bizi birleştiren bağlar #1
2025 137. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 23:42
𝘕𝘦𝘧𝘳𝘦𝘵 𝘦𝘥𝘪𝘭𝘥𝘪𝘨̆𝘪𝘯 𝘣𝘪𝘳 𝘩𝘢𝘺𝘢𝘵ı 𝘺𝘢𝘴̧𝘢𝘮𝘢𝘬 𝘰̈𝘭𝘮𝘦𝘬𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳, 𝘢𝘤ı 𝘤̧𝘦𝘬𝘮𝘦𝘬 𝘬𝘢𝘵𝘪𝘭 𝘰𝘭𝘮𝘢𝘬𝘵𝘢𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳, 𝘺𝘢𝘭𝘯ı𝘻 𝘷𝘦 𝘨𝘶̈𝘷𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘰𝘭𝘮𝘢𝘬 𝘳𝘪𝘴𝘬𝘦 𝘨𝘪𝘳𝘮𝘦𝘬𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳. Herkese selam. Garip bir kitaptı. Bu kitabı bir yandan sevdim, bie yandan sevmedim. Konusu bence güzel ama yazarın yazım dili bozmuş kitabı. Tıpkı Bana DokunmaBana Dokunma serisindeki gibi. Bu seri 6 kitaplık bir seri olduğu için bunun giriş kitabı olduğu söyleniliyor. O yüzden pek bir bilgi alamadık bu kitapta. Hiçbir şey anlamadım ama yinede kitap güzel ilerliyor. 2ci kitabı da yakın zamanda okumak istiyorum. Anladığınız üzere bu inceleme çokta detaylı olmadı. Maalesef bundan sonra ki incelemelerimde böyle olacak. Çünkü zaten bu uygulamada artık hiçbir şekilde değerini görmüyor. Ne alıntılar ne incelemeler. Bundan sonra incelemeleri sadece 2 cümle ile anlatacağım bitdi.
2024 117. kitabı
Giriş kitabı olarak bile aşırı yetersiz bir kitaptı. Hiçbir şeyiyle beni tatmin edemedi ve sadece vasatın alti olmayı başardı. Ayrıca benim bütün etik değerlerime ters bir kitaptı (çok eşlilikten bahsetmiyorum) kadınların daha yüce tutulmasını beklerken resmen bir obje görüyoruz. Eşyadan tek farkı eşyaların ondan daha özgür olması olabilir qqowjodb çok saçma... Kadın karakterimize nötrüm hiçbir duygu hissetmiyorum. Yaptığı çoğu şey bana aptalca geldi yine de. Erkek karakterlerimizin ise hepsi birbirinden pislikti.. Gryphon ve Atlas aralarinda bir tık iyiydi. (Atlas özellikle çok arkadaş gibi davrandı o yüzden artı puan) Gabe bana pek bir şey hissettirmedi ve ikizlerden de aşırı nefret ediyorum. İkisi de cidden iğrençlerdi... Resmen kıza neredeyse tecavüz etti biri ve kız bunu normal karşıladı... Her neyse, genel olarak kötü sayılabilecek bir kitaptı bence. Fantastik öğeleri yok gibi bir şey çok göz ardı edilmiş. Karakterlerin ne özellikleri olduğunu asla ogrenemiyoruz falan filan... Fantastik açıdan degerlendirirsem bu kitaba sıfır verirdim çok net. 4 puanı sadece hızlı okunması ve Atlas için aldı. (Gryphon ile sonlardaki romantik sahneleri bir de) bu kitabı asla fantastik beklentisi ile okumayın. Size sunduğu şey basit bir dil, monoton geçen bir zaman ve nefret ettiren karakterler...
