Bizi Birleştiren Bağlar #1

İngilizce

Bizi birleştiren bağlar #1
2025 137. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 23:42
𝘕𝘦𝘧𝘳𝘦𝘵 𝘦𝘥𝘪𝘭𝘥𝘪𝘨̆𝘪𝘯 𝘣𝘪𝘳 𝘩𝘢𝘺𝘢𝘵ı 𝘺𝘢𝘴̧𝘢𝘮𝘢𝘬 𝘰̈𝘭𝘮𝘦𝘬𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳, 𝘢𝘤ı 𝘤̧𝘦𝘬𝘮𝘦𝘬 𝘬𝘢𝘵𝘪𝘭 𝘰𝘭𝘮𝘢𝘬𝘵𝘢𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳, 𝘺𝘢𝘭𝘯ı𝘻 𝘷𝘦 𝘨𝘶̈𝘷𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘰𝘭𝘮𝘢𝘬 𝘳𝘪𝘴𝘬𝘦 𝘨𝘪𝘳𝘮𝘦𝘬𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘺𝘪𝘥𝘪𝘳. Herkese selam. Garip bir kitaptı. Bu kitabı bir yandan sevdim, bie yandan sevmedim. Konusu bence güzel ama yazarın yazım dili bozmuş kitabı. Tıpkı Bana Dokunma serisindeki gibi. Bu seri 6 kitaplık bir seri olduğu için bunun giriş kitabı olduğu söyleniliyor. O yüzden pek bir bilgi alamadık bu kitapta. Hiçbir şey anlamadım ama yinede kitap güzel ilerliyor. 2ci kitabı da yakın zamanda okumak istiyorum. Anladığınız üzere bu inceleme çokta detaylı olmadı. Maalesef bundan sonra ki incelemelerimde böyle olacak. Çünkü zaten bu uygulamada artık hiçbir şekilde değerini görmüyor. Ne alıntılar ne incelemeler. Bundan sonra incelemeleri sadece 2 cümle ile anlatacağım bitdi.
2024 117. kitabı
Giriş kitabı olarak bile aşırı yetersiz bir kitaptı. Hiçbir şeyiyle beni tatmin edemedi ve sadece vasatın alti olmayı başardı. Ayrıca benim bütün etik değerlerime ters bir kitaptı (çok eşlilikten bahsetmiyorum) kadınların daha yüce tutulmasını beklerken resmen bir obje görüyoruz. Eşyadan tek farkı eşyaların ondan daha özgür olması olabilir qqowjodb çok saçma... Kadın karakterimize nötrüm hiçbir duygu hissetmiyorum. Yaptığı çoğu şey bana aptalca geldi yine de. Erkek karakterlerimizin ise hepsi birbirinden pislikti.. Gryphon ve Atlas aralarinda bir tık iyiydi. (Atlas özellikle çok arkadaş gibi davrandı o yüzden artı puan) Gabe bana pek bir şey hissettirmedi ve ikizlerden de aşırı nefret ediyorum. İkisi de cidden iğrençlerdi... Resmen kıza neredeyse tecavüz etti biri ve kız bunu normal karşıladı... Her neyse, genel olarak kötü sayılabilecek bir kitaptı bence. Fantastik öğeleri yok gibi bir şey çok göz ardı edilmiş. Karakterlerin ne özellikleri olduğunu asla ogrenemiyoruz falan filan... Fantastik açıdan degerlendirirsem bu kitaba sıfır verirdim çok net. 4 puanı sadece hızlı okunması ve Atlas için aldı. (Gryphon ile sonlardaki romantik sahneleri bir de) bu kitabı asla fantastik beklentisi ile okumayın. Size sunduğu şey basit bir dil, monoton geçen bir zaman ve nefret ettiren karakterler...
