Evet bir serinin daha sonu geldi. Kitaplar için genel birkaç yorum yapmak gerekirse; yazarın kalemi sade ve akıcı en çok bu yanını sevdim. Merak unsuru güzel ama bazı sahneler zayıf kalmıştı. Özellikle bu son kitap diğer kitaplara oranla daha heyecanlı olmasına rağmen fazla zayıf sahneleri vardı. Olayların farklı ilerlemesi ve ne olacağını tahmin edememek güzeldi. Yeni kitap okumaya başlayanlar için özellikle güzel distopik bir seri. Şimdiden keyifli okumalar herkese .
Alenna bir türlü kendine gelemez. Ancak sürekli kendisi ile konuşan bir ses duyar. Kaçırıldığını veya yandaşların deneyi olduğunu düşünmeye başlar. Bu ses Gadya 'dan gelir. Alenna ya yardım
BKİ yani Birleşmiş Kuzey İttifakı karşısında Alfa Adasını ele geçiren bizim takım arasındaki mücadeleye konuk olacağız ki; Alenna kaçırılmış, ada tamamen Hükümet karşıtı yönetimin eline kalmış ve üzerinden yalnızca birkaç hafta geçmiş haliyle kitabımıza gözümüzü açtık. Çok mu Spoiler verdik? Gerçi ben başka nasıl rahat ederim değil mi?
Birleşik Kuzey İttifakı ile Avrupa Koalisyonu arasında yaşanan mücadele gibi gözükse de aslında BKİ ile Hükümet Karşıtlarının mücadelesi olduğunu söylemek daha doğru olur.
Bir esir kampı ve bizimkilerin tekrar buluşması, isyanlar, savaşlar ve ölüm derken gene temposu azalmayan bir kitap okuduk. Fena değildi kitap. Biraz yordu beni ama olsun sorun değil. Cümleten keyifli okumalar, mutlu bayramlar dilerim..
DarbeLisa M. Stasse · Pegasus Yayıncılık · 201788 okunma
Gelecek bir zamanda geçen kitapta ailesinin tutuklanmasından sonra Alenna onaltı yaşına gelince potansiyel suçluları belirleyen testte başarısız olmasıyla onun da yolu belli olmuştur. Testi geçemeyenler direk Çark adasına gönderilmiştir. Burada yaşamları en fazla iki yıldır.
Serinin üçüncü kitabı “Darbe” de Alfa adasına geri dönen Alenna ve Liam kapsüllere konduktan sonra dondurulan insanları gezginler grubunun da onlara yardım etmesiyle kurtarmaya çalışırlar. Ekip tekrar birleşir ve adada ortam sakinleşmiştir.
Şimdi Birleşmiş Kuzey İttifakı’na dönüp otoriter hükümeti devirmeleri gerekmektedir.
Bu arada hükümet bir çok biyolojik silahlar üretip genetiğiyle oynanan devasa insanlar daha doğrusu mutantlar vardır bunların arasında.
Alenna ve arkadaşları tüm bunları başarabilecek mi? Devrimi gerçekleştirebilecekler mi?
Bu üçüncü kitapta insanlara yapılan insanlık dışı hareketler beni çok germesine rağmen akıcı olmasıyla birlikte yüksek temposuyla da kitap kendini okutturdu.
Keyifle okuyun, kitap ve sevgiyle kalın.
Subay eğitimim sırasında isminden dolayı komutanlarımın tekrar dönüp baktığı o kitap :D sardı güzeldi oku geç
Disney filmi izliyorsun gibi düşünebilirsin en azından sürüklüyor okuyanı
DarbeLisa M. Stasse · Pegasus Yayıncılık · 201788 okunma
Güzel distopik bir seriydi. Heycan ve aksiyon hiç durmuyordu, bir olay bitince başka bir olay ortaya çıkıyordu. Yazarın anlatım dili sade ve anlaşılırdı. Kitabı okurken bazı yerlerde ters köşe oldum, bazı yerlerde ise çok gerildim. Aksiyonu hiç durmuyordu ama serinin bazı kısımları da tahmin edilebilirdi. Bol aksiyon, gerilim ve distopik tarzda kitap seven herkesin bence bu seriye bir şans vermesi lazım.
DarbeLisa M. Stasse · Pegasus Yayıncılık · 201788 okunma
Lisa M. Stasse New York'ta küçük bir kasabada bir çiftlikte doğdu. Seyahat böceği tarafından ısırılan, o zamandan beri on iki farklı eyalette ve dört farklı ülkede yaşadı. Cornell Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi ve İngiliz edebiyatı derecesiyle mezun oldu ve şu anda UCLA'da dijital bir kütüphaneci. Lisa, bilim kurgu filmlerini izlemeyi, İspanyol yemeklerini yapmayı ve evinin etrafında 80'lerin müziğine (kimseyi izlemediğinde) dans etmeyi çok seviyor. Kocası ve iki yaşındaki kızı ile Santa Monica, Kaliforniya'da yaşıyor. Her üçü de sörf yapmayı öğreniyor.