Bürokrat Suikastı

Vildan Çelik
28 Ekim 2025
Memphis Yayınları

2026 4. kitabı
Deha II – Bürokrat Suikastı | Vildan Çelik Bir suikastla başlayan bu hikâye; entrikalar, gizli planlar ve ülkesine sadık kalmış insanların sessiz mücadelesini anlatıyor. Orhan ve Cemal, sahip oldukları gücün farkına varıp bunu yalnızca devletleri ve vatanın geleceği için kullanırken; karşılarında çıkarları uğruna her şeyi satabilecek, devletin içine kadar sızmış karanlık eller var. Zekâ oyunları, siyasi entrikalar ve ters köşelerle dolu bu romanda her sayfada “Gerçek ne?” diye sorguluyorsun. Okurken bir yandan nefesini tutuyor, bir yandan da “Gerçekten böyle insanlar var mı?” diye düşünmeden edemiyorsun. Güç, ihanet ve sadakatin iç içe geçtiği bu hikâye; zekânın, inancın ve kalpten gelen bağlılığın karanlığı nasıl yenebileceğini etkileyici bir tempoyla gösteriyor. Bazı sırlar sadece çözülmez… insanı değiştirir. Cesaretin varsa bu sırrı çözmeye hazır mısın? Deha #2Deha #2 Vildan ÇelikVildan Çelik
2026 11. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 20:01
Deha l , okuyanlar devamı olan Deha ll #bürokratsuikasti Başta bir suikast gibi görünen bu olayın, aslında devlet içindeki dengeleri sarsacak daha büyük bir planın parçası olduğunu okudukça çözüyorsunuz. - Bir suikast mı? Yoksa devletin içinde ki çürümüş elmaları bulup yok etmek mi amaç… Devlet içinde devletin olduğunu, güç zehirlenmesi yaşayan bürokratların yaptığı ihanetler mi, yoksa devlet için yetiştirilmiş aslında kobay gençlerin ülkesi için yaptıkları, çözdükleri olay silsilesi. Okurken elinizden bırakamayacağınız, bir yandan tasarlanmış, uygulamaya geçilmiş, iyiler ve kötülerin ayrıldığı, yazarın bunu okuyucularına aktardığı, kurgusu gayet başarılı bir kitap - Bu kitap bir cinayetin hikâyesi değil. Bu, zihinlerin gölgesinde verilen bir savaşın hikâyesi. Ne yaşamış, hangi acılara katlanmış olursanız olun, kendinizden ümidini kesmeyin “ Azmedin! Azmetmek başarmanın yarısıdır!” Sf: 60 İktidarları halk seçerdi ve halkın cahilliği en önemli silahlarıydı. Sf: 294 #dehabürokratsuikastı #dehageçmiştengelensır #kaktüsleokudukçaokuyoruz
2026 12. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 14:05
Deha 2: Bürokrat Suikastı Bir suikastla başlayan bu kitapta entrikalar, gizli planlar ve ülkesine sadık kalmış insanların sessiz mücadelesi anlatılıyor. Orhan ve Cemal, sahip oldukları güçlerin farkına varıyor ve bu güçleri yalnızca devletleri için, vatanın geleceği için kullanıyorlar. Karşılarında ise çıkarları uğruna her şeyi satabilecek, devletin içine kadar sızmış karanlık eller var. Okurken bir yandan nefesini tutuyor, bir yandan da “Gerçekten böyle insanlar var mı?” diye düşünmeden edemiyorsun. Her sayfası gerilim, duygu ve vatan sevgisiyle örülmüş. Güç, ihanet ve sadakatin iç içe geçtiği bu hikaye; zekânın, inancın ve kalpten gelen bağlılığın karanlığı nasıl yeneceğini gösteriyor.
2026 16. kitabı
Deha serisi beni tamamen içine çekti! Gizli bir devlet projesi, peşinde istihbarat örgütleri ve ortaya çıkan sürpriz yeteneklerle donanmış karakterler… Hikâyede gerilim ve fantastik öğeler öyle dengeli kullanılmış ki her sayfada merak duygusu katlanıyor. Okurken sürekli “sonraki ne olacak?” dedim ve karakterlerin dünyasında kaybolmak inanılmaz keyifliydi. Polisiye, gerilim ve fantastik unsurlar bir arada; okuyanı bırakmayan, sürükleyici bir seri. Bu tarz hikâyeleri sevenler için özellikle genç okurların bayılacağını düşünüyorum. Macera, gizem ve fantastik öğeleri seviyorsanız, Deha serisi sizi alıp başka bir dünyaya götürecek. Vildan ÇelikVildan Çelik
2026 10. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 14:38
En büyük suikast, bir zihne yapılır. Deha 2 / Bürokrat Suikastı ilk kitaba göre daha politik, daha sert ve daha cesur bir yerde duruyor. Artık mesele bireysel bir hayatta kalma hikâyesi değil; doğrudan devlet, sistem ve güç dengeleri. @vildancelik__ burada DNA üzerinden verilen “zihin okuma ve yönlendirme” yeteneğini sadece bilim kurgu unsuru olarak kullanmıyor. Bu aslında bir metafor.Bir insanın düşüncesini değiştirebiliyorsanız, onu ikna etmenize gerek kalmaz. İkna ortadan kalktığında özgür irade de zayıflar.Kitap boyunca hissedilen şey şu:Güç, gizli üretildiğinde kirlenir. Ve devlet adına yapılan ama devletten saklanan işler, en büyük çatlağı içeriden oluşturur. Orhan ve Cemal karakterleri bu noktada sadece “üstün yetenekli” figürler değil. Onlar bir projenin sonucu. Tasarlanmış bir gelecek ihtimalinin taşıyıcıları. Ama yazar onları süper kahraman gibi yazmıyor. Aksine, bu gücün ağırlığını omuzlarında hissettiren iki insan olarak çiziyor. Suikast meselesi ise görünen kriz. Asıl kriz, kontrolün kimde olduğu. Deha 2 bize şunu düşündürüyor: Zihinler yönlendirilebiliyorsa, gerçek tehdit dış düşman mı, yoksa içerideki karanlık planlar mı? Yazarın anlatımı ilk kitaba göre daha hızlı ve daha gerilim yüklü. Cümleler daha keskin, tempo daha yüksek. Politik gerilim ile bilim kurgu dengesi daha net oturmuş. Özellikle “devlet adına ama devletten gizli” vurgusu, kitabın alt metnindeki sistem eleştirisini güçlendiriyor. Deha 2’nin asıl derdi bir suikastı durdurmak değil. İnsan iradesinin sınırlarını tartışmak. Ve şu soruyu sormak: Eğer düşüncelerimiz bile bize ait değilse, biz kimiz? Bu seri artık sadece bir hikâye değil; gücün ahlakla, bilimin sorumlulukla sınandığı bir sorgulama alanı. Gerçek güç silah değil, iradedir. Peki sen… İradenin gerçekten sana ait olduğundan

Vildan ÇelikYazar · 2 kitap
1976 Yılında Gümüşhane’de doğmuşum. Aslen Hatay ’lıyım. İlköğretimimi Ankara’da orta öğretimimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde yaptım. Kahramanmaraş’ta bir kamu kurumunda görev yapmaktayım. Evli ve bir kız çocuk annesiyim.''