Ben İnsan Değil miyim? İmzalı

Şermin Yaşar

Puan

9.210 üzerinden
674 kişi
Köpekler sevmek, çocuklar kullanılmak için değildir!
2025 40. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 00:32
Empati ÖLDÜ. Dönüp bakın etrafınıza kim kimi anlıyor? Herkes bir telaş, bir kavga içerisinde! Her sabah uyanılan bir mücadele ve hayatta kalma telaşı. Hayatı yakalayayım derken kaçırdığı şeylerin farkında değil insanoğlu. Durup dinlenmeye, düşünüp anlamaya vakti yok. Ne çocukları dinleyebiliyor ne hayvanları anlayabiliyor. Peki ya bizim göremediğimizi onlar görebiliyorsa? "Böyledir; insanlar birbirlerinin kalplerine bakmayı akıl etmezler. Dış görünüşlerine bakarlar ve çokça yanılırlar." Can, namıdiğer "Cango". Sevgisiz büyüyen bir çocuk. "Sevgisiz evde çiçek mi büyür be," diyordu Sıdıka, bilmem hatırlar mısınız? (Yoksa ben mi çok yaşlandım) Can da büyümüyor, ailesi rehber öğretmenin de tavsiyesiyle doğum gününde Golden Retriever cinsi bir köpek alıyor ona. Ah, tesadüfe bak! Goldenlar da sevgisiz yaşayamazlar! Cin gibi bir köpek, Cingo koyuyorlar ismini. Böyle başlıyor Gocukoğlu ailesinin Cingo ile macerası. "Farklı düşünen, farklı davranan sıra dışı insanları kabullenemediğiniz gibi sıra dışı köpekleri de kabullenemediniz." Kendi gibi olmayana tahammülü yok insanların. Kendi çocukları da olsa, köpekleri de... Bir "normal"leri var. O normallerin dışına çıktığın anda uyarılıyorsun. Büyük bir hayal gücü yeteneğiyle doğan insan hayatın şekil vermesiyle o yeteneğini yitiriyor. Toplum o kadar güçlü ki, seni sen yapan tüm özellikleri çekip alıyor senden. Başka çocuklar gibi davranmak, uslu olmak zorundasın. "Us" kelimesi akıl demekken "uysal" anlamı taşıyor günümüzde. Akıllı değil sorunsuz çocuk istiyor toplum! İcat çıkarma deyişi de buradan geliyor olsa gerek! Seni anlamak için en ufak bir uğraş gerçekleştirmiyorlar. Öyle bir emelleri de yok! "Kimse birbirini dinlemiyor. Herkes konuşmak, kendisi anlatmak istiyor." Oysa çocukların da köpeklerin de duyguları var değil mi?
Çocuk Edebiyatı
·196 syf.·
2025 10274. kitabı
Yaramazlığı, neşeyi ve dostluğu bir araya getiren sıcacık bir hikâye. Kitabın baş kahramanı Cingo, dışarıdan bakınca yalnızca belalı bir köpek gibi görünse de, aslında çok duygulu ve meraklı bir yüreğe sahip. Hikâye boyunca Cingo’nun maceraları, hem güldürüyor hem de onun iç dünyasını anlamamıza olanak tanıyor. Kitap, 6 yaş ve üzeri çocuklar için uygun; küçük okuyucuların keyifle takip edebileceği bir anlatımı var. 9 yaş ve üzeri çocuklar ise kendi başlarına okuyabilir ve Cingo’nun hislerini daha derin kavrayabilir. :)) Aynı zamanda, hayvan sevgisi ve dostluk temalarını seven herkes için sıcak ve eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor. Keyifli okumalar…
2025 52. kitabı
Şermin Yaşar’ın kaleminden, gelecek nesillere bir çocuk klasiği olarak kalacak tatlı kitap; Cingo. Gerek kurgusu, gerekse anlatımı ile her çocuğun severek okuyacağı bir kitap. Kitabın içeriğine ayrı, kapak görselinin rengine, tasarımına ayrı hayran oldum. Oğlumun okuma grubu ile birlikte okuduğu kitaptı, o kadar övdü, o kadar ısrar etti ki ben de okumak istedim. Yazar Cingo adındaki köpeğin iç dünyasını, davranışlarının sebebini, sonucunu öyle güzel aktarmış ki, senelerdir evde köpek beslememizi isteyen oğlum bu fikrinden vazgeçti. Okurken hem güldüren eğlendiren, hem de biraz üzen bu hikayeyi sadece çocuklar değil, çocuk yanını kaybetmeyen her yetişkin okumalı.
2025 16. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 22:52
Bu bir kitap yorumu değil, kitabın benim kalbimdeki yerini anlatan bir metin "Cingo"bir çocuk kitabı, evet biliyorum. Ama buna rağmen normalde şuan okuduğum kitap olan "Kuyrukluyıldız altında bir izdivaç" kitabını yarıda bırakıp neden bu kitaba geçtiğimi kısaca size anlatmak istiyorum. Bu kitabı ben küçükken çok merak ediyor ve okumak istiyordum, bunu kuzenime söyledim ve birkaç gün sonra onun kitaplığında Cingo'yu gördüm. (Kuzenim 10, ben 8 yaşındayım bu arada) Gelin görün ki, bahsi geçen kuzenim küçüklüğünden beri onda olan hiçbir şeyi satın almama izin vermez, onda varsa ödünç vermez, satın aldığımda surat yapar. Bu yüzden bu kitap o yaşımdan beri hep merak edip içimde ukte kalan bir kitaptı. Aradan 7-8 sene geçti, ben bu olayı annemlere anlattım sanıyordum ama anlatmamışım, geçen annemle kitapçıda bu kitabı görünce bahsettim anneme ilk defa. Annem çok üzüldü ve bana neden o zamanlar söylemedin de bu kadar bekledin gel alıcam sana bu kitabı dedi. Ben tabi içten içe istedim ama söylemedim çünkü zaten kitaplıkta okunmayı bekleyen bir sürü kitabım vardı, ayrıca artık 8 yaşında değil,15 yaşındaydım. O yüzden istemediğimi söyledim annem her ne kadar ısrar etse de. Bu anlattığım olaydan yaklaşık birkaç hafta sonra arkadaşımla telefonda konuşurken laf arasında çocuk kitaplarının konusu açıldı ve Cingo olayını anlatım ona. Unutmamış, buluştuğumuz ilk gün bana "artık bu kitabı görünce aklına kuzeninin değil benim gelmem dileğiyle" notu ile kendi yaptığı güzeller güzeli hediye paketinin içine koyup bana verdi. O kadar duygulandım ki, anlatamam. O kitabı belki ilk kez 8 yaşındayken görüp o yaşlarda okumak istemiştim ama, 15 yaşına da gelmiş olsam o kitaba olan duygularım hep aynı. Hem de çok daha değerli, çünkü değerli birinin hediyesi
2026 10. kitabı
Ben Şernin Yaşarın kitaplarına bayılırım ama bu hepsinden daha güzeldi hem bir köpek hemde bir insanın gözünden olayları yaşananları ve sebeblerini anlatıyor okumanızı tavsiye ediyorum