2013
Nota Bene Yayınları
Türler:

Çöl, Oyun ve Zaman
2023 18. kitabı
Çöl fırtınasından kaçan bir topluluğun her anlamda bir varolma hikayesiydi. Tiyatro ile gerçeğin içi içe geçtiği ve bölüm bölüm yer değiştirdiği bir aktarış var. Okurken geren, ürperten ve gerçeğin bir küp gibi hep başka yüzlerinin gösterildiği enteresan bir oyundu.Tiyatronun işlevini, ortaya çıkışını ve tiyatronun neden insanların antik çağdan beri vazgeçemediği bir unsur olduğunu öyle güzel aktarmış ki Beliz Güçbilmez. Oyunu okurken aklıma Murathan Mungan'nın "Geyikler Lanetler" adlı oyunu geldi.Ondan da çok keyif almıştım.Her ikisi de özgün üsluplarıyla beni çok etkileyen oyunlar oldular.Kesinlikle bir tiyatro oyunundan çok daha fazlası olduklarını düşünüyorum. "Zaman çöldür. Akan her şey zamandır. Çöl oyundur. Oyun zamandır. Zaman durmaz, çöl akar, oyun geçer." Beliz Güçbilmez Geyikler Lanetler Murathan Mungan
Tiyatro
ÇöloyunBeliz Güçbilmez · Nota Bene Yayınları · 20138 okunma

Beliz GüçbilmezYazar · 7 kitap
1971 yılında Ankara'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekoru ve Kostüm Tasarımı Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmasının ardından, 2000 yılında DTCF Tiyatro Bölümüne öğretim görevlisi olarak girdi. 2008 yılında doçent unvanı alan Güçbilmez halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Kuramsal çalışmalarının yanı sıra, çevirmenlik ve oyun yazarlığı uğraşlarını sürdürmektedir.