Sadece eğlencesine, kimi zaman gülüp kimi zaman sinirleneceğim, üzerine çok düşünmeme gerek olmayacak kitapları okumaya çok ihtiyacım oluyor ama şu ana kadar romantik komedi/genç kurgu okumayı pek beceremedim. Çekmiyorlar beni, bir şekilde sinirlerimi bozup beni kitaptan uzaklaştıracak bir şeyler oluyor. Romantik fantastikse bana daha dayanılır geliyor, bu yüzden onu tercih ediyorum. Ama onlar da şu lise/üniversite dramasını verebilecek türde değiller.
Bu kitap bu konuda benim için bir ilkti. Bakıldığında gerçekten de yoğun bir üniversite draması var. Derslere girip çıkan karakterlerimiz, sürekli ortalıkta dolaşan dedikodular, kıskanç ve birbiriyle yarışan öğrenciler, malikanelerde verilen partiler, ergence laf dalaşları... Ama sadece bunlardan da ibaret değil. Fantastik olduğu için elbette arkada başka olaylar da dönüyor.
Kitap modern dünyada geçiyor. Sahip oldukları güçler sebebiyle sıradan insanlardan ayrılmış, Üstün Yetenekli dediğimiz, manyak zengin kişiler ve onları avlayan Direniş dediğimiz bir birlik var. Bir de bir Bağ mevzusu. Kitabın açıklamasında bundan ayrıntılı olarak bahsedilmediği için ben karakterleri kullanarak açıklayayım:
Oleander, North, Nox, Atlas, Gabe, Gryphon; bir bağın içindeler. Ana kadın karakterimiz Oleander bu bağdaki Esas Bağ, ana erkek karakterlerimiz olan diğer beş kişi de ona bağlanmış kişiler. Bunu şu feylerin arasındaki eş bağı olarak düşünebilirsiniz.
Şöyle ki bu bağ konusunda cinsel ilişki de önemli bir yer kaplıyor. Bu beş erkek, Oleander ile cinsel ilişkiye girmeleri durumunda onunla aralarında bulunan bağı tamamlamış oluyorlar. Bağ tamamlandığında, tamamlayan kişiler hem birbirlerinin duygularını vb. hissetmeye başlıyorlar hem de sahip oldukları yetenekleri güçleniyor. Durum böyle...
Oleandar bağlarından beş sene boyunca