Bugün Farklı Olacak

Orijinal Adı:
Golden

2019 372. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2019 10:03
Herkesin okuması gereken bir kitap. Okuduktan sonra yaşantınızı sorgulamanızı sağlayacak Ana karakterin yaptığı seçimden sonra başından gecen bir olay, eğer o secimi yapmasaydı olayların kurgusu... İki farklı kurgu aynı kitapta işlenmis. O kadar akıcı ki ... Konusuna gelince; Parker başarı elde etmek için çok çalışmış, liseden mezun olmak üzere olan bir genç kız. Edebiyat öğretmeninin yıllardır son sınıflarla gerçekleştirdiği bir projesinde ona yardımcı olurken birtakım şeyler keşfediyor. Ve merakına yenik düşüp araştırıyor ve maceraya atılıyor....
2024 3. kitabı
2020 12. kitabı
“Hepimizin içimizde saklayıp hayalini kurduğu, belki de başka kimselere söyleyemeyecek kadar önem verdiğimiz bir şeyler vardır” Bay Kinney isminde bir öğretmenimiz var. Bay Kinney öğrencilerinden bir günlük yazmasını ister. Öğrencilerinin yazdığı toplar. On yıl sonra ise bu günlüklerini öğrencilerine tekrar gönderecektir. Parker ise bu günlükleri düzenlemekle görevlidir. Düzenlerken bir öğrencinin ismi gözüne takılır. Bu günlük eski öğrencilerden biri olan Julianna’nındır. Julianna ve Shane kasabanın efsane olmuş hikayelerindendir. Söylentiye göre fırtınalı bir günde trajik bir kazaya uğrayıp hayata veda etmişlerdir. Ama gerçekte bu söylentiler doğru mudur? Ya da olmamasını mı umuyordu. Tasarımına bayılıp aldığım bir kitaptı . Kapağı ve cildini çok fazla beğenmiştim. Açıkçası kitabı okuyana kadar konusunu bile pek bilmiyordum Çok farklı bir konusu yoktu. Bilindik gençlik romanlarından olduğunu düşünüyorum. Akıcı ve kolay okunan bir kitaptı. Çok çabuk okuyup bitirdim. Kitap güzel bir şekilde başladı ve aynı şekilde bitti. Aslında çok fazla söyleyecek bir şeyim yok. Okurken keyif aldım ancak artık bu tarz kitapları okumayı çok sevdiğimi söyleyemem. Ama güzel bir gençlik kitabı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu tarz kitapları okumayı seven kişilerin bakmalarını öneririm.
2018 6. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2018 16:55
Geçen senelerde fuarda kapağına vurulup aldığım sayılı kitaplardan biri, üstündeki cildi kaldırınca galaksi baskılı kapak kalıyor. Evet oturmuş dışını övüyorum çünkü içerik olarak üzerine yorum yapacağım pek bir şey yok, fena değil okunabilir. Klasik genç-yetişkin romanı.
Bugün Farklı Olacak- Jessi Kirby
2017 83. kitabı
Bugün Farklı Olacak, hem ismine hem de kapağına vurulduğum bir kitap. Bay Kinney, ögrencilerinden bir günlük yazmasını ister ve toplar. Bu günlükleri kendisi dahil kimsenin okumayacağını, rahatça yazmalarını söyler. On yıl sonra bu günlüklerini öğrencilerine tekrar gönderecek, onlardan lise yıllarında istedikleri şeylere kavuşup kavuşmadığını, hedeflerine ulaşıp ulaşmadığını, şimdiki halleriyle eskiden olmak istedikleri kişiyi kıyaslamalarıni isteyecektir. Parker bu günlükleri düzenleme görevini alır. Düzenlerken bir öğrencinin ismi gözüne takılır ve merakına yenik düşer. Bu günlük eski öğrencilerden biri olan Julianna'nındır. Julianna ve Shane kasabanın efsane olmuş hikayelerindendir. Söylentiye göre fırtınalı bir günde trajik bir kazaya uğrayıp hayata veda etmişlerdir. Ama her şey göründüğü gibi değilse, her şey söylentilerden de ibaret değildir. Kitabın sonlarında çok şaşırdım. Parker'ın günlüğü okuyup okumadığını söylemeyeceğim, merak ediyorsanız okuyun:)
2018 3. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2018 00:36
Sadece kapağına vurulup aldığım bir kitap beni ancak bu kadar etkileyebilirdi.Belki de kitaptan beklentim düşük olduğu için beni bu kadar etkiledi bilemiyorum. Robert Frost referansları güzel bir tat katmış kitaba. Yazar beni çok şaşırttı karakterlere verdiği yön ile. Kitap ile ilgili tek hoşuma gitmeyen şey yazım tarzı, malesef şimdiki zaman birinci tekil ağzından yazılmış bir eser.Bu tarzdan pek haz etmesem de oldukça akıcı ve hızlı bir okuma oldu benim için.
2021 2. kitabı
