Aulularia

1958
Mitos Boyut Yayınları

Puan vermedi·56 syf.·
2026 74. kitabı
Yorulduğum da bir köşeye çekilip dinlenmktense, tiyatro Okurum, şiir kitabı Okurum, mısralar da kaybolmak hoşuma gidiyor ruhen de rahatlıyorum,ağır kitaplarda gelen o ağırlığı üstümden atmama yardımcı oluyor.. Bu vesileyle Latin komedyasinin temsilcisi olan plaustus ile antik Roma halkının yaşamını yalın sahne dili ile kurguyu harmanlanmış ustalıkla seyirciye okura sunmuş Çömlek, Molière'nün en ünlü eseri Cimri'ye temellik etmiş bir karakter komedyasıdır. Oyunda kör para tutkusuyla, insanın mutluluğu arasındaki uyumsuzluk, güçlü eleştirel bir bakışla, esprili bir dil ve eğlenceli sahnelerle anlatılıyor. Kötülük yaptıktan sonra gelip benden özür dileyen insanları sevmem...s:44 Tiyatronun bize kazandırdıkları nedir? Topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırır Olaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazandırır. İşbirliği ve dayanışmayı öğretir. Estetik algıyı geliştirir ve sanata olan ilgiyi arttırır. Çocuğun duygusal gerginliklerden uzaklaşmasına ve bireysel sorunlarına çözüm üretmesine yardımcı olur Tiyatro severlere ikramimdir Keyifle okuyun
Çömlek
Edebiyat sanat tiyatro senaryo oyun
dönem ödevlerim
2022 51. kitabı
Roma dönemi tiyatro eserleri... Baş karakterin özelliği gibi insani bazı aciz hareketler o zamanlarda komik görüldüğü için böyle bir olay ve karakteri anca komedi oyununda tanıya biliyoruz sonunda tatlı bir sürpriz var okurlara:))
Tiyatro
2021 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2021 16:29
Titus Maccius Plautus'un ünlü eseri Çömlek i, Moliere'nin Cimri eserine temellik etmiş bir karakter komedyasıdır. Çömlek adlı oyunda para tutkusuyla, insanın mutluluğu arasındaki uyumsuzluk güçlü eleştirel bir bakışla, esprili bir dil ve eğlenceli sahnelerle anlatılmıştır.

Titus Maccius PlautusYazar · 13 kitap
Antik Romalı, Eski Latince döneminin ünlü komedya yazarı. Komedya yazarlarının ilk ve en üretkenlerindendir. Antik Yunanistan'daki "Yeni Komedya" (bkz. Komedya) tarzından etkilenerek, Roma'da Yunan komedyası benzeri bir komedi anlayışı oluşturdu. Kendinden sonra gelen klasisist birçok sanatçıyı etkilemiştir