Kopuk BağlarJ. Bree · Olimpos Yayınları · 2024820 okunma
Üniversiteli ergenler ama fantastik yetenekleri de var
2025 23. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 17:55
Sadece eğlencesine, kimi zaman gülüp kimi zaman sinirleneceğim, üzerine çok düşünmeme gerek olmayacak kitapları okumaya çok ihtiyacım oluyor ama şu ana kadar romantik komedi/genç kurgu okumayı pek beceremedim. Çekmiyorlar beni, bir şekilde sinirlerimi bozup beni kitaptan uzaklaştıracak bir şeyler oluyor. Romantik fantastikse bana daha dayanılır geliyor, bu yüzden onu tercih ediyorum. Ama onlar da şu lise/üniversite dramasını verebilecek türde değiller. Bu kitap bu konuda benim için bir ilkti. Bakıldığında gerçekten de yoğun bir üniversite draması var. Derslere girip çıkan karakterlerimiz, sürekli ortalıkta dolaşan dedikodular, kıskanç ve birbiriyle yarışan öğrenciler, malikanelerde verilen partiler, ergence laf dalaşları... Ama sadece bunlardan da ibaret değil. Fantastik olduğu için elbette arkada başka olaylar da dönüyor. Kitap modern dünyada geçiyor. Sahip oldukları güçler sebebiyle sıradan insanlardan ayrılmış, Üstün Yetenekli dediğimiz, manyak zengin kişiler ve onları avlayan Direniş dediğimiz bir birlik var. Bir de bir Bağ mevzusu. Kitabın açıklamasında bundan ayrıntılı olarak bahsedilmediği için ben karakterleri kullanarak açıklayayım: Oleander, North, Nox, Atlas, Gabe, Gryphon; bir bağın içindeler. Ana kadın karakterimiz Oleander bu bağdaki Esas Bağ, ana erkek karakterlerimiz olan diğer beş kişi de ona bağlanmış kişiler. Bunu şu feylerin arasındaki eş bağı olarak düşünebilirsiniz. Şöyle ki bu bağ konusunda cinsel ilişki de önemli bir yer kaplıyor. Bu beş erkek, Oleander ile cinsel ilişkiye girmeleri durumunda onunla aralarında bulunan bağı tamamlamış oluyorlar. Bağ tamamlandığında, tamamlayan kişiler hem birbirlerinin duygularını vb. hissetmeye başlıyorlar hem de sahip oldukları yetenekleri güçleniyor. Durum böyle... Oleandar bağlarından beş sene boyunca
·288 syf.·
2025 27. kitabı
Bir puan kırdım çünkü aşırı olaysız bir kitap detay sıfır. Ortada bir güç var ama ne güç bilinmiyor. Ve beni bile rahatsız edecek düzeyde küfür ve agresiflik vardı onun dışında çıtır çerez reverse harem animesi havasında. Okurken bana Diabolik Lovers vibe verdi.
2024 43. kitabı
Tek kelimeyle BAYILDIM!!!!! Öncelikle konusu inanılmaz özgün, daha önce hiç böyle bir şey okumamıştım. Karakterleri de çok sevdim. Hatta hangisini daha çok sevdim karar bile veremiyorum. Başlarda Gabe favorimdi, sonra Gryphon, sonra Atlas... North ve Nox hiçbir zaman favorim olmadı açıkçası. Özellikle de Nox... Ama diğer üçü Allah'ım hepsi benim bebeklerim!!!! Yalnız kitapla ilgili tek problem var; kitap aşırı kısa. 288 sayfaya neyi sığdırabilirsin ki? En azından 350-400 sayfa arası olmalıydı ki dişimizin kovuğuna yetsin. Bu haliyle beni hiç tatmin etmedi maalesef o yüzden bir puanı oradan kırdım. Bir de bütün kitap yetişkin romance gibi göz kırpmasına rağmen bir tanecik bile yetişkin sahne yoktu ve bunun ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını anlatamam çünkü ben var diye okudum ve son sayfaya kadar da bekledim. Ha bu haliyle de güzel bir kitap mı? Evet ama ben genç yetişkin tarzında okumak istememiştim bu kitabı ki konunun hak ettiği de bu değil... Artık gelecek kitaplara bakacağız, en yakın zamanda çıkar umarım yayinevi acil göreve!!!!
