Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi

Ahmed es-Seyyid

Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi Gönderileri

Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi kitaplarını, Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi sözleri ve alıntılarını, Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi yazarlarını, Çağdaş Şüphelerle Mücadele Rehberi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam, kâfirlerin kökünü kazımak, savaş yoluyla onların sonunu getirmek ya da üzerlerine zulümle diktatörce egemen olma gayesi için savaşmaz. İslam'ın savaştaki gayesi,Allah'ın dinini yaymak, insanları ateşten kurtarmak, zayıfların üzerlerine hâkim olmuş ve özgürlüklerini engelleyen despotları silerek inanç özgürlüğünü sağlamaktır.
Sayfa 186Kitabı okudu
Kur'an ve sünnetin Allah'ın sıfatları, tazimi ve zikri konusunda içeriğini biraz incelemeniz bile, o metinleri, Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberin tebliğ ettiğini anlamak için yeterlidir. Zira beşerin hayal gücü, yaratıcı hakkında ne kadar uzun kafa yorarsa yorsun, Kur'an'da ve sünnette Allah hakkında anlatılan yüceliğe ulaşamaz. Çünkü bunlar asıl olarak Allah Teâlâ'dan gelmişlerdir. Allah Teâlâ'yı kendisinden daha iyi tanıyacak kimse de yoktur.
Sayfa 164Kitabı okudu
Reklam
Bu nedenden dolayı İslam düşmanları ve peygamber konusunda şüpheler ortaya atanların kitaplarını bir inceleyin; onun hayatındaki bazı tutumlara karşı ithamlar görürsünüz- tabii o bunlardan beridir- lâkin onun doğru sözlülüğüne ilişkin herhangi bir itham bulamazsınız. Resûlullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) doğru sözlü oluşuna dair dolaylı bir itiraftır bu
Sayfa 156Kitabı okudu
Aslında delilleri çeşitlendirmek suretiyle aklı ve nakli birleştirmek, delil sunmada en sağlam yoldur. Nitekim Kur'an'da nübüvvetin ispatı hususunda aklî deliller bulunmaktadır. İmam Gazāli (rahmetullahi aleyh) el-Munkız isimli eserinde, İbn Teymiyye (rahmetullahi aleyh) Şerhu'l-İsbahani kitabında olmak üzere birçok âlim, nübüvvetin delillerinin sadece somut mucizeler ve olağanüstü hadiseler ile sınırlı olmayıp daha çeşitli delillerinin bulunduğuna işaret etmişlerdir.
Sayfa 154Kitabı okudu
Aslında çelişki iddiası görünürde, Arapça olan lafızların delâletlerinden; umum, husus, kendisiyle husus kastedilen umum gibi konuların bilinmemesi, bir konuda bize ulaşan hadis ve ayetlerin -ki bunlar birbirlerini açıklarlar- bir arada değerlendirilmemesi gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.
Sayfa 151Kitabı okudu
Kader konusu Allah Teâlâ'nın hikmetiyle ilişkilidir. Allah'ın hikmetini de hiç kimse tam manasıyla kuşatamaz. Bundan dolayı olacak ki, Hz. Ali (radıyallahu anh) şöyle demiştir: "Kader, Allah Teâlâ'nın sırlarından bir sırdır."
Sayfa 145Kitabı okudu
Reklam
166 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.