Çarpık Ağaç

Epsilon Yayınevi
Sıralamalar

2025 16. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2025 15:33
Çarpık Ağaç kitabı asla beklediğim tarzda, konuda yazılmamıştı. Konusu aslında fantastik ama gerçekten farklı, her kitap da okuyamayacağınız bir konusu olduğundan dolayı da güzel bir kitap olmuş. Kitabımızın ana karakteri Martha, Skejbne adlı adada yaşayan ananesi Mormor’u ziyarete gider ancak ziyaret beklediği gibi geçmez Mormor ne yerindedir ne de hayatta bu yüzden de Martha kulübede Mormor ile değil Stig ile karşılaşır. En başında yaşadıklarına anlam veremeyen Martha, Stig’e kötü davranır, Mormor’un kaybı dolayısıyla hırçınlaşır tabi anlaması gereken ve yapması gereken çok şey vardır Stig de bu işlerde kendisine yardımcı olmaya çalışır. Soyundan dolayı başına gelen olayların rastlantı değil aslında kaderinde olduğunu ve kaderini yerine getirmezse sonuçlarını öğrenen Martha, Mormor’un yarım bıraktığı ve annesinin hiç yapmadığı işi devralır tabi bu sırada da Stig ile birlikte bir yaratıkla uğraşması gerekir. Kitap çok güzeldi sadece 224 sayfa olmasına rağmen yazı fonu küçük olduğu için daha uzun sürüyor ayrıca ilk sayfalarda biraz anlamıyorsunuz ama daha sonraları yavaş yavaş kitap kendini size anlatıyor. Yine fantastik severlerin okuması gereken kitaplardan birisi.
2025 66. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 22:01
Oldukça kısa bir mitoloji romanı. Karakterler ayrıntılı olarak iyi anlatılmış ve dünya kurgusu harika (ürkütücü bir atmosfer). İskandinav mitolojisini tercih eden okuyuculara tavsiye edilir. Akıcı merak uyandırıcı... Tam anlamıyla sonbahar ve kış başlangıcı okunabilecek çok güzel bir kitap...
2023 62. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2023 14:51
Martha, insanların duyguları ve anıları sanki kumaşta dokunmuş gibi kıyafetlere temas ettiğinde insanları okuyabilen bir kız. Bu tuhaf yeteneğini, büyükannesi Mormor’un kulübesinin önündeki ağaçtan düştükten ve bir gözünü kaybettikten sonra kazanıyor. Kıyafetlerinden insanları okuma yeteneğine hâlâ alışamamış olan Martha, bir süre Mormor’dan da haber alamayınca onun evine doğru yola çıkar. Mormor’un kulübesine vardığında Mormor’un öldüğünü, kulübede tuhaf bir çocuğun yaşadığını - Stig - ve korkunç bir yaratığın serbestçe dışarıda dolaştığını öğrenir. Şimdi ben önce kapak hakkında konuşmak istiyorum çünkü kapak, kitap hakkında çok şey anlatıyor. Odin’in iki kuzgununu, ağacın iki farklı dünyaya uzandığını ve yeraltına uzanan kısımlarında kuş iskeletlerini görebiliyoruz. Kitabı okuduktan sonra kapaktaki bu detaylar anlam kazanıyor: Kitap Martha’nın gözünden anlatılıyor, Martha on yedi yaşında, geçirdiği kaza nedeniyle travmatik bir kız. Hassas, savunmasız, bazen çok inatçı ama çok da zeki. Martha hakkında en çok sevdiğim şey, kitabın başından sonuna kadarlık süreçteki karakter gelişimi ve kazadan sonraki görünümünü ve yarı körlüğünü kabullenip öz farkındalığını arttırmasıydı. Kitabın o gerilimli, tüyler ürpertici havasını da çok sevdim. Norveç, Çarpık Ağaç’ta kelimenin tam anlamıyla karanlık, efsanevi bir dünyaya açılıyor. Yazar, İskandinav Mitolojisine de bol bol yer vererek özgün bir kurgu oluşturmuş. İkinci kitabı çok merak ediyorum ve heyecanla bekliyorum. Mistik, esrarengiz ve ürkütücü bu serüvene mutlaka bir şans vermelisiniz.
