Hepsinin çok acayip isimleri vardı. Sonradan bunun nedenini öğrendim. Fakat o öğleden sonra Delphine kendini bana tanıttığında, ona acımıştım. Sonuçta kim sırtında bir delikle ortalıkta yüzen ve uskumru yiyen bir memeli hayvanın adını taşımak ister?
Sayfa 15 - Lat. Delphinus delphis, yunus balığı. (e.n.)
Hangi aptal tamamen doğal nedenleri olan bir şey için, bir çocuğu sorumlu tutardı?
Sayfa 84·Kitabı okudu
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Ben arkası yüksek bir koltukta oturuyor ve kitap okumaya çalışıyordum. Kimse bana dikkat etmiyordu. Anlaşılan üçten fazla yetişkin bir odada bulunduklarında çocukları ve gençleri onlara görünmez yapan gizli bir mekanizma işliyordu. Aslında bunu zaten biliyordum ve işime geliyordu.
Sayfa 6
Bergwald'i ve Kayın Sokağını on dokuz yaşımda terk ettim. Geride Walser kasap hanedanının bir ana mağazası ve yedi şubesi, annem, babam ve kız kardeşim kaldı. Geride, alt çekmecesinde hâlâ acemi bir çocuk yazısı ile yazılmış olan mektubun durduğu yazı masası kaldı. Geride bu dünyanın tüm Heinselleri ve tüm Döllerleri, tüm Markowskileri ve tüm Tauchmannları kaldı. Ve Schröder evi.
Sayfa 136·Kitabı okudu
Miras için uzun süre yaşanan çekişme, haftalarca kadınlar gününün bir numaralı konuşma konusu olmuştu.
Sayfa 7
İlişkiler