Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri

Gary Hayden

Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri Gönderileri

Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri kitaplarını, Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri sözleri ve alıntılarını, Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri yazarlarını, Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Felsefe dolu bir yolculuğa hazır mısınız? Gary Hayden’in @omegayayinlari’ndan çıkan “Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri” kitabıyla bu yolculuk çok eğlenceli! Kitapta, ünlü filozofların sıra dışı fikirlerini kısa anekdotlarla bulacaksınız. Hem lise öğrencileri için harika bir kaynak, hem de felsefeye yeni başlayanlar için ilgi çekici bir başlangıç kitabı! Ben de derslerde kullanabileceğim ilginç bölümleri belirledim. Evet, hâlâ keşfetmeye devam ediyorum. Gelişimin sonu yok, değil mi? Siz de felsefeyle ilgileniyor, yeni başlıyorsanız ya da farklı fikirler arıyorsanız, bu kitabı kaçırmayın!
Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri
Büyük Filozofların Tuhaf FikirleriGary Hayden · Omega Yayınları · 2016104 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
Öncelikle belirtmek istediğim şu ki kitap çeviri hataları ile dolu, filozofların kavram ve argümanları yanlış çevrilmiş örnek vermem gerekirse Leibniz'in monadlar kuramı zerreler, Platon'un İdealar Kuramı, Biçimler Kuramı gibi. Bunun Dışında Kitap eğlenceli ve dikkat çekici yazılmış özellikle Filozofların argümanlarının karşılaştırmalı yazılması felsefe tarihindeki tartışmaları incelemek için epey işlevli, fakat felsefeye yeni başlayanlara önerebileceğim bir kitap değil çünkü direkt olarak filozofların kısa argümanlarındaki çelişkileri göstermiş bu durum felsefeyi veya filozofları tanımayan birinin felsefeden uzaklaşmasına ayrıca çeviri hataları kavramların yanlış öğrenenilmesine sebep olabilir, felsefeyle uğraşanların ise bilgilerini hatırlamasına yardımcı olabilir.
Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri
Büyük Filozofların Tuhaf FikirleriGary Hayden · Omega Yayınları · 2016104 okunma
Reklam
200 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Bazı konularda yüzeysel kalmıştır. Bazı filozofların fikirleri yeterince açıklanmamış veya tartışılmamış. Bazı konularda yanlı veya önyargılı davranılmış. Bazı filozofların fikirleri abartılı veya çarpıtılmış bir şekilde sunulmuş ve fikirleri eleştirilirken adil olunmamış veya saygısızlık edilmiştir. Bu yüzden zaman kaybı olur görüşündeyim.
Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri
Büyük Filozofların Tuhaf FikirleriGary Hayden · Omega Yayınları · 2016104 okunma
Ten yalnızca o anın fırtınalarına dayanır. Zihin ise, hem geçmişteki, hem de gelecektekilere dayanır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Ancak akıl üstündür. Yalnız akıl şeyleri oldukları gibi açığa çıkarır. Görme, işitme, dokunma, tat ve koku dünyası sadece bir yanılsamadır.
Herhangi iki kişi aynı şeyi arzu ederse ve ikisi de o zevke ulaşamazsa, birbirine düşman olur ve... birbirlerini yok etmek ya da boyun eğdirmek için uğraşırlar.
Reklam
Şope'dən incilər :d
Bitmez tükenmez ve yerine getirilen her istek bir yenisine yer açar. Dünyada olası hiçbir doyum o özlemi dindirmeye yetmez, isteklerine son bir sınır koymaz, yüreğindeki o dipsiz çukuru doldurmaz.
Schopenhauer insan yaşamını acı ve sıkıntı arasında gidip gelen bir sarkaç olarak gördü. Yaşamımızı bir şeylerin (zengin- lik, toplumsal konum, sanatta başarı, sevgi, vb) özlemi içinde harcarız ve bunlara erişinceyedek gerçekleşmemiş isteklerin ıstırabını çekeriz. Fakat sonunda biz onlara erişince, onlar o eski parlaklıklarını yitirirler
Acıma eylemi ahlaki bir eylem olmak zorunda değildir ve yalnızca acıma duygusundan kaynaklanan eylemlerin hiçbir ahlaki değeri yoktur.
Sayfa 142Kitabı okudu
Tanrı, bazı şeyleri yapmamızı, onlar iyi şeyler oldukları için mi buyurur bize? Ya da bazı şeyler, Tanrı onları buyurduğu için mi iyidir?
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
Bizim geçmiş gelecek deneyimlerimiz var ama gelecek gelecek deneyimlerimiz yok ve sorulması gereken soru şudur: Gelecek gelecekler geçmiş geleceklere benzeyecek midir?
Sayfa 106Kitabı okudu
Zevkleri “yüce” ve “bayağı” diye ikiye ayırdı. Yemek, içmek ve cinsellik gibi bayağı zevkleri hayvanlar ve insanlar aynı ölçüde alabilirdi. Ancak arkadaşlık, onur, sanat, müzik ve şiir gibi yüce zevkler insana özgü yeteneklere dayanıyordu. Yalnızca bayağı zevklerin peşinde harcanmış bir yaşam, John Stuart Mill’in değerlendirmesine göre, bir domuzun yaşamından farksızdı. Eğer bir domuzsan, o sana yeterdi; ama sen bir birey isen, yetersiz kalırdı.
Karma ve samsarayı kabul etmemek, evreni haksız bulmaktır; ama onları kabul etmek, dünyadaki kötülük ve acılar için bizim kendi eylemlerimiz dışında suçlanacak hiçbir şey olmadığını anlamak demektir.
Eğer Tanrı her şeye gücü yeten, her şeyi bilen ve tümüyle iyilik yanlısı olsaydı, o zaman olası dünyaların en iyisini yaratırdı. Ama Tanrı her şeye gücü yeten, her şeyi bilen ve tümüyle iyilik yanlısıdır. Bu nedenle, olası dünyaların en iyisidir bu. Leibniz, Tanrı karşıtı tartışmayı tepe taklak etti. Yaptığı şey öyle cüretli bir metafizik manevradır ki, bellekte bir kızın öyküsünü uyandırır. Kız ana-babasını öldürür, sonra yargıçtan bir yetime acımasını ister.
Bencillik bir erdemdir
“Başka birinin hatırı için yaşamayacağıma ve başka birinin benim hatırım için yaşamasını istemeyeceğine kendi yaşamım ve yaşama sevgim üzerine ant içerim.”
Sayfa 118 - Atlas Silkindi’den Galt der ki:Kitabı okudu
90 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.