2024 26. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 13:44
Hayatımda ilk kez tera harem okumuş olabilirim. Çok kısa kokusundan bahsedeyim. Oleander, 14 yaşındayken ailesiyle bir trafik kazası geçirir. Araçtan sadece o canlı olarak çıkmıştır. Bir süre sonra bir nedenden dolayı olduğu yerden kaçmıştır. Kaçtığında bildiği tek şey 5 farklı bağa sahip olduğudur. Yani 5 farklı erkekle bağ denilen bir şeye sahiptir. Bu bağ, birlikte olduklarında hem kendisini hem de o erkeği inanılmaz güçlü yapacaktır. Kendilerinde olan çeşitli güçler inanılmaz derecede artacaktır. Fakat Oli, bunları reddeder ve kaçışına başlar. 5 yıl sonra yakalanır ve zorla geri getirilir. Hatta kaçmasın diye vücuduna bir gps cihazı bile konur. Fakat 5 yılda çok şey değişmiş. Hiç tanımadığı 5 bağı ondan nefret etmektedir. Daha doğrusu 4 bağı ondan nefret ederken, uzakta olan bağ ona karşı biraz daha iyimserdir. Oli, tam anlamıyla hapis hayatı yaşar. Zaman ilerledikçe bağlarıyla duygu değişimi yaşar. Bunların yanı sıra düşman olarak bilinen Direnişler, Oli'nin peşindedir. Bağlarıyla zorlu hayatına devam ederken bir yandan da düşmanından saklanmaya, herkesi korumaya çalışır. Ayrıca çevresinde insanlar onu yeteneksiz zannederken o içindeki gücü zorlukla dizginler. Çok uzun bir konu yazmışım. Fakat okudukça ne kadar normal olduğunu anlayacaksınız. Oli, bağlarından kaçarken aynı zamanda onlara çekiliyor. Içinde çok büyük bir güç varken sanki yeteneksizmiş gibi hayatına devam ediyor. Kısacası Oli gerçekten çok fazla şeyle mücadele ediyor. Açıkçası bu konuyu ilk kez okudum ve nedense çok sevdim. Çünkü olay direkt olarak cinsellik üzerine değildi. Belki devam kitapları olur bilmiyorum fakat olayları, düşmanları çözmeye çalışırken kitap nasıl bitti anlamadım. Yetişkin okurlar içindir ibaresine dikkat edin. Cinsellik çok olmasa bile azıcık var üstelik kan, şiddet gibi
2024 77. kitabı
Beni az çok tanıyanlar Reverse Harem in sevdiğim bir tür olmadığını bilir jdjd Bu kitapla da ön yargımı biraz kırmış oldum. Evet buna 5 erkek sebep oldu Ama kitap fantastik olduğu için ve bağlar tabu olduğu için galiba beni rahatsız etmedi hatta kurguya bağlandım ve sevdim. Asla 5 erkek olması rahatsız hissettirmedi. Onlar da birbirinden rahatsız değil çünkü kitapta bu tabu. Herkesin bağı ve bağlananları var. Bizimki bağlananlarından kaçıyor ve 5 yıl sonra yakalanınca bağlarının nefretiyle karşılaşıyor haliyle. Ama öyle bir nefret ki bunların ki. Asla sebebini sorgulamıyorlar ve yargılıyorlar. Sonlara doğru iki erkek yumuşadı sadece. Bir de Oli güçlerini gizlediği için yeteneksiz diye zorbalıyorlar dkdjdj Kitapta herkesin sevdiği ve sevemediği erkek vardır bende söyleyeyim. Neden diye sormayın ama North'u sevdim. Galiba alfa sevdiğim için djdj Ve Nox.. NEFRET ve North ile kardeşler Gabe ve Atlas da minnoştu. Gryphon'da sessizdi ama kadını affetmeye başladığı için sevmeye başladım. Hepsi baskın adamlar bakalım neler olucak.Olaylar bazen tekrara düştü diye puan kırdım. Onun dışında ilk kitap için güzeldi devamı için ne hissederim bilmiyorum. 4/5
2024 62. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 02:54
Şaşırtıcı derecede beğendim. Ters haremi konu alan bir kitap olduğu için kesinlikle beğenebileceğimi düşünmüyordum. Karakterler arasında olan elektriği yazar çok iyi yazmış.Kitap kendisini, hiçbir satırı atlamadan okutuyor. Gayet akıcı bir dili var. Okunmayı hak ediyor. Fantastik kitap okumayı sevdiğim için ikinci kitapta, fantastik yönünün daha fazla olmasını bekliyorum. Yinede, ana karakterin bağları ile arasında ki duygusal etkileşimleri okumak beni sıkmadı. Kitabın her satırı daha çok okumaya itti beni. Bu yüzden bir çırpıda okudum. Serinin diğer kitabında ana karakter olan Oli’yi daha güçlü okumayı umuyorum. Bu kadar pasif olması bir noktada insanı öfkelendiriyor. Neyseki yazar bize kitabın sonunda karakterin gücünü ucundan gösteriyor. Çok iyi bir yerde bittiği için İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Kitaba kesinlikle bir şans verilmeli. Ama değer yargılarımıza göre herkesin beğenebileceğini düşünmüyorum.