Kopuk BağlarJ. Bree · Olimpos Yayınları · 2024824 okunma
Üniversiteli ergenler ama fantastik yetenekleri de var
2025 23. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 17:55
Sadece eğlencesine, kimi zaman gülüp kimi zaman sinirleneceğim, üzerine çok düşünmeme gerek olmayacak kitapları okumaya çok ihtiyacım oluyor ama şu ana kadar romantik komedi/genç kurgu okumayı pek beceremedim. Çekmiyorlar beni, bir şekilde sinirlerimi bozup beni kitaptan uzaklaştıracak bir şeyler oluyor. Romantik fantastikse bana daha dayanılır geliyor, bu yüzden onu tercih ediyorum. Ama onlar da şu lise/üniversite dramasını verebilecek türde değiller. Bu kitap bu konuda benim için bir ilkti. Bakıldığında gerçekten de yoğun bir üniversite draması var. Derslere girip çıkan karakterlerimiz, sürekli ortalıkta dolaşan dedikodular, kıskanç ve birbiriyle yarışan öğrenciler, malikanelerde verilen partiler, ergence laf dalaşları... Ama sadece bunlardan da ibaret değil. Fantastik olduğu için elbette arkada başka olaylar da dönüyor. Kitap modern dünyada geçiyor. Sahip oldukları güçler sebebiyle sıradan insanlardan ayrılmış, Üstün Yetenekli dediğimiz, manyak zengin kişiler ve onları avlayan Direniş dediğimiz bir birlik var. Bir de bir Bağ mevzusu. Kitabın açıklamasında bundan ayrıntılı olarak bahsedilmediği için ben karakterleri kullanarak açıklayayım: Oleander, North, Nox, Atlas, Gabe, Gryphon; bir bağın içindeler. Ana kadın karakterimiz Oleander bu bağdaki Esas Bağ, ana erkek karakterlerimiz olan diğer beş kişi de ona bağlanmış kişiler. Bunu şu feylerin arasındaki eş bağı olarak düşünebilirsiniz. Şöyle ki bu bağ konusunda cinsel ilişki de önemli bir yer kaplıyor. Bu beş erkek, Oleander ile cinsel ilişkiye girmeleri durumunda onunla aralarında bulunan bağı tamamlamış oluyorlar. Bağ tamamlandığında, tamamlayan kişiler hem birbirlerinin duygularını vb. hissetmeye başlıyorlar hem de sahip oldukları yetenekleri güçleniyor. Durum böyle... Oleandar bağlarından beş sene boyunca
2024 77. kitabı
Beni az çok tanıyanlar Reverse Harem in sevdiğim bir tür olmadığını bilir jdjd Bu kitapla da ön yargımı biraz kırmış oldum. Evet buna 5 erkek sebep oldu Ama kitap fantastik olduğu için ve bağlar tabu olduğu için galiba beni rahatsız etmedi hatta kurguya bağlandım ve sevdim. Asla 5 erkek olması rahatsız hissettirmedi. Onlar da birbirinden rahatsız değil çünkü kitapta bu tabu. Herkesin bağı ve bağlananları var. Bizimki bağlananlarından kaçıyor ve 5 yıl sonra yakalanınca bağlarının nefretiyle karşılaşıyor haliyle. Ama öyle bir nefret ki bunların ki. Asla sebebini sorgulamıyorlar ve yargılıyorlar. Sonlara doğru iki erkek yumuşadı sadece. Bir de Oli güçlerini gizlediği için yeteneksiz diye zorbalıyorlar dkdjdj Kitapta herkesin sevdiği ve sevemediği erkek vardır bende söyleyeyim. Neden diye sormayın ama North'u sevdim. Galiba alfa sevdiğim için djdj Ve Nox.. NEFRET ve North ile kardeşler Gabe ve Atlas da minnoştu. Gryphon'da sessizdi ama kadını affetmeye başladığı için sevmeye başladım. Hepsi baskın adamlar bakalım neler olucak.Olaylar bazen tekrara düştü diye puan kırdım. Onun dışında ilk kitap için güzeldi devamı için ne hissederim bilmiyorum. 4/5
2024 62. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 02:54
Şaşırtıcı derecede beğendim. Ters haremi konu alan bir kitap olduğu için kesinlikle beğenebileceğimi düşünmüyordum. Karakterler arasında olan elektriği yazar çok iyi yazmış.Kitap kendisini, hiçbir satırı atlamadan okutuyor. Gayet akıcı bir dili var. Okunmayı hak ediyor. Fantastik kitap okumayı sevdiğim için ikinci kitapta, fantastik yönünün daha fazla olmasını bekliyorum. Yinede, ana karakterin bağları ile arasında ki duygusal etkileşimleri okumak beni sıkmadı. Kitabın her satırı daha çok okumaya itti beni. Bu yüzden bir çırpıda okudum. Serinin diğer kitabında ana karakter olan Oli’yi daha güçlü okumayı umuyorum. Bu kadar pasif olması bir noktada insanı öfkelendiriyor. Neyseki yazar bize kitabın sonunda karakterin gücünü ucundan gösteriyor. Çok iyi bir yerde bittiği için İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Kitaba kesinlikle bir şans verilmeli. Ama değer yargılarımıza göre herkesin beğenebileceğini düşünmüyorum.
