Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Pir Sultan Abdal

Demirin Üstünde Karınca İzi

Vehbi Bardakçı

Demirin Üstünde Karınca İzi Sözleri ve Alıntıları

Demirin Üstünde Karınca İzi sözleri ve alıntılarını, Demirin Üstünde Karınca İzi kitap alıntılarını, Demirin Üstünde Karınca İzi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hiç olmadığı kadar duygulanmıştı, gözleri yağmur yüklü bulutlar gibi buğuluydu.
Her iki ayaklı insan değildir. İnsan sıfatına bürünmüş vahşi hayvan sürüsü kadar yeryüzünde tehlikeli başka bir hayvan türü yoktur.
Reklam
Dervişlik edenin arıdır özü Araya mı gider arifin sözü Demirin üstünde karinca izi Karanlık gecede görenler gelsin ( Pir Sultan Abdal )
Uyur idik uyardılar Diriye saydılar bizi Koyun olduk söz anladık Sürüye saydılar bizi (Pir Sultan Abdal)
Hak karşısinda kimseye haksızlık yoktur, fakat haksızlık insanin kendisindedir. Cehalet de insanin kendisindedir. Ve aydınlık da insanın kendisindedir.
Reklam
Meyil vermem münafığa şaşkına Özün yetir bir kâmile pişkine Sever isen Şah-ı Merdan aşkına Gel dola boynuma kolların dostum Pir Sultan Abdal'ım gülüm dermişler Şu şirin canıma nasıl kıymışlar Ister isem dünya malın vermişler Seninsiz dünya malı n'eylerim dostum
Yaşamadan Hakka yürünmez Baba İlyas.Yaşadıktan sonra...Her ne gerekiyorsa yaşadıktan sonra Hakka yürünür.Boş kovanla Hakka yürünmez.Hak yarın senden bal ister.
Reklam
El gövdede kaşınan yeri bilir. Dert bizde, derman ellerimizde. Ararsan bulursun, verirsen alırsın, inanmazsan gelir görürsün.
Sayfa 297Kitabı okudu
İnsan sıfatına bürünmüş vahşi hayvan sürüsü kadar yeryüzünde tehlikeli başka hayvan türü yoktur.Bunlar kendi türünü yiyen yamyamlardır.
Öğrenmek yaşamaktır,acı çekmektir.Umutla başladığınız günün hüsranla bitmesidir.Fakat yeniden umutlanmayı bilmektir öğrenmek.Öğrenmek uzun bir yoldur,dert ve mihnet yoludur,bu yola girilmeden olmaz.”Pir Sultan Abdal
"Canlar nerde hata yaptığını görüp anlarsa ve yürekten pişman olursa,Hak onu affeder.Affedilmiş olmanın belirtisi budur.Eğer bir can nerde hata yaptığını görüp anlamıyor ve hata yapmaya devam ediyorsa,Hak onu affetmiyor demektir.Neden affetmiyor?Çünkü o buna kendisini layık görmüyor ve affedilmeyi canı gönülden istemiyor.Eğer istemiş olsaydı nefsini sürekli sorgular,hatalarını görüp pişman olur ve tekrarlamaktan sakınırdı.Bunu yapmayan kişide affedilmeyi hak etmiyor demektir.Hak Haktır,Hak karşısında kimseye haksızlık yoktur, fakat haksızlık insanın kendisindedir. Cehalette insanın kendisindedir. Ve aydınlık da insanın kendisindedir.
Sayfa 144 - ozan yayıncılıkKitabı okudu
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.