Çarpık Ağaç
2024 146. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 23:37
Martha 17 yaşında ağaca çıkıp düştüğünde bir gözü görme yetisini kaybeder. Martha kazayla birlikte bir yeteneğinin ortaya çıktığını farkeder ve büyükannesine bu yetenekle ilgili mektuplar göndermeye başlar. Cevap alamadığından dolayı meraklanıp annesinden gizli Norveç'e büyükannesinin yanına gider. Fakat eve vardığında karşılaştığı kişi büyükannesi değil bir yabancıdır. Evle ilgili tek gizem bu yabancıyla da kalmaz. Gizem, gerilim,korku, fantastik aradığınız herşeyin olduğu bir kitap. Kesinlikle okunmalı sade ve akıcı.
2024 18. kitabı
Bu kitaba başladığım anda çok seveceğimi biliyordum. Tek pişmanlığım soğuk ve ürpertici bir kış akşamında değil de sıcak ve bunaltıcı bir yaz gününde başlamış olmam sanırım. Kitabın ürkütücü ve gergin havasını başından sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. (Ben bu hissi en zirvede yaşayabilmek için geceleri okumayı tercih ettim.) Kitabın anlatımı beni asla yormadı ki zaten gayet sürükleyici bir anlatımı vardı. Martha kıyafetlerine dokunduğu insanların duygularını ve anılarını görmesine sebep olan kazadan beri büyükannesinden (Mormor) haber alamadığı için Norveç’e ziyarete gitmeye karar veriyor. Evine gittiğinde ise Mormor yerine yabancı bir erkekle karşılaşıyor. Gerilim ve gizemle dolu birkaç gün işte böyle başlıyor. Hayaletler, gizemli anılar, soğuk kar fırtınaları, ilginç soy bağları ve çarpık ağaç ile sarmalanmış lezzetli bir iskandinav mitolojisi. Kitap her yaş grubu için uygun ama sanırım esas hedef kitle 16-17 yaş grubu olabilir. Yine de kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Not: Bu bir serinin ilk kitabı ve 2. Kitap ne yazık ki henüz Türkiye’de mevcut değil.
2026 11. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 16:57
Kitap akıcı ve eğlenceli. Norveçte karlı bir köyde geçiyor. O yüzden kışın okumak daha keyifli olabilirdi. Bolca iskandinav mitolojisi içerek fantastik bir ergen kitabı. Ergen kitabı diyorum çünkü ana karakterler 17 yaşında :) Aslında eğlenceli bir kitap ama nedense okurken sıkıldım. Sanırım fantastik kitap okuyacak havamda değilmişim
2024 37. kitabı
Çarpık Ağaç-224 sayfa Rachel Burge Martha, geçirdiği kaza sonrası iyileştiğinde büyük annesini ziyaret etmek için Mormor'a gider. Yolda komşularına rastlar ve eve gittiğinde büyük annesinin öldüğünü öğrenir. Onun evinde tanımadığı bir kişi vardır. Martha kaza sonrası dokunduğu kişilerin duygularını ve anılarını hissetmeye başlamıştır. Büyük annesi ölmeden önce komşularına evin önündeki çarpık ağacın her gün sulanması gerektiğini söylemişse de yağmur yağdığı için sulamamışlardır. Ağaç neden her gün sulanmalıdır? Martha kazadan sonra kör olan gözüyle hayaletleri nasıl görmektedir? Eşyaların hareket ettiği evin sırrı nedir? Ailesinin geçmişinde neler var? Kitabı çok severek okudum. Fantastik edebiyatı seviyorsanız okumalısınız. Kitapta İskandinav Mitolojisi'nden izler olduğu için mitoloji severlerin de ilgisini çekecektir.
2025 37. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 20:01
İskadinav mitolojisi, kulübe, ağaç... 17 yaşındaki Martha büyükannesinin evindeki ağaçtan düşer ve sol gözünü kaybeder. Birkaç hafta sonra tekrar büyükannesinin yanına döner fakat büyükannesi Mormor ölmüştür. Evin içine bakar ve bir yabancıyla karşılaşır. Martha her şeyden habersiz büyükannesinin geride bıraktığı gizemlerin ne olduğunu anlamaya çalışır. Bu yaşına kadar neden ona anlatılmamıştı anlamaya çalışır. Öğrendiği gizemlerin ardındaki gerçeğin peşine düşer. Ahh... Bu kitap hakkında söylenecek çok şey var. Kitabı büyük bir zevkle okudum. O kadar zevkliydi ki devamı yok mu dedim. Varmış. Sade bir dil ara ara kullanılan Norveççe kitaba büyülü bir hava katmış. Dönemin ve geçmişin arasında bir köprü bir bağ kurmuş. Gerçekten başarılıydı. Okurken sizler de zevk alacaksınız eminim. İyi okumalar.