Kopuk BağlarJ. Bree · Olimpos Yayınları · 2024824 okunma
Tanrı merhamet etsin, belli ki Oli etmeyecek...
·288 syf.·
2024 92. kitabı
"Keşke yapabildiğim en kötü şey bu olsaydı." Herkese selam. Ne okuduk biz böyle ya Rabbii :D Kitaba başlamadan önce konusu hakkında hiçbir bilgim yoktu. Sadece kapağının güzelliğine vuruldum ve aldım. İyi ki de almışım uzun zamandır fantastiğe küsmüş olan ben'in aradığı kan buymuş. Çok beğendim. Çok da heyecanlı bir yerde bitti, umarım ikinci kitap için çok beklemeyiz. Kitabı okumaya başladığımız andan itibaren evrene giriş yapıyor ve neyin ne olduğunu keşfetmeye başlıyoruz. İlk etapta bu biraz zorlayıcı olsa da zamanla alışacağınızı ve bu deneyimden keyif alacağınızı söyleyebilirim. Bir puan kırma sebebim esas kızımız Oli'nin sürekli her şeye ve herkese olan nefreti idi. Muhtemelen seri açıldıkça ve geçmişi eşeledikçe neden böyle bir tavırda olduğunu öğreneceğizdir ya da belki sadece 19 yaşında tipik bir ergendir :) Bilemeyeceğim orasını ama beni bir zaman sonra hâl ve tavırları sıkmaya başladı. Onun dışında giriş kitabı olarak gayet başarılı idi. Haydi konusuna geçelim; Oleander Fallows (Oli) 14 yaşında annesini ve onun bağlarını (babacıklarını) bir trafik kazasında kaybetmiştir ve hastane odasından (asla öğrenemediğimiz) birtakım olaylar neticesinde kaçmak ve bağlarını(yazgısındaki kişileri) onsuz bırakmak zorunda kalmıştır. Aradan geçen 5 yıl sonunda bağlarından güçlü ve nüfuzlu olan North, kızımızın yerini keşfedip onu tekrar olması gereken yere yani yanına getirtmiş ve Oli için en değerli şeyi elinden almıştır; özgürlüğünü. Oli'nin bağları, Oli'ye onları terk ettiği için çok kızgın ve öfkeliler çünkü bunca zaman özel güçlerinin daha da güçlenmesinin önüne geçmiş bu durum. Güçlenmeleri için ne olması gerektiğini ben söylemiyorum siz anladınız djdjdjd. Esas bağ konumunda olan Oli, bütün kitap boyunca onları korumak için kaçmak zorunda olduğunu söylese de üzgünüm
Kanal 7 dizilerini seviyorsanız bu kitap tam size göre
2025 11. kitabı
Kitabı okurken o kadar rahatsız hissettim ki, kıza fiziksel şiddet hariç her türlü şiddeti uygulayan ona inanmayı bırakın dinlemeye bile tenezzül etmeyen , aşağılayan zorba bi erkek topluluğu tüm kitap boyunca bunları okuduk tam başka konulara geçiş yapıp biraz heyecanlanmaya başlamıştık ki kitap bitti. Eminim ikinci kitapta bu erkeklerin her biri romantik, korumacı tam aşık olunası tiplere dönüşürler. Başlıkta da söylediğim gibi ucuz bi kanal 7 dizisi izliyomuşsunuz gibi kız çırpınır kendini anlatmaya çalışır ama erkek sadece başkalarından duyduklarına yada kafasında kurguladığı şeylere inanmayı seçer öğğhhh Kitapta sürekli bi watpad havası vardı; o yüzden böyle yaptım, mecburdum, gitmek zorundaydım, beni anlayamazsınız kızın iç sesi baydı beni.