İlk sayfadan itibaren o kadar merak uyandırıyor ve sizi de hikâyenin içinde hissettiriyor ki elinizden bırakamıyorsunuz. Final sınavlarım olmasına rağmen elimden bırakamadım. 2 günde bitirdim. Klasik liseli gençler hikâyesini andırıyor gibi olsa da çok farklı bir konuyla birleştirmiş yazar. Bu zaman dek okuduğum romanlarda böyle bir konuya rastlamamıştım hiç. Film gibiydi. Keşke filmi de olsa diye düşünmedim değil. Dili oldukça güzel, ayrıca betimlemeleri ve bölüm başlıklarındaki satırlar da oldukça etkileyiciydi. Tavsiye ederim. Elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap!
Aşk
2020 37. kitabı
Bay Kinney son sınıf öğrencilerinden mezun olmadan önce bir günlük yazmalarını ister. Bu günlükleri hiç okumadan paketleyip saklar ve on yıl sonra bu kişilerin adreslerine gönderir. Bu yıl bu günlükleri gönderme görevini de Parker adli bir kıza verir. Parker günlükleri ait oldukları kişilere göndermek için adresleri ayarlamaktadır. Günlüklerden biri çok dikkatini çeker. Çünkü günlüğün sahibi kasaba da efsaneleşmiş bir şekilde hayatını kaybeden Julianna' ya aittir. Parker günlüğü ne yapacağına karar veremez . En sonunda dayanamayarak günlüğü yanına alır ve okumaya başlar . Günlükte karşılaştığı şeyler hiç beklemediği şeylerdir. Ama aklını kurcalayan tek konu acaba Julianna hayatta olabilir mi ? Eeee peki hayatta ise neden kendini ölü gibi göstermeye çalışıyordur? Günlüğü okuduktan sonra Parker in hayatı ne şekilde değişime uğrar? . . Bunların cevapları kitabın içinde. Sadece size okuması kalıyor. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim .
Önermem
2021 8. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2021 23:44
Kitap orta okul seviyesinde bir kurguya sahip. Boş zamanınız varsa okuyabilirsiniz. Bana kalırsa bu kitabı okuyarak zamanınızı hiç boşa harcamayın derim.
Bugün Farklı OlacakJessi Kirby · Novella Dinamik · 2017797 okunma
Julianna hala hayatta mısın?
2020 166. kitabı
Herkese selam. Bir edebiyat öğretmeni lise son sınıf öğrencilerini günlük tutmaları için ödevlendirir. Ne için yayacaklarına, ne gibi tutkuları olacaklarına ve kendilerini nasıl tanımlayacaklarına yönelik sorulara cevap vermelerini ister günlüklerde. Yıl sonunda günlükleri kendilerinden toplar ve hiç okumadan bir zarfın içine koyar. 10 yıl geçtikten sonra da öğrencilerin adreslerine postalar bu günlükleri. Böylelikle hayal ettikleri yaşama sahip olup olmadıklarına yönelik farkındalık yaratır öğrencilerinde. Parker, son sınıf öğrencisidir ve edebiyat öğretmeninin ona verdiği bu günlükleri postalama işini gerçekleştirmek için zarfları alır ve zarfın üzerindeki bir isim onu heyecanlandırır. "Julianna Farnett" 10 yıl önce kendisinin şuan son sınıf olduğu lisede Julianna ve Shane adında birbirini çok seven bir çift, kasabanın dillere destan aşıkları olarak aynı sıraları paylaşmıştır. Herkesin aşklarına hayranlık duyduğu bu liseli çiftin araçlarının bir kış günü Summit Gölü'ne düşüp donarak ölmeleri ile (en azından bize söylenene bu) yaşamları son bulur ve olay da kapanır. Kapanan bu olayın ardındaki gerçekler Parker'ın elinde tuttuğu Julianna'nın günlüğüyle belki de ortaya çıkacaktır. Herkesin bildiği ve bitmiş olduğu düşünülen bu öykünün belki de bir devamı vardır ve bu sefer her şey farklı olacaktır. Parçaları birleştirip gizli kalmış sona ulaştırması gereken kişi belki de Parker'dır. Gerçeği öğrenme şansını elinde tutan Parker için en önemli soru ise "Julianna hala hayatta mı?" Herkese keyifli okumalar. Bugün Farklı OlacakBugün Farklı Olacak Jessi KirbyJessi Kirby Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!

Jessi KirbyYazar · 3 kitap
Jessi Kirby, Mammoth Lakes, CA'da doğdu ve yetiştirildi. Lisansını Cal Poly San Luis Obispo'dan İngiliz Edebiyatı alanında kazandı ve orta ve lise İngilizce öğretmeni olmaya devam etti. Yazmaya ek olarak Jessi, kocası ve iki çocuğu ile birlikte yaşadığı Orange County, CA'da bir ortaokul kütüphanecisi olarak tam zamanlı olarak çalışmaktadır.