Puan

8.310 üzerinden
6,8bin kişi
2020 22. kitabı
kitap, Prens Lev Nikolayeviç in petersburg a bir tanıdığı ziyaret etmek için gelip bi sekilde Nastasya Filippovna 'nın portresini görmesiyle başlar.Yazarımız yine harika piskoloji tahlileriyle farkını gösteriyor fakat yan karakterlere de çok yer verdiği için sonuç kısmı apar topar final kararı verip,üc sezonluk hikayeyi bir bolumde bitiren dizilerimiz gibi olmuş...iyi okumalar...
Puan vermedi·477 syf.·
2023 16. kitabı
Lisede okumuştum dayanamadım gene okudum bazı kitaplar var ki tekrar tekrar okunabiliyor her okuyuşta ayrı lezzet tattırıyor.budala da bunlardan .aşkla nefret ikiz kardeş gibiler .sadece ana karakter değil neredeyse her karakter için kişilk tanımlamaları yapılmış .zaten psikolojinin çıkış noktası benim için dostoyevski dir .meslek seçimi için psikoloji düşünmüştüm o kadar cazip gelmişti dostoyevski okudukça amma ve lakin ülkem için psikolojinin daha bilim bile sayılmadığını görünce vazgeçmiştim..ne zaman dostoyevski kitabına başlasam kitap öyle bir sarmalıyor ki elimden bırakamıyorum.budala kesinlikle okuma listesinde olmalı derim Budala olmadığının farkındaysa insan ona budala denir mi sadece seven acıyan merhamet eden yardım eden alçakgönüllü olan anlayış gösteren birine çamur atmak doğru davranışları göstermekten daha kolaydır.ah prens mişkin ah sonun böyle olmamalıydı
BudalaFyodor Dostoyevski · Akvaryum Yayınları · 201531,5bin okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
2020 45. kitabı
Dostoyevski bu kitabında Mişkin karakteriyle aslında kendisinden, kendi hastalığından bahs eder.. İçsel ve düşünsel dünyası hep karmaşık olan Dostoyevski'nin kesinlikle okunması gereken bir eseridir.
Puan vermedi·477 syf.·
2018 105. kitabı
Ah ki ne ah! Okuyup da zerre bir şey kalmaz mı insanın aklında. Ne geri dönüp tekrar okuyabiliyorum ne de okudum diyebiliyorum gönül rahatlığıyla. Ama işte öyle hiç bir satır atlamadan okumuşken sonuç bu...
Saflık
2023 28. kitabı
Okunma: 26 Mart 2023 00:16
Budala, İdiot hatta Aptal olarak da bilinen Dostoyevski nin en kalın romanlarından biridir. Kitabı Dosto, İsviçre, İtalya ve Almanya da da yazmıştır. İlk bölümü İsviçre nin Cenevre kentinde oluşturmuştur. Almanya da devam etmiş, Floransa da da yazımını bitirmiştir. Roman için hazırlık defterleri(3 adet) Rus Hükümeti tarafından itina ile saklanmış ve 1931 de halkın ziyaretine açılmıştır. Taslak ve el yazmaları ne yazık ki günümüze kadar gelememiştir. 2003 yılında yayımlanan 10 bölüm 50 şer dakikalardan oluşan Bortko yapımı dizisini bu arada bitirdim. İncelememi de bunun arkasına yazayım dedim. Çünkü bende oturmayan bazı kısımlar vardı. Diziyi izledikten sonra çok daha iyi oturdu. Dizi bence hem oyunculuklar, hem sahne, hem de gerçeğe yakın asıl metinden kopmama açısından değerlendirecek olursak, kusursuza yakındı. Emek vererek, değer vererek Rusya Hükümetinin yapımcıya özel ricası ile yapılmış bir diziymiş. Dizinin girişinde de bu belirtiliyor. Ayrıca girişinde yine Dosto nun otururken çekilmiş bir fotoğrafı mevcut. Dizi ile bir bütün olarak bu kitap bence değerlendirilebilir. Neden derseniz. Çünkü kitapta sizde okuyunca anlayacaksınız ki, çok fazla uzun isim var, çok fazla karakter var, her ismin farklı söyleniş biçimi var, geçmişe gidip gelmeler var, kültür olarak da zaten duruma pek aşina değiliz, Generaller Prensler, varda var yani, bir şekilde yukarıda da belirttiğim gibi bazı parçalar tam oturamıyor, kalın bir kitap, tek solukla da okunamayacağından dolayı, araya giren zamanlar anında unutmalara sebep oluyor, bu nedenle diziyi kitabı daha iyi anlamak istiyorsanız kesinlikle izleyin. pişman olmayacaksınız. Kitabı Dosto 4 ana bölümden oluşturarak yazmış. O nedenle bende kısaca şekilde değinmek istiyorum konuya. Prens Mişkin öncelikle şunu belirtmem lazım ki; bende
BudalaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201231,5bin okunma