J bree den Kopuk Bağlar incelemesi
2026 60. kitabı
Yeni bir kitap ile geldim Kopuk Bağlar Bu seriyi bilmeyen, duymayan hatta okumayan kalmamıştır. Bi ben okumamıştım galiba ben de okudum. Normalde hiç Fantastik türü okuyabilen biri değilim. Bunu profilime gittiğiniz de okuduğum kitaplardan anlamış olursunuz zaten. Ama hiç bir zaman bu türü seveceğime dair olan umudumu yitirmedim. Kendimi tamamen bıktırmadan yavaş yavaş alıştırmaya çalıştım. Ve her zaman ki gibi yine bir fantastik kitaba daha şans vermek istedim. Fakat övüldüğü kadar güzel değil di. Evet ilginç bir konusu vardı. Kırk yılda bir görülecek değişik bir Fantastik turüydü. Ama ben bu kadar övüldüğüne değer bir seri olduğunu düşünmüyorum. Şimdi şey diyebilir siniz "Daha serinin ilk kitabından böyle konuşmak biraz erken değil mi?" Evet aslında erken ve ben seriye devam etmeyeceğimi söylemiyorum. İlk başta dediğim gibi ben zaten bu türü seven biri değilim. Yani sorun kitap değil de tamamen benim bu türü sevmemem. Arka Kapağı: Annem ve Bağlananlarının ölümünden sonra kendi Bağlarımı bulduğum için rahatlamıştım. Onlar yanımda olduğu sürece her şeyin yoluna gireceğini düşünüyordum. Ama öyle olmadı. Toplumumuzun kaderi benim ellerimdeydi. Hepimizin İyiliği için yalnız olmam gerekiyordu. Beş yıl boyunca onlardan saklanarak kaçak hayatı yaşadıktan sonra yakalandım ve kaçtığım Bağlarımla yüzleşmek için geri getirildim. Kaçarak herkes için doğru olanı yaptığımı sanıyordum. Şimdiyse bundan o kadar emin değilim. North, Nox, Gryphon, Atlas ve Gabe beni asla affetmeyecek gibi görünüyorlar. Ama aslında ben kendimi asla affetmeyeceğim. İncelemeye gelirsek: İlk başta başladığım da beklentim çok yüksekti. Serinin ilk kitabı çok önceden çıkmış olduğu halde ben okumayıp biraz daha devam kitaplarının çıkmasını bekledim. Ve hiç ara vermeden böyle değişik, güzel konusu olan bir
Kitaba gel
Kitaba gel saracağını düşünmezken sardı baya güzel kitap can sıkıntısı gider insanın tabi birazda siniri bozulur. Benim bozuldu valla kıl oldum adamlara J. Bree
Duygu ve Düşünce
Kopuk Bağlar
2025 53. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2025 19:25
Kopuk Bağlar'a başlarken çok karmaşık ön yargılarım vardı. Sanki fantastik dünyası basit kalacakmış gibi de geliyordu çok akıcı bir şekilde okunup bayılabilirim gibi de geliyordu. Maalesef ben ilk düşünceme daha yakın kaldım sanırım. İncelememin devamında küçük spoilerlar olacak. Yaklaşık 250 sayfa boyunca giriş bölümü okuyup gelişmeyi atlayıp neden direkt sonuca geçtik hiç anlam veremedim. Sürekli olarak ana karakterimizin "Yalnız olmak şöyle iyidir, ben zaten tehlikeliyim, şöyleyim böyleyim, herkes benden nefret ediyor." tarzı düşüncelerinden artık gına gelmişti. Yazar herhalde serim uzun olsun azıcık ucundan hikayeyi dokundurayım sonraki kitaplarda bir şeyler yaparım diyerek yazdı bu kitabı. Konuya gelecek olursak konusu şudur olarak ne anlatabilirim onu bile bilmiyorum çünkü boş boş durup durup tüm olayları son 30 sayfada yaşadık. Şu an herhangi birine 5 dakika olanları anlatsam 2.kitaptan başlasa hiçbir eksiklik çekmez yani. Aslında güzel bir fikir var bence ortada yani bu bağlar falan çok güzel şeyler oluşturulmaya açık bir konu ancak bir kişinin birden fazla bağının olması açıkçası beni rahatsız etti. Sanki yazar sevdiği erkek tiplemelerinden hangisini yazsa bilememiş de neden birini seçeyim diyerek kıza 5 erkek karakter yazmış gibiydi. Üstelik taciz sahnesi beni çok sinirlendirdi, ana karakter kız tüm bunları hiçbir şey olmamış gibi bağ mağ diyerek geçiştirip affederse çok sinirlenirim. Kitap akıcıydı ama yazarın dili ok hoşuma gitmedi açıkçası. Gereksiz argo kullanımı olduğunu düşünüyorum yazarın bildiği bir tane hakaret varmış da karakterleri havalı göstermek için her sayfaya yazmış gibiydi. Sonuç olarak pek beğendiğim bir kitap olmadı. Seriye belki bir ara devam ederim ama o anın şu an olduğunu sanmıyorum. Merak gidermek için denenebilecek bir